to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

13:13 | 30.08.2022

Πολιτική

Π. Σκουρλέτης: Απομονωμένη η κυβέρνηση βουλιάζει στον βούρκο της ανυποληψίας

«Μέχρι τώρα δεν έχουν δοθεί πειστικές απαντήσεις. Βουλιάζει στον βούρκο της ανυποληψίας η κυβέρνηση. Είναι κάτι μεμονωμένο; Ήθελε, έτσι ξαφνικά, ο «άμεμπτος» κ. Μητσοτάκης να επηρεάσει τις εξελίξεις στο ΚΙΝΑΛ; Όχι», επισημαίνει ο Π. Σκουρλέτης, κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ - ΠΣ


Η κυβέρνηση φάνηκε ότι είναι πολιτικά απομονωμένη και βουλιάζει στον βούρκο της ανυποληψίας, καθώς αδυνατεί να δώσει πειστικές απαντήσεις για τις παρακολουθήσεις, οι οποίες αποτελούν μέρος μιας καθεστωτικής αντίληψης. Με εντολή Μητσοτάκη δημιουργήθηκε ένα καθεστώς αδιαφάνειας για να υπηρετηθεί μια ανάλγητη πολιτική και ένα σύστημα που υπονομεύει τη δημοκρατία, επεσήμανε μεταξύ άλλων, ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ - Προοδευτική Συμμαχία και βουλευτής Επικρατείας, Πάνος Σκουρλέτης, μιλώντας στην εκπομπή «ΣΗΜΕΡΑ» του ΣΚΑΪ, με τους δημοσιογράφους Δημήτρη Οικονόμου, Άκη Παυλόπουλο και Ντόρα Κουτροκόη.

Ακολουθούν σημεία της συνέντευξης:

Είναι μια τεράστια αντίφαση, η οποία δεν απαντήθηκε, η συνολική γραμμή της κυβέρνησης, την οποία επανέλαβε ο κ. Γεραπετρίτης, ότι «δεν έχει προκύψει κάτι από τα δεδομένα που έχουμε, αλλά δεν πρέπει να τα γνωρίζουμε, αλλά ελάτε να σας πληροφορήσουμε γι’ αυτά». Και πρόσθεσε ο πρωθυπουργός: «εάν ήξερα για την παρακολούθηση, κάτι το οποίο είναι νόμιμο θα το είχα απαγορεύσει». Αυτός είναι ένας απόλυτα αντιφατικός συλλογισμός, ο οποίος κατ’ ουσίαν δείχνει ενοχή.

Η κυβέρνηση σύρθηκε στην εξεταστική επιτροπή και μέσα από τη συζήτηση της Παρασκευής και της Δευτέρας φάνηκε ότι είναι πολιτικά απομονωμένη. Δεν είναι πολιτικά απομονωμένη μόνο με βάση τις τοποθετήσεις των άλλων πολιτικών δυνάμεων, είναι και στην ίδια την κοινωνία. Απ’ ότι φάνηκε υπήρχε μια στόχευση σε σχέση με την υπόθεση Ανδρουλάκη. Η χειραγώγηση του ΚΙΝΑΛ. Να επηρεάσει εξελίξεις κατά τη διάρκεια εκλογής του προέδρου του συγκεκριμένου κόμματος. […] Όταν θες παρανόμως να ακούς, γιατί μέχρι τώρα οι εθνικοί λόγοι δεν έχουν ακουστεί και δεν μπορεί κανείς να φανταστεί πως είναι δυνατόν να υπάρχουν εθνικοί λόγοι για τον αρχηγό του τρίτου κόμματος ή έναν εκλεγμένο ευρωβουλευτή, τι άλλο θέλεις, λοιπόν; Θέλεις να προσπαθήσεις να επηρεάσεις καταστάσεις.

Μέχρι τώρα δεν έχουν δοθεί πειστικές απαντήσεις. Βουλιάζει στον βούρκο της ανυποληψίας η κυβέρνηση. Είναι κάτι μεμονωμένο; Ήθελε, έτσι ξαφνικά, ο «άμεμπτος» κ. Μητσοτάκης να επηρεάσει τις εξελίξεις στο ΚΙΝΑΛ; Όχι. Είναι μέρος μιας καθεστωτικής αντίληψης, που ήθελε να παρακολουθεί και τον κ. Κουκάκη, ο οποίος διερευνούσε διευθυντικά στελέχη τραπεζών για συμμετοχή σε ξέπλυμα χρήματος και για «θαλασσοδάνεια». Με εντολή του Κυριάκου Μητσοτάκη φτιάχτηκε ένα καθεστώς αδιαφάνειας, με το οποίο συγκέντρωσε την ΕΡΤ υπό τον έλεγχό του, την Γενική Γραμματεία Ενημέρωσης, την ΕΥΠ υπό τον έλεγχό του, αλλάζοντας νόμους, αλλάζοντας τα προσόντα για τον επικεφαλής της. Όλα αυτά για να υπηρετηθεί, τι; Μια ανάλγητη πολιτική, μια πολιτική απευθείας αδιαφανών αναθέσεων, ένα σύστημα το οποίο υπονομεύει την ίδια τη δημοκρατία. Γι’ αυτά, λοιπόν, εγκαλείται σήμερα ο Κυριάκος Μητσοτάκης, ο οποίος, ειρήσθω εν παρόδω, έχει κλείσει τον πολιτικό του κύκλο. Είμαστε στην αρχή του τέλους της πολιτικής διαδρομής του Κυριάκου Μητσοτάκη.

Αυτή η συγκεντρωτική, αυταρχική και αντιδημοκρατική πρακτική επιστρατεύεται, όχι μόνο για να αναπαραγάγει το «σύστημα Μητσοτάκη», αλλά για να υποβοηθήσει και μια αντιλαϊκή πολιτική. Μία πολιτική που βολεύει ευθέως τους ημετέρους. Γι’ αυτό μιλάμε για καθεστώς.

Ήρθε η ώρα των απαντήσεων. Η ΝΔ θα προσπαθήσει να συγκαλύψει τα πράγματα μέσα από την εξεταστική. Προσπάθησε να διευρύνει την περίοδο έρευνας, δεν τα κατάφερε. […] Η λογική του συμψηφισμού ή ότι όλοι ίδιοι είναι, ότι όλα αυτά γίνονται σε κάθε κυβέρνηση, είναι τελικά η πιο επικίνδυνη λογική. […] Στην εξεταστική θα έρθει ο κ. Μητσοτάκης ή θα γίνει όπως με τον κ. Πέτσα, που κάναμε εξεταστική για τον κ. Πέτσα και δεν ήρθε; Πιστεύω ότι πρέπει να έρθει. Οφείλει να έρθει.

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)