to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

16:42 | 02.09.2022

Πολιτική

Politico: «Σε μπελάδες ο Μητσοτάκης – Ρωγμές στην κυβέρνηση μετά την παρέμβαση Καραμανλή»

Για άλλη μια φορά η ελληνική κυβέρνηση αποτέλεσε θέμα για το Politico


«Σε μπελάδες ο Μητσοτάκης», αναφέρει η επικεφαλίδα του σημερινού «Brussels Playbook» της ευρωπαϊκής έκδοσης του Politico, αναφορικά με τις τελευταίες πολιτικές εξελίξεις στο σκάνδαλο των υποκλοπών. «Ρωγμές εμφανίζονται στο κόμμα του Κυριάκου Μητσοτάκη, τη ΝΔ, μετά τις αποκαλύψεις για παρακολούθηση του Νίκου Ανδρουλάκη από την ΕΥΠ, η οποία βρίσκεται υπό τον άμεσο έλεγχο του έλληνα πρωθυπουργού».

Το Politico αναδεικνύει ως βαρύνουσα την παρέμβαση του Κώστα Καραμανλή από τα Ανώγεια, ο οποίος «απηύθυνε έκκληση ώστε να ξεκαθαριστεί από την κυβέρνηση το ποιος έδωσε εντολή για τις παρακολουθήσεις αλλά και το γιατί», φιλοξενώντας στη συνέχεια μέρος των δηλώσεων του πρώην πρωθυπουργού, που μεταξύ άλλων χαρακτήρισε ως «πολιτική ανοησία» την πιθανότητα καθοδήγησης του σκανδάλου από την κυβέρνηση.

«Η κυβέρνηση επικαλείται το απόρρητο»

Στη συνέχεια, γίνεται αναφορά σε όσα συνέβησαν την Πέμπτη κατά τη διάρκεια της νέας συνεδρίασης της Επιτροπής Θεσμών. «Οι έλληνες βουλευτές δεν διαφωτίστηκαν από την Επιτροπή Διαφάνειας, καθώς οι εμπλεκόμενοι επικαλέστηκαν την αρχή του απορρήτου», σημειώνεται στο δημοσίευμα.

«Η αρχή του απορρήτου δεν μπορεί να έχει εφαρμογή στην Επιτροπή Διαφάνειας», σημείωσε ο πρόεδρος της ΑΔΑΕ, Χρήστος Ράμμος, με το Politico να επισημαίνει ότι στο ίδιο μήκος κύματος είχε κινηθεί και ο Κώστας Καραμανλής στην πρόσφατη ομιλία του. «Σε αυτές τις περιπτώσεις, το απόρρητο υποτάσσεται στην ανάγκη επίτευξης της κάθαρσης».

tags: Politico

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)