to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

13:30 | 27.08.2022

Πολιτική

Politico: Επαίσχυντη η στοχοποίηση της Ν. Σταμούλη από την ελληνική κυβέρνηση

«Είμαι περήφανος για το έργο της Νεκταρίας για εμάς και καλώ την ελληνική κυβέρνηση να κάνει πολύ περισσότερα για να υποστηρίξει τις αξίες της ελευθερίας του λόγου και της ελευθερίας του Τύπου που ισχυρίζονται ότι ασπάζονται», αναφέρει ο αρχισυντάκτης του Politico, Jamil Anderlini, σε σημερινό του δημοσίευμα μετά την στοχοποίηση δημοσιογράφου από την ελληνική κυβέρνηση


Άλλο ένα δημοσίευμα - κόλαφος του Politico για την στοχοποίηση της δημοσιογράφου Νεκταρίας Σταμούλη από την ελληνική κυβέρνηση είδε το φως της δημοσιότητας σήμερα Σάββατο 27 Αυγούστου. Στο άρθρο του αρχισυντάκτη του Politico, Jamil Anderlini, είναι σαφής η στήριξη στην δημοσιογράφο μετά και το αποκαλυπτικό ρεπορτάζ της σχετικά με το σκάνδαλο των υποκλοπών στην Ελλάδα, θέμα το οποίο συζητήθηκε στην Βουλή και την Παρασκευή 26/8.

Υπενθυμίζεται ότι ο κυβερνητικός εκπρόσωπος είχε προβεί σε μια δήλωση στοχοποίησης της δημοσιογράφου που δημοσίευσε ένα αποκαλυπτικό ρεπορτάζ στο Politico για το σκάνδαλο των υποκλοπών στην Ελλάδα. Την ίδια κιόλας μέρα το μέσο έξέδωσε ανακοίνωση στήριξης της δημοσιογράφου του, ενώ και η Ένωση Ανταποκριτών Ξένου Τύπου κάλεσε τον Γ. Οικονόμου να ανακαλέσει. 

Στο άρθο του αρχισυντάκτη αναφέρεται χαρακτηριστικά: 

«Ένα άλλο θέμα που θα ήθελα να αναφέρω είναι η επαίσχυντη αντιμετώπιση της συναδέλφου μου και συνεργάτη του Politico, Νεκταρία Σταμούλη. Μια γενναία και διακεκριμένη ρεπόρτερ με έδρα την Ελλάδα, η Νεκταρία υποβλήθηκε σε μια χειμαρρώδη κακοποίηση αυτή την εβδομάδα. Το βιτριόλι ενθαρρύνθηκε, αν όχι υποκινήθηκε, από λανθασμένες δηλώσεις κυβερνητικού εκπροσώπου και ανώτερων συμβούλων της ελληνικής κυβέρνησης. Είναι σχεδόν σαν οι αρχές να αποφάσισαν να αποδείξουν το δίκιο της αναφοράς της.

Έχοντας περάσει το μεγαλύτερο μέρος της δημοσιογραφικής μου καριέρας σε ένα αυταρχικό κράτος (Κίνα), γνωρίζω από πρώτο χέρι τους κινδύνους και τις πιέσεις που αντιμετωπίζουν οι δημοσιογράφοι που τολμούν να διαπράξουν τη σωστή δημοσιογραφία. Είμαι περήφανος για το έργο της Νεκταρίας για εμάς και καλώ την ελληνική κυβέρνηση να κάνει πολύ περισσότερα για να υποστηρίξει τις αξίες της ελευθερίας του λόγου και της ελευθερίας του Τύπου που ισχυρίζονται ότι ασπάζονται». 

tags: Politico

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)