to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

17:32 | 29.08.2022

πηγή: Αυγή

Πολιτική

Γεραπετρίτης: Κανείς μας δεν γνωρίζει τους λόγους παρακολούθησης Ανδρουλάκη

Οι αντικρουόμενες δηλώσεις δείχνουν το αλαλούμ - Κανείς δεν ξέρει του λόγους που τον παρακολουθούσαν αλλά τον επέπληξαν που δεν πήγε να ενημερωθεί


Σοβαρές ενδείξεις πλήρους αποσυντονισμού παρουσιάζει η κυβέρνηση Μητσοτάκη στο πλαίσιο του σκανδάλου των υποκλοπών αφού το ένα μετά το άλλο τα γαλάζια στελέχη στις δηλώσεις του πέφτουν σε αντιφάσεις.

Μετά την ομιλία του πρωθυπουργού στη Βουλή που δεν είχε το σθένος να αναλάβει τις ευθύνες του και να απαντήσει ευθέως για ποιο λόγο ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ παρακολουθείτο από την ΕΥΠ, το ίδιο μοντέλο ακολούθησε και ο Γιώργος Γεραπετρίτης που μίλησε σήμερα στο ΣΚΑΙ 100.3.

Δείχνοντας κατά κύριο λόγο την ΕΥΠ και τον πρώην διοικητή της Παναγιώτη Κοντολέοντα, ο υπουργός Επικρατείας υποστήριξε ότι κανείς από την κυβέρνηση Μητσοτάκη δεν γνωρίζει τους λόγους παρακολούθησης του Νίκου Ανδρουλάκη.

Ωστόσο τα παραπάνω προστίθεντο στα αναπάντητα ερωτήματα της υπόθεσης, πως γίνεται να μη γνωρίζει κανείς, όταν η ΕΥΠ βρίσκεται υπό την εποπτεία του πρωθυπουργού.

Πως γίνεται να μη γνώριζε κανείς, από τη στιγμή που ο Νίκος Ανδρουλάκης κλήθηκε για να μάθει τους λόγους της παρακολούθησής του, και ο Κυριάκος Μητσοτάκης τον επέπληξε από το βήμα της Βουλής που δεν προσήλθε, ώστε να ενημερωθεί.

Στα μισόλογα που ψέλλισε σήμερα ο Γιώργος Γεραπετρίτης ήταν πως «η ΕΥΠ λειτουργεί μέσα σε ένα περιβάλλον που είναι στεγανό» παραδεχόμενος πως «υπάρχει ένα έλλειμα λογοδοσίας και διαφάνειας στην ΕΥΠ» το οποίο όμως «σε κάποιο μέτρο είναι, η αναγκαία συνθήκη, που κάνει την υπηρεσία να επιτύχει κάποια αποτελέσματα».

Ο ίδιος επέμεινε στο ότι η παρακολούθηση του πολιτικού αρχηγού του ΠΑΣΟΚ είναι συνταγματική αφού «δεν εξαιρείται κανείς από το Σύνταγμα».

Είπε μάλιστα πως «για λόγους εθνικής ασφάλειας, θα πρέπει να υπάρχει νόμιμη παρακολούθηση», υπογραμμίζοντας όμως ότι δεν θα πρέπει να γίνεται «χωρίς επαρκείς ενδείξεις, πολλώ δε μάλλον πολιτικού προσώπου».

Στην περίπτωση του Νίκου Ανδρουλάκη ανέφερε ότι υπάρχει «αστοχία και εσφαλμένη στάθμιση των λόγων που οδήγησαν στην παρακολούθηση». «Σε μία τέτοια παρακολούθηση, τα φίλτρα οφείλουν να είναι πολύ αυστηρά» ανέφερε ο Γ. Γεραπετρίτης.

Σε αυτό το σημείο βέβαια ο υπουργός Επικρατείας, έδειξε τον αποπεμφθέντα Παναγιώτη Κονολέοντα λέγοντας πως «έκρινε ο ίδιος, επί τη βάσει των στοιχείων πως έπρεπε να υπάρξει νόμιμη παρακολούθηση του κου Ανδρουλάκη και την εισηγήθηκε στον αρμόδιο εισαγγελέα».

Με το επιχείρημα πως η παρακολούθηση έφερε και την υπογραφή εισαγγελέα, ο Γιώργος Γεραπετρίτης σχολίασε πως η παρακολούθηση Ανδρουλάκη επί της ουσίας «πρόκειται επι δικαστικής απόφασης».

Τέλος ο Γιώργος Γεραπετρίτης υποστήριξε πως όλα θα διερευνηθούν στην υπόθεση των παρακολουθήσεων, παραδεχόμενος ότι αυτό που συνέβη είναι ένα πλήγμα για τη Δημοκρατία.

Για την ισστορία υπενθυμίζεται ότι σε σχετική ανάρτηση του Γιάννη Οικονόμου στις 5/08/2022 ο κυβερνητικό εκπρόσωπος ανέφερε ότι «η Κυβέρνηση επεδίωξε δια του κ. Γεραπετρίτη να τον ενημερώσει πλήρως, αλλά ο κ. Ανδρουλάκης επέλεξε να μην ανταποκριθεί».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)