to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

12:35 | 29.08.2022

Κοινωνία

Για τους ελεύθερους χώρους: Στις 5:30 το απόγευμα η συγκέντρωση έξω από το Δημαρχείο Αθήνας

Σήμερα, Δευτέρα 29/8, στις 5.30 μ.μ., η συγκέντρωση στην Πλατεία Εθνικής Αντίστασης, έναντι Δημαρχείου Αθήνας


Όπως ενημερώνει η κίνηση «Ανταρσία στις γειτονιές της Αθήνας» η συγκέντρωση που θα πραγματοποιηθεί έξω από το δημαρχείο της πόλης (Δευτέρα 29/8, στις 17:30).

«Μας έλεγαν πως ήθελαν να “επιστρέψουν τα Εξάρχεια στους κατοίκους” κι αυτοί τα χαρίζουν σε εταιρείες, επενδυτές και εργολάβους δίχως να μας ρωτήσουν. Γι’ αυτό έρχονται μες στον Αύγουστο με τις μπουλντόζες. Αλήθεια όμως, έτσι νομίζουν πως θα κάνουν την ανάπλαση; Με τα ΜΑΤ αγκαζέ και τους κατοίκους απέναντι; Συνεχίζουμε τον αγώνα για έναν Λόφο Στρέφη πράσινο, ζωντανό, ελεύθερο και με τις εταιρείες έξω απ’ αυτόν. Για μια πλατεία ζωντανή, ελεύθερη, πράσινη και δίχως μετρό. Ενάντια στις πολιτικές εξευγενισμού, να κρατήσουμε τα Εξάρχεια γειτονιά!», αναφέρει μεταξύ άλλων στο κάλεσμά της η Ανοιχτή Συνέλευση Υπεράσπισης Λόφου Στρέφη.

«Οπως στα Πατήσια, έτσι και στα Εξάρχεια ο δήμαρχος Μπακογιάννης λειτουργεί μονάχα ως εντολοδόχος των ιδιωτικών εργολαβικών και κτηματομεσιτικών συμφερόντων, διαβουλεύεται μονάχα με τις εταιρείες, ενώ απέναντι στους κατοίκους έχει να επιδείξει μόνο ΜΑΤ, βία, απειλές και “λάσπη”. Η αστυνομική καταστολή των Εξαρχείων είναι η εικόνα από το μέλλον όλων των γειτονιών της Αθήνας που αντιστέκονται στα σχέδια Μπακογιάννη», τονίζει στο κάλεσμά της η Ανοιχτή Συνέλευση Υπεράσπισης του Πάρκου Δρακόπουλου. Στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας καλεί και η Συνέλευση Οχι Μετρό στην Πλατεία Εξαρχείων.

Αναλυτικά η ανακοίνωση από την «Ανταρσία στις γειτονιές της Αθήνας»:

«Στηρίζουμε την κινητοποίηση υπεράσπισης της πλατείας Εξαρχείων, την Δευτέρα 29/8, 5.30μμ, στην Πλατεία Εθνικής Αντίστασης, έναντι Δημαρχείου Αθήνας.

Απαιτούμε να συζητηθεί ψήφισμα καταδίκης των υποκλοπών στο δημοτικό συμβούλιο.

Ο Μπακογιάννης αρνείται να γίνει συζήτηση για τις υποκλοπές στο δημοτικό συμβούλιο με βάση σχέδιο ψηφίσματος που κατατέθηκε και ισχυρίζεται ότι είναι αναρμόδιο το όργανο αυτό να συζητά για ζητήματα δημοκρατίας και ελευθεριών. Άλλωστε θεωρεί τη δημοκρατία σχετική αξία όταν οι διαδηλώσεις “εμποδίζουν την ομαλή λειτουργία της πόλης”, όπως την επιθυμούν τα επιχειρηματικά συμφέροντα, δηλαδή χωρίς διαδηλώσεις. Ο μη έχων αρμοδιότητα για τις υποκλοπές, βέβαια, έτρεξε και έδωσε τη στήριξη του στη ΓΑΔΑ για την απαγόρευση της πορείας των οργανώσεων της αριστεράς, την Πέμπτη 25/8, η οποία κατήγγειλε το σκάνδαλο των υποκλοπών.

Το έγγραφο που μας απέστειλε η ΓΑΔΑ άλλωστε το καταγράφει: « … προφορική σύμφωνη γνώμη του κ. Δημάρχου Αθηναίων» όσον αφορά τον περιορισμό της συγκέντρωσης.

Η συγκέντρωση ήταν μαζική και εξελίχτηκε στην πρώτη διαδήλωση απάντηση στο σκάνδαλο των υποκλοπών παρά την απόφαση Θεοδωρικάκου- Μπακογιάννη. Τα ΜΑΤ μάζεψαν τους στρατούς των κρανοφόρων, ροπαλοφόρων και μασκοφόρων που μας απέστειλαν και η πορεία έγινε, αψηφώντας τις απειλές τους.

Ο Δήμαρχος Μπακογιάννης διεκδικεί το ρόλο του φρούραρχου των ΜΑΤ, με τις απανωτές δηλώσεις στήριξης της καταστολής των κατοίκων των Εξαρχείων που διαμαρτύρονται για την καταστροφή της πλατείας Εξαρχείων από τα έργα για τη γραμμή 4 του μετρό στα Εξάρχεια και για την εισβολή της PRODEA στον Λόφο Στρέφη. Της καταστολής, επίσης, των προσφύγων και των αλληλέγγυων που αντιστέκονται στη ρατσιστική εκκένωση της δομής του Ελαιώνα και τώρα των οργανώσεων της αριστεράς για τις υποκλοπές. Δικαίωμα του να στηρίζει το σαπίλα της κυβέρνησης της ΝΔ, των υποκλοπών, της ακρίβειας, του ρατσισμού και του σεξισμού αλλά και δικαίωμα μας είναι να μην τους αφήσουμε σε χλωρό κλαρί με τις κινητοποιήσεις μας.

Στο δημοτικό συμβούλιο της Δευτέρας 29 Αυγούστου, το οποίο θα διεξάγεται ενώ θα διαδηλώνουν, στις 5.30μμ, πρωτοβουλίες για την υπεράσπιση της πλατείας Εξαρχείων και όλων των ελεύθερων δημόσιων χώρων που καταστρέφει η δημοτική αρχή, η συζήτηση για τις υποκλοπές χρειάζεται να γίνει αλλά και για τις απαγορεύσεις και την καταστολή που στηρίζει ο Δήμαρχος Αθήνας.

ΑΝΤΑΡΣΙΑ ΣΤΙΣ ΓΕΙΤΟΝΙΕΣ ΤΗΣ ΑΘΗΝΑΣ»

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)