to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

Μπουρδουκλώθηκε και γελοιοποιήθηκε

Έκανε την πάπια, όπως συνηθίζει κάθε φορά που η θεωρία του μπουρδουκλώνεται και σκοντάφτει στην ατίθαση πραγματικότητα.


Οι πρώην που μιλούν δημοσίως και εκφράζουν τη διαφωνία τους για τις επιλογές του κόμματός τους την περίοδο που ήταν και αυτοί στις τάξεις του δεν είναι κάτι ασυνήθιστο. Ετσι γινόταν, έτσι γίνεται και έτσι θα γίνεται. Το παρελθόν όμως δεν μπορεί να εξαφανιστεί. Πολλοί θέλουν να το ξεχάσουν, να σβήσουν τα ίχνη τους, ιδιαίτερα εκείνοι που σήμερα αποθεώνουν αυτό που έβριζαν, αλλά και τα γραπτά και τα προφορικά μένουν, τους παρακολουθούν και τα ανασύρουν οι πολιτικοί αντίπαλοί τους για να τους κατηγορήσουν για οπορτουνισμό.

Για παράδειγμα, ο ΣΥΡΙΖΑ θυμάται και τονίζει την κριτική που ασκούσαν κορυφαίοι υπουργοί της σημερινής κυβέρνησης στη Νέα Δημοκρατία και στον αρχηγό της Κυριάκο Μητσοτάκη. Ιδιαίτερα οι πιο φλύαροι εξ αυτών. Κορυφαίος όλων ο Αδωνις Γεωργιάδης, ο οποίος είχε ξεστομίσει την εποχή που ήταν στον Λαϊκό Ορθόδοξο Συναγερμό του κόσμου τις επικρίσεις με το γνωστό θεατρινίστικο ύφος του για τη Νέα Δημοκρατία, τον Κώστα Καραμανλή και τον σημερινό πρωθυπουργό.

Στο ίδιο μήκος κύματος, με λιγότερη πάντως ένταση, ήταν και ο Μάκης Βορίδης και ο Θανάσης Πλεύρης. Πιο προσεκτικοί τούτοι, ίσως γιατί είχαν από τότε κάνει τους υπολογισμούς τους και έβλεπαν τους εαυτούς τους να βυθίζονται στη στοργική αγκαλιά της μεγάλης Δεξιάς, η οποία είναι μεγαλόψυχη με τους πρώην υβριστές της και τους συγχωρεί όταν αυτοί μετανοούν.

Την ίδια τακτική απέναντι στους πρώην του εφαρμόζει και το ΠΑΣΟΚ για να πλήξει τα στελέχη που το εγκατέλειψαν, εγκαταστάθηκαν στον ΣΥΡΙΖΑ και βρίσκονται τώρα σε ηγετικές θέσεις. Αρκετοί από τους παράγοντες του ΠΑΣΟΚ που μετακόμισαν στην Κουμουνδούρου είχαν διακριθεί στο άθλημα των χαρακτηρισμών κατά του Αλ. Τσίπρα και του ΣΥΡΙΖΑ. Η ηγετική ομάδα του ΠΑΣΟΚ συχνά-πυκνά επαναφέρει στο προσκήνιο τις παλιές δηλώσεις τους εναντίον του ΣΥΡΙΖΑ, προφανώς για να τους εκθέσει. Αυτό όμως που έκανε ο Κυριάκος Μητσοτάκης την Παρασκευή στη Βουλή στην προ ημερησίας διατάξεως συζήτηση σε επίπεδο αρχηγών για το σκάνδαλο των υποκλοπών ξεπέρασε κάθε όριο.

Δεν είναι η πρώτη φορά και μάλλον δεν θα είναι η τελευταία. Του έχει γίνει χούι να διαστρεβλώνει απόψεις και να παραποιεί γεγονότα για να τα ταιριάξει με το καχεκτικό αφήγημά του. Είπε ψέματα και μάλιστα χοντροκομμένα. Για να στριμώξει τον Αλ. Τσίπρα ισχυρίστηκε ότι υπουργοί της πρώτης κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ έχουν δηλώσει πως παρακολουθούνταν την περίοδο που κατείχαν κυβερνητικά πόστα. Ενέταξε στην ομάδα τούς Γιάνη Βαρουφάκη, Νίκο Κοτζιά, Γιάννη Πανούση, Νάντια Βαλαβάνη και Πάνο Λαφαζάνη.

Ο Βαρουφάκης του απάντησε επιτόπου στη Βουλή, κάτι που δεν άρεσε στον κ. Μητσοτάκη και γι’ αυτό επιχείρησε να τον παρουσιάσει ως γραφικό. Ο Νίκος Κοτζιάς του απάντησε την επόμενη μέρα και τον ρώτησε: «Μήπως πρόκειται για πολιτική απάτη ενώπιον του ελληνικού Κοινοβουλίου;». Δεν πρόκειται να λάβει απάντηση ούτε από τον κ. Μητσοτάκη ούτε από τα «ξεσκονόπανα» που έχει στη δούλεψή του ο πρωθυπουργός εντός και εκτός κυβέρνησης. Ο Γιάννης Πανούσης και η Νάντια Βαλαβάνη του απάντησαν και τον διέψευσαν την ώρα που βρισκόταν στη Βουλή αλλά αυτός δεν ζήτησε μια συγγνώμη.

Να υποθέσω ότι ουδείς εκ των συνεργατών του τον ενημέρωσε; Λέτε και σ’ αυτήν την περίπτωση, όπως με το σκάνδαλο των υποκλοπών, οι σύμβουλοι του πρωθυπουργού να έκαναν του κεφαλιού τους και να τον άφησαν να γελοιοποιηθεί; Αστεία υπόθεση. Αν οι δηλώσεις των πρώην υπουργών του ΣΥΡΙΖΑ επιβεβαίωναν την καταγγελία Μητσοτάκη είναι βέβαιο ότι ο ίδιος θα τις αξιοποιούσε και θα τις έτριβε στη μούρη του Αλ. Τσίπρα. Ομως έκανε την πάπια, όπως συνηθίζει κάθε φορά που η θεωρία του μπουρδουκλώνεται και σκοντάφτει στην ατίθαση πραγματικότητα.

tags: άρθρα

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)