to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

12:21 | 05.09.2022

Πολιτική

Θ. Φωτίου: Οι αριθμοί και οι αντιδράσεις των γονιών διαψεύσουν την εικονική πραγματικότητα της κυβέρνησης για τα vouchers

Η Θ. Φωτίου Αν. Τομεάρχης για την Κοιν. Αλληλεγγύη του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ τονίζει ότι: «Οι αριθμοί και οι αθρόες αντιδράσεις των γονιών διαψεύσουν την εικονική πραγματικότητα της κυβέρνησης για τα φετινά vouchers» και σημειώνει ότι: «τα λάθη της ΕΕΤΑΑ καλούνται να διορθώσουν οι γονείς».


Αναλυτικά η δήλωση της Θ. Φωτίου

Η κυβέρνηση άφησε φέτος ένα στα τρία παιδιά με πλήρεις αιτήσεις εκτός βρεφονηπιακών σταθμών και ΚΔΑΠ (84.200) αφού ταλαιπώρησε όλο τον Αύγουστο 500.000 γονείς.

Ανακοίνωσε τα αποτελέσματα αφού είχαν ανοίξει οι βρεφονηπιακοί σταθμοί και από τότε η αρμόδια υφυπουργός κα Μιχαηλίδου επαίρεται στα κανάλια για τη μεγάλη φετινή επιτυχία της.

Οι προσπάθειες της κας Μιχαηλίδου να δείξει ότι φέτος δόθηκαν περισσότερα vouchers είναι καταδικασμένες αφού διαψεύδονται από τους αριθμούς που επίσημα ανακοίνωσε η ΕΕΤΑΑ: 284.487 αιτήσεις υποβλήθηκαν στο ενιαίο πρόγραμμα Βρεφονηπιακών, ΚΔΠΑ και ΚΔΑΠΑμεΑ. Απορρίφθηκαν ως ελλιπείς 30.302 (ποσοστό 10,65%). Από τις 254.185 πλήρεις αιτήσεις εγκρίθηκαν οι 169.978 και έμειναν χωρίς το πολυπόθητο voucher 84.207 (ποσοστό 33,12%).

Υπενθυμίζουμε ότι το 2019 ο ΣΥΡΙΖΑ έδωσε voucher σε όλα τα παιδιά με πλήρεις φακέλους διότι έβαλε στο πρόγραμμα 280 εκ. €, από τα οποία 220 εκ. από τον κρατικό π/υ. Δηλαδή, μέσα σε 4 χρόνια, ο ΣΥΡΙΖΑ διπλασίασε τα vouchers για τα παιδιά από 79.000 το 2015 που του παρέδωσε η ΝΔ σε 155.000 το 2019 και τα αποτελέσματα βγήκαν στις 15 Ιουλίου, σεβόμενος τους γονείς και τα παιδιά.

Κάτι όμως που αγνοεί η κοινή γνώμη είναι ότι από  τα 53.700 vouchers για βρεφικούς σταθμούς σχεδόν τα μισά είναι χωρίς αντίκρισμα διότι δεν υπάρχουν αντίστοιχες θέσεις σε βρεφικούς σταθμούς. Ο ΣΥΡΙΖΑ, γνωρίζοντας το πρόβλημα, έδωσε από το 2018 15 εκ. από τον κρατικό π/υ για να δημιουργηθούν νέες θέσεις σε δημοτικούς βρεφικούς σταθμούς. Η ΝΔ αυτό το πρόγραμμα δεν το ενίσχυσε περαιτέρω, τρία χρόνια τώρα. Το ίδιο συμβαίνει, δυστυχώς, με τα vouchers για ΚΔΑΠ σε ανάπηρα παιδιά. Δόθηκαν φέτος σχεδόν 9.000 vouchers για ΚΔΑΠΑμεΑ, εν γνώσει της κυβέρνησης ότι οι θέσεις είναι μόνον 4.500, όσες και το 2019. Αυτά τα vouchers χωρίς αντίκρισμα αποτελούν επαίσχυντο εμπαιγμό, ιδίως των ανάπηρων παιδιών.

Ήταν γνωστό ότι η κυβέρνηση και η κα Μιχαηλίδου επιθυμούν να απαξιώσουν τα ΚΔΑΠ, αφού δήλωναν  ότι δεν αποτελούν προτεραιότητά τους, ενώ είχαν όλες τις αποδείξεις, από τα προηγούμενα χρόνια, ότι οι γονείς επενδύουν στη δημιουργική απασχόληση των παιδιών.

Η κα Μιχαηλίδου, τις επόμενες ημέρες, θα χρειαστεί να απαντήσει σε βουλευτές όλων των κομμάτων, δημάρχους και ιδιοκτήτες δομών για τη «σφαγή» στα ΚΔΑΠ και αν θα αυξήσει τα vouchers των ΚΔΑΠ αφού θα περισσέψουν σημαντικά κονδύλια από τη μη υλοποίηση των vouchers βρεφονηπιακών σταθμών και ΚΔΑΠΑμεΑ.

Και η ταλαιπωρία γονιών και παιδιών συνεχίζεται. Η ΕΕΤΑΑ χθες το βράδυ αναγνώρισε ότι έχει κάνει χιλιάδες λάθη στην απονομή των vouchers και αντί να τα διορθώσει μόνη της, καλεί τους γονείς να υποβάλουν ενστάσεις για να δικαιωθούν. Το πληροφοριακό σύστημα του ιδιώτη παρόχου εξακολουθεί να μη λειτουργεί και  ακόμη δεν μπορούν να υπογραφούν και να καταχωρηθούν οι  συμβάσεις γονιών –δομών, ούτε να δοθούν οι ηλεκτρονικές κάρτες παρουσιών..  Η ανικανότητα του επιτελικού κράτους σε όλο της το μεγαλείο:

Όσο και να προσπαθεί η κυβέρνηση να κάνει το μαύρο άσπρο, προβάλλοντας επικοινωνιακά μια εικονική πραγματικότητα, οι αριθμοί, και οι αθρόες αντιδράσεις τη διαψεύδουν αναδεικνύοντας, για άλλη μια φορά, το πλασματικό της ενδιαφέρον για το παιδί.​

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)