to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

13:40 | 30.08.2022

Πολιτική

Παρών σε προοδευτική κυβέρνηση συνεργασίας δηλώνει ο Γ. Βαρουφάκης

«Ναι» σε προοδευτική κυβέρνηση συνεργασίας απαντά ο επικεφαλής του ΜέΡΑ 25, Γιάννης Βαρουφάκης, στη συνέντευξη που παραχώρησε στο libre.gr και τον δημοσιογράφο Χρ. Διαμαντόπουλο.


Ο επικεφαλής του ΜέΡΑ25 σε συνέντευξή του στο libre.gr και τον Χρ. Διαμαντόπουλου, δηλώνει «παρών» σε μια προοδευτική κυβέρνηση συνεργασίας και υποστηρίζει πως η υπόθεση των υποκλοπών συνιστά την αρχή του τέλους της κυβέρνησης Μητσοτάκη.

«Ναι, είμαστε ανοικτοί σε προοδευτική συνεργασία με όποιους ενδιαφέρονται. Κανείς μας δεν έχει το μονοπώλιο της αλήθειας ή της προοδευτικότητας», δήλωσε ο Γ. Βαρουφάκης. Και πρόσθεσε: «Όμως, αυτό που απαιτεί ο λαός, που χρειάζεται ο τόπος, είναι ένα αυθεντικά προοδευτικό κυβερνητικό πρόγραμμα – όχι εναλλαγή προσώπων στα υπουργεία. Καλέσαμε λοιπόν σε διάλογο με σκοπό τη σύγκλιση σε προοδευτικό κυβερνητικό πρόγραμμα. Καταθέσαμε τις 7+1 Τομές του ΜέΡΑ25 ως συνεισφορά μας σε αυτό τον διάλογο, χωρίς να απαιτούμε την αποδοχή τους. Δεσμευτήκαμε πως, όποιες προτάσεις μας γίνουν σε αυτό το πλαίσιο από τον ΣΥΡΙΖΑ ή οποιοδήποτε άλλο κόμμα ή κίνηση, θα τις θέσουμε σε εσωτερική ψηφοφορία των μελών του ΜέΡΑ25-DiEM25. Εκείνο που δεν θα κάνουμε, είναι συζητήσεις για συνεργασίες μετά τις κάλπες στο ασφυκτικό χρονικό πλαίσιο των τριημέρων που προβλέπει το Σύνταγμα, εντός του οποίου μόνο μοιρασιά υπουργείων μπορεί να γίνει – κάτι που εμάς, στο ΜέΡΑ25, δεν μας αφορά».

Ο γραμματέας του ΜέΡΑ 25 σημείωσε επίσης πως η κυβέρνηση Μητσοτάκη πλέον δεν μπορεί να πείσει, καθώς το αφήγημά της περί «εισαγόμενων δεινών» έχει καταρρεύσει: «Έως τώρα, η κυβέρνηση Μητσοτάκη κατάφερνε να πείθει ένα 40% της κοινωνίας ότι όλα τα δεινά που έπληξαν τον λαό ήταν εισαγόμενα (πανδημία, προσφυγικό, Ερντογάν, ακρίβεια, κόστος ενέργειας). Επιστρατεύοντας τα συστημικά ΜΜΕ, τα οποία ελέγχει πλήρως, κατάφερνε να αποκρύπτει τον ρόλο της ως πολλαπλασιαστή των εισαγόμενων κραδασμών, αυτοπαρουσιαζόμενη ως καλή διαχειρίστρια κρίσεων για τις οποίες δεν ευθύνεται. Αυτή η επιτυχία επέτρεπε στον κ. Μητσοτάκη να ελπίζει στην παραμονή του στο Μαξίμου μετά τις διπλές κάλπες ως πρωθυπουργός κυβέρνησης ΝΔ-ΠΑΣΟΚ. Ακόμα και σήμερα ένα 40% εναντιώνεται στην παραίτηση του κ. Μητσοτάκη». Και συμπλήρωσε: «Η σημασία της υποκλοπής των συνομιλιών του Προέδρου του ΠΑΣΟΚ ήταν ότι ανέτρεψαν αυτό το σενάριο. Για αυτό είπα στην Βουλή ότι το χειροκρότημα που εισέπραξε ο κ. Μητσοτάκης από τους βουλευτές τους ήταν αποχαιρετιστήριο, καθώς όλοι κοιτούν πλέον στην μετά Μητσοτάκη εποχή».

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)