to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

13:56 | 31.08.2022

Πολιτική

Θεανώ Φωτίου: Να μας απαντήσει ο κ. Μητσοτάκης ποιους θεωρεί κατασκόπους

«Το σκάνδαλο των υποκλοπών κάθε μέρα θα διογκώνεται - Ο πρωθυπουργός αποσταθεροποιεί τη χώρα όσο δεν παραιτείται αναλαμβάνοντας την αμετάθετη πολιτική του ευθύνη για το σκάνδαλο των υποκλοπών» δήλωσε η βουλεύτρια του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ στον Antenna και στην εκπομπή «Καλοκαίρι μαζί»


Καλεσμένη σήμερα στην εκπομπή «Καλοκαίρι μαζί» (ΑΝΤ1) και τους δημοσιογράφους Νίκο Ρογκάκο και Γιώργο Γρηγοριάδη, η Αν. Τομεάρχης για την Κοινωνική Αλληλεγγύη του ΣΥΡΙΖΑ Προοδευτική Συμμαχία, Θεανώ Φωτίου, τόνισε τα εξής:

Για την ενεργειακή κρίση και τις τιμές του ρεύματος και του φυσικού αερίου

«​Η κυβέρνηση επιδοτεί την αισχροκέρδεια και τους ολιγάρχες που την κρατάνε στην εξουσία. Τα χρήματα  πηγαίνουν σε τέσσερις μεγάλους παρόχους ενέργειας και  για αυτό βρισκόμαστε ένα χρόνο μετά να έχουμε, με βάση τα στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ, τα μεγαλύτερα ποσοστά φτώχειας σε όλες τις κατηγορίες και κυρίως στα παιδιά, όπου βλέπουμε αύξηση στη φτώχεια και κοινωνικό αποκλεισμό από 31% στο 32%, έναν συντελεστή που τον παραλάβαμε το 2015 στο 37,8% και τον φτάσαμε το 2019 στο 30,5%. Η κυβέρνηση δεν παίρνει μέτρα που έχουμε προτείνει εδώ και ένα χρόνο, όπως πλαφόν στην χοντρική και λιανική τιμή του ηλεκτρικού ρεύματος, αποσύνδεση από το φυσικό αέριο, κατάργηση ή αναστολή του χρηματιστηρίου ενέργειας. Την ίδια ώρα, ο ελληνικός λαός που υποφέρει βλέπει τον διοικητή της ΔΕΗ να παίρνει 360.000 ευρώ το χρόνο και η ΔΕΗ ‒έτσι όπως την έκανε ο κ. Μητσοτάκης από δημόσια, ιδιωτική‒ να ηγείται του ράλι αύξησης της κιλοβατώρας στο χρηματιστήριο ενέργειας».

Για το σκάνδαλο των υποκλοπών

​«Το σκάνδαλο των υποκλοπών κάθε μέρα θα διογκώνεται. Ο κ. Μητσοτάκης ισχυρίζεται το απίθανο ότι δεν γνώριζε, ενώ αυτός άλλαξε τον νόμο για να πάρει υπό την εποπτεία του την ΕΥΠ, διόρισε ‒αλλάζοντας τον νόμο‒ επικεφαλής τον έμπιστό του και μειωμένων προσόντων κ. Κοντολέοντα, έβαλε τον ανιψιό του και γραμματέα του, κ. Δημητριάδη, υπεύθυνο για την ΕΥΠ. Όλοι αυτοί δήθεν δεν τον ενημέρωναν επί τρία χρόνια.

Αλλά ούτε και αυτός ζήτησε ενημέρωση. Γι’ αυτό το 75% των πολιτών πιστεύει ότι γνώριζε. Και λέει και το απαράδεκτο ότι, εάν το γνώριζε, δεν θα το επέτρεπε, δηλαδή αυτός μόνος του θα ακύρωνε τον νόμο.

Κατηγορείται ο κ. Ανδρουλάκης για κατασκοπεία, διότι παρακολουθείτο για λόγους εθνικής ασφαλείας. Εμείς ρωτάμε ποιους άλλους θεωρεί κατασκόπους ο κ. Μητσοτάκης. Να μας απαντήσει.

Η μεγαλύτερη απόδειξη ενοχής του πρωθυπουργού είναι η τροπολογία που πέρασε τον Μάρτιο του 2021 με την οποία καταργείται ο υφιστάμενος νόμος που όριζε να ενημερώνονται όσοι παρακολουθούνται για λόγους εθνικής ασφάλειας όταν λήγει η παρακολούθησή τους. Χωρίς την τροπολογία θα ξέραμε από το 2021 ότι παρακολουθούνταν ο Ανδρουλάκης και ο Κουκάκης. Αρνείται να καταργήσει αναδρομικά αυτήν την τροπολογία διότι θα βγούνε και άλλοι σκελετοί από τη ντουλάπα της ΕΥΠ.

Ενώ θέλησε κατά πληροφορίες να καταστρέψει και τα τεκμήρια ενοχής, δηλαδή τις κασέτες που κατέγραφαν τις παρακολουθήσεις. Για αυτό το πολύ σοβαρό ζήτημα οι Χρ. Σπίρτζης και Ολ. Γεροβασίλη πραγματοποίησαν επίσκεψη στον κ. Δεμίρη, τον νέο διοικητή της ΕΥΠ. 

Τέλος, ο κ. Μητσοτάκης όσο πιέζεται θα γίνεται επικίνδυνος και τοξικός. Ήδη εχθές εφηύρε εσωτερικούς εχθρούς ‒κατασκόπους της Ρωσίας και της Τουρκίας‒ που επιχειρούν να αποσταθεροποιήσουν την κυβέρνηση και τη χώρα. Είναι όμως ο ίδιος που αποσταθεροποιεί τη χώρα όσο παραμένει πρωθυπουργός και δεν αναλαμβάνει την πολιτική του ευθύνη ως επικεφαλής της ΕΥΠ».

Δείτε όλη την παρέμβαση της Θεανώς Φωτίου:

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)