to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

21:58 | 03.09.2022

Διεθνή

Μεντβέντεφ: Η βίαιη αποσύνθεση μιας πυρηνικής δύναμης, όπως η Ρωσία, είναι σαν μια παρτίδα σκάκι με τον θάνατο

«Αυτές οι προσπάθειες αποδυνάμωσης της Ρωσίας είναι πραγματικά εξαιρετικά επικίνδυνες» δήλωσε ο πρώην πρόεδρος της Ρωσίας και νυν αναπληρωτής πρόεδρος του Συμβουλίου Ασφαλείας


Ο πρώην  πρόεδρος της Ρωσίας και νυν αναπληρωτής πρόεδρος  του Συμβουλίου Ασφαλείας Ντμίτρι Μεντβέντεφ, σε τοποθέτησή του για τις προσπάθειες αποδυνάμωσης της Ρωσίας από την μεριά των δυτικών, χαρακτήρισε «διεστραμμένους» όσους ονειρεύονται την κατάρρευση της χώρας.

Οι δηλώσεις Μεντβέντεφ, με ανάρτησή του στο μεγαλύτερο ρωσικό κοινωνικό δίκτυο έγιναν την ίδια ημέρα που έγινε γνωστό ότι ρωσικό πυρηνικό υποβρύχιο φέρεται να βρίσκεται στη Μεσόγειο, κοντά στην Ιταλία.

Ο πρώην πρόεδρος της Ρωσίας έκανε αναφορά στις κινήσεις Δύσης λέγοντας ότι προσπαθούν να επωφεληθούν από τη σύγκρουση για να ωθήσουν τη Ρωσία σε «ένα νέο γύρο αποσύνθεσης».

«Οι χώρες της Δύσης κάνουν τα πάντα ώστε οι κρατικοί θεσμοί της Ρωσίας να σταματήσουν να λειτουργούν», ανέφερε και πρόσθεσε: «Θέλουν να στερήσουν από τη χώρα την αποτελεσματική διακυβέρνηση, όπως έγινε το 1991. Και ως αποτέλεσμα, να εξαλειφθεί η Ρωσία από το πολιτικό πεδίο».

Ιδιαίτερη αναφορά έκανε στην πυρηνική δύναμη που διαθέτει η Ρωσία και τόνισε: «Αυτές οι προσπάθειες αποδυνάμωσης της Ρωσίας είναι πραγματικά εξαιρετικά επικίνδυνες» επειδή «αγνοούν ένα απλό αξίωμα: η βίαιη διάσπαση μιας πυρηνικής δύναμης είναι πάντα μια παρτίδα σκάκι με το θάνατο».

Το πυρηνικό της οπλοστάσιο είναι η καλύτερη εγγύηση για τη διατήρηση της Ρωσίας κατά τον αναπληρωτή επικεφαλής του ρωσικού Συμβουλίου Ασφαλείας Ντμίτρι Μεντβέντεφ ο οποίος επισήμανε: «Το σύνολο του στρατηγικού πυρηνικού οπλοστασίου έμεινε τότε [σ.σ. μετά την κατάρρευση της Σοβιετικής Ένωσης] σε αυτή τη χώρα. Και το διατηρούμε σε πολύ υψηλό επίπεδο. Και αυτό είναι η καλύτερη εγγύηση για τη διατήρηση της ισχύος της Ρωσίας».

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)