to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

16:10 | 04.09.2022

Πολιτική

Δημ. Παπαδημούλης: «Πρωθυπουργός υποκλοπών, ακρίβειας, απευθείας αναθέσεων και έντασης των ανισοτήτων»

Συνέντευξη στην τηλεόραση του OPEN και την εκπομπή «Τώρα Μαζί» (Ευλ. Ρέβη, Γ. Σιαδήμας) παραχώρησε ο Αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και επικεφαλής της Ευρωομάδας του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, Δημήτρης Παπαδημούλης.


Ερωτηθείς για το μέγα σκάνδαλο των υποκλοπών, ανέφερε μεταξύ άλλων:

«Γίνεται μια προσπάθεια να μας πείσουν ότι αυτά γίνονται και στις καλύτερες οικογένειες και ότι ο Μητσοτάκης είναι παράγοντας ασφάλειας και τα λύνει όλα. Με λίγα λόγια, ότι ήταν ένα παράπτωμα για το οποίο δεν πρέπει να δίνουμε και ιδιαίτερη σημασία.

Ο πρωθυπουργός ήξερε για την παρακολούθηση Ανδρουλάκη. Και πιστεύω ότι είναι ο εγκέφαλος οργάνωσης αυτού του καθεστώτος. Διότι δεν είναι ούτε τόσο ανίκανος, ούτε τόσο μειωμένης αντίληψης έτσι ώστε να παρακολουθείται ο Ανδρουλάκης και να μην το γνωρίζει. Αλλά ακόμη και να μην ήξερε-όπως ισχυρίζεται- γιατί δεν ρώτησε να μάθει όταν ο Ανδρουλάκης κάνει την καταγγελία στα τέλη Ιουλίου;

Όλο αυτό το κύκλωμα που με παρακρατικές μεθοδεύσεις, άλλαξε τον προσανατολισμό της ΕΥΠ και αντί να ασχολείται με τους εθνικούς κινδύνους, παρακολουθεί πολιτικούς αντιπάλους της κυβέρνησης και του πρωθυπουργού και δημοσιογράφους που κάνουν ερευνητική δημοσιογραφία, χτίστηκε με εντολή Μητσοτάκη. Γιατί είναι αδύνατο, με βάση την κοινή λογική, ο ανιψιός του και νούμερο ένα έως προχθές, ο κος Δημητριάδης, και ο απολύτου εμπιστοσύνης του, ο κος Κοντολέων, που τον έβαλε επικεφαλής της ΕΥΠ με έναν από τους πρώτους νόμους-αποφάσεις τη κυβέρνησής του να έκαναν αυτή την δουλειά και να μην τον ενημέρωσαν.

Θεωρώ πως έχει εγερθεί ένα τεράστιο θέμα εμπιστοσύνης το οποίο έχει προκαλέσει πολύ άσχημη εντύπωση για τον πρωθυπουργό και διεθνώς. Τα δημοσιεύματα στον διεθνή Τύπο είναι συντριπτικά.

Αρνούμενη να πει τους λόγους παρακολούθησης, παρότι ο ίδιος ο Ανδρουλάκης ζητά να αρθεί το απόρρητο για την περίπτωσή του, η κυβέρνηση της ΝΔ δείχνει ενοχή. Επιπλέον, το γεγονός ότι δεν ήταν εθνικός κίνδυνος ο Ανδρουλάκης ως ευρωβουλευτής, κι έγινε εθνικός κίνδυνος και ύποπτος με το που άρχισαν οι διαδικασίες για την εκλογή νέας ηγεσίας στο ΠΑΣΟΚ και οι πρώτες δημοσκοπήσεις έδειξαν προς τα που πάει το πράγμα. Και έπαψε να είναι κίνδυνος με το που έγινε αρχηγός, δείχνει κάτι.

Η πραγματικότητα είναι πως ο κος Μητσοτάκης πιάστηκε με τον κοριό στο αυτί. Τον κριτικάρουν άγρια και χθεσινοί του φίλοι. Τον Βενιζέλο δεν τον λες εχθρό της κυβέρνησης Μητσοτάκη. Τον Αλιβιζάτο δεν τον λες εχθρό της κυβέρνησης Μητσοτάκη. Ο πρώην πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής, έριξε βόμβες από τα Ανώγεια.

Ο Κυρ. Μητσοτάκης έχει υποστεί διεθνώς ένα συντριπτικό κάταγμα στο κύρος του, με ζημιά στη χώρα. Είναι παράγοντας ανασφάλειας πια, διότι δεν του έχει κανείς εμπιστοσύνη. Υπάρχουν και μέσα στη ΝΔ βουλευτές και υπουργοί που αποφεύγουν να μιλήσουν για το θέμα. Εκτιμώ πως ο Μητσοτάκης είναι τελειωμένος ως πρωθυπουργός.

Όσο πιο γρήγορα απαλλαγούμε από αυτή την κυβέρνηση και από αυτόν τον πρωθυπουργό, τόσο το καλύτερο για την χώρα. Όχι μόνο για τις υποκλοπές και τα θέματα δημοκρατίας. Αλλά και γιατί έχουμε πληθωρισμό πάνω από τον μέσο όρο της ευρωζώνης, έχουμε ρεκόρ απευθείας αναθέσεων και καταλαμβάνουμε την πρώτη θέση στην ανεργία των νέων.

Η γνώμη μου είναι ότι ο Μητσοτάκης πρέπει να φύγει με τον δρόμο των εκλογών, όχι μόνο γιατί είναι ο πρωθυπουργός των παρακολουθήσεων - και αυτό δυσφημεί την Ελλάδα και είναι παράγοντας ανασφάλειας. Αλλά γιατί είναι ο πρωθυπουργός της ακρίβειας, της έντασης των ανισοτήτων, των απευθείας αναθέσεων σε κολλητούς, της διανομής των δισεκατομμυρίων του Ταμείου Ανάκαμψης σε λίγους και ισχυρούς, της αποτυχημένης διαχείρισης της πανδημίας και της αύξησης της διαφθοράς.

Από την πλευρά μας, εμείς διεκδικούμε προοδευτική κυβέρνηση συνεργασίας. Και εάν, όπως διαβάζω στις κυριακάτικες εφημερίδες, η κυβέρνηση αλλάξει τον εκλογικό νόμο τότε θα διεκδικήσουμε αυτοδυναμία.

Τέλος, ερωτηθείς για το ζήτημα της εγκληματικότητας, δήλωσε:

«Τα τελευταία χρόνια είναι πολύ αυξημένος ο αριθμός των ανθρώπων της νύχτας που πέφτουν νεκροί από ξεκαθάρισμα λογαριασμών. Και δεν έχει βρεθεί τίποτα για αυτή την υπόθεση. Δεν έχει αξιοποιηθεί μέχρι τώρα αποτελεσματικά αυτό το υλικό της πληροφόρησης για να εξαρθρωθούν αυτές οι συμμορίες.

Εδώ έχει δολοφονηθεί με παρόμοιο τρόπο ο δημοσιογράφος Γιώργος Καραϊβάζ και ακόμη βρισκόμαστε στο σκοτάδι. Αυτό το απόλυτο σκοτάδι κάνει κακό και στην εικόνα της χώρας διεθνώς σε ό,τι αφορά την αποτελεσματικότητα των διωκτικών αρχών.

Μακριά λοιπόν από κάθε μικροπολιτική ή αντιπολιτευτική διάθεση, λέω ότι όλοι μας πρέπει να δούμε ότι αυτός είναι ένας τομέας που εάν πραγματικά πιστεύουμε στην ανάγκη να ενισχυθεί το αίσθημα της ασφάλειας του πολίτη, χρειαζόμαστε και αποτελεσματικότερες διωκτικές και αστυνομικές αρχές και δικαιοσύνη -να φέρνουν καλύτερο αποτέλεσμα. Και η ΕΥΠ να ασχοληθεί πραγματικά με αυτά τα θέματα που αφορούν θέματα ασφάλειας. Δε νομίζω ότι ο Ανδρουλάκης είναι επικίνδυνος εχθρός του έθνους».

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)