to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

9:47 | 05.09.2022

Πολιτική

Αλ. Αυλωνίτης: Όσο απομακρύνονται οι πρόωρες, ο λαός παραμένει «γονατισμένος»

«Ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ είναι έτοιμος να κυβερνήσει από καιρό. Έχει μετασχηματιστεί σε πλατύ, λαϊκό, αριστερό κόμμα με ισότητα των φύλων, βασικός προοδευτικός πόλος στη χώρα μας. Είμαστε έμπειρο κόμμα, με ακόμη πιο έμπειρο και ικανό αρχηγό που με την πολιτική και οργανωτική του διεύρυνση έδωσε τη δυνατότητα σε πολιτικά στελέχη και μέλη του ευρύτερου δημοκρατικού χώρου να αποδείξουν στην πράξη τις δυνατότητες να κυβερνήσει» τονίζει στην Εφημερίδα Παρασκήνιο και το Δημοσιογράφο Γιάννη Σπ.Παργινό ο βουλευτής Κέρκυρας του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ


Αναλυτικά η συνέντευξη του Αλ. Αυλωνίτη

- Πιστεύετε πως μπορεί να προκύψουν πρόωρες εκλογές, μετά από παραίτηση της κυβέρνησης με αφορμή τις υποκλοπές;

Το θέμα των υποκλοπών έχει ως ιθύνoντα νου τον πρωθυπουργό κ. Μητσοτάκη. Γυρίζει τη χώρα σε σκοτεινές και βρόμικες δεκαετίες, που το Σύνταγμά μας ποδοπατούνταν, όπως και τα ανθρώπινα και δημοκρατικά δικαιώματα των πολιτών.

Η μη ανάληψη της ευθύνης από τον κ. Μητσοτάκη, πέραν της νομικά απαράδεκτης τακτικής του, αποτελεί και πλήρη απόδειξη της πολιτικής δειλίας και πολιτικής ανεντιμότητας, αφού με την απόσειση των ευθυνών του «φορτώνει» αυτές στους πιο πιστούς ανθρώπους του,τον ανιψιό του κ. Δημητριάδη και τον «δικό» του άνθρωπο κ. Κοντολέοντα. Όσο η κυβέρνηση βρίσκεται στη εξουσία, αναπαράγει την τοξικότητα στη δημόσια ζωή, εντελώς επικίνδυνη, ενώ ο λαός δυστυχεί. Όσο απομακρύνονται οι πρόωρες εκλογές, τόσο ο λαός θα παραμένει «γονατισμένος».

- Αποκλείετε το ενδεχόμενο μιας μεταβατικής κυβέρνησης τεχνοκρατών, όπως συζητείται στο παρασκήνιο;

Το πρόσφατο πολιτικό μας παρελθόν έχει αποδείξει πως τέτοιου είδους κυβερνήσεις δεν έχουν ορίζοντα ζωής, ούτε η τύχη ενός λαού μπορεί να ορίζεται από τεχνητές πολιτικές λύσεις. Υπό το βάρος των αποτυχιών της κυβέρνησης σε όλα τα ανοιχτά μέτωπα για την κοινωνία και σε όλες τις κρίσεις που κλήθηκε να αντιμετωπίσει, η κυβέρνηση οφείλει να προσφύγει στη λαϊκή ετυμηγορία. Ο μόνος που δικαιούται να αποφασίσει για το μέλλον του είναι ο κυρίαρχος ελληνικός λαός.

- Ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ είναι έτοιμος να κυβερνήσει; Κρίνετε πως ωρίμασαν οι συνθήκες για μια προοδευτική διακυβέρνηση;

Ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ είναι έτοιμος να κυβερνήσει από καιρό. Έχει μετασχηματιστεί σε πλατύ, λαϊκό, αριστερό κόμμα με ισότητα των φύλων, βασικός προοδευτικός πόλος στη χώρα μας. Είμαστε έμπειρο κόμμα, με ακόμη πιο έμπειρο και ικανό αρχηγό, τον Αλέξη Τσίπρα. Ένα κόμμα που με την πολιτική και οργανωτική του διεύρυνση έδωσε τη δυνατότητα σε πολιτικά στελέχη και μέλη του ευρύτερου δημοκρατικού χώρου, δηλαδή της πλειοψηφούσας στην κοινωνία δημοκρατικής παράταξης, να αποδείξουν στην πράξη τις δυνατότητες να κυβερνήσει. Απευθυνόμαστε, λοιπόν, σε όλους τους Έλληνες πολίτες για να μας δώσουν την εντολή σχηματισμού κυβέρνησης. Καλούμε ταυτόχρονα όλες τις προοδευτικές δυνάμεις του τόπου σε μία κυβερνητική προοπτική. Η προοδευτική αυτοδυναμία είναι η δημοκρατική λύση που έχει ανάγκη ο τόπος.


- Κυβέρνηση δεύτερη φορά Αριστερά. Τι θα επανορθώνατε από τα λάθη της προηγούμενης διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ;

Το πρόγραμμά μας επιδιώκει να απαλύνει τις πληγές της κοινωνίας και να την ανατάξει συνολικά, με στρατηγική και πατριωτικό αίσθημα απέναντι στις εσωτερικές αλλά και τις εξωτερικές δυσκολίες. Ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ μπορεί να δώσει πραγματικό νόημα στη μεγάλη πολιτική αλλαγή.

- Η Ελλάδα στηρίζεται στον τουρισμό. Τι πρέπει να γίνει για να είναι πιο ανταγωνιστική;

Αυτή η χρονιά φαίνεται ότι είναι πολύ καλή σε αριθμό επισκεπτών και εσόδων. Τούτο κυρίως οφείλεται στην τεράστια επιθυμία των επισκεπτών μας, μετά από δύο και πλέον χρόνια σκληρών δοκιμασιών λόγω της πανδημίας, να κάνει διακοπές. Ταυτόχρονα, όμως, δοκιμάζεται και η ικανότητα των τουριστικών μας περιοχών και των πόλεών μας. Τα μεγάλα χωροταξικά προβλήματα, η άναρχη δόμηση, η επιδείνωση του οδικού δικτύου των νησιωτικών περιοχών και όχι μόνο, η κυκλοφοριακή συμφόρηση, η απουσία χώρων στάθμευσης, οι τραγικές ελλείψεις άλλων κεντρικών υποδομών, όπως στην Υγεία και τη δυνατότητα διακομιδών επειγόντων περιστατικών, στην υδροδότηση, στη διαχείριση των απορριμμάτων, στην εξοικονόμηση της ενέργειας, αλλά και η ψηφιακή υπανάπτυξη, δηλώνουν όρους χαοτικής διαχείρισης. Οι προτάσεις του ΣΥΡΙΖΑ καταρτίζουν ένα βιώσιμο στρατηγικό σχέδιο για τον τουρισμό, στη βάση της διασύνδεσής του με την Τοπική Αυτοδιοίκηση και το κεντρικό κράτος, που θα βελτιώνουν τους κοινωνικούς δείκτες για τους μόνιμους κατοίκους και θα εξυπηρετούν ιδανικότερα τη διαμονή των τουριστών.

2022 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)