to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

Στο κενό η επιχείρηση κουκουλώματος του μητσοτακικού παρακράτους

Η πτώση του επιταχύνεται. Πλέον είναι μόνος του με τους «αρίστους» δίπλα του, τους φανατικούς δεξιούς και τους ακροδεξιούς του Άδωνη, του Πλεύρη και του Βορίδη.


Ο Μητσοτάκης νομίζει ότι με το τρενάρισμα και τις καθυστερήσεις στο σκάνδαλο των υποκλοπών, θα καταφέρει να το κουκουλώσει. Η προσπάθειά του για περιθωριοποίηση της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας είναι μόνο η αρχή.  Το κουκούλωμα είναι ο στόχος του. Όμως πετυχαίνει τα αντίθετα. Κάθε ημέρα προστίθενται και νέα διεθνή μέσα ενημέρωσης που  στηλιτεύουν την πρακτική του επιτελικού παρακράτους που έστησε ο Μητσοτάκης. Κάθε ημέρα προστίθεται και νέο ξήλωμα  στο καθεστώς του. Η αλλαγή ατζέντας που επιδιώκει, με τους μετανάστες στον Έβρο, τα ελληνοτουρκικά είναι κινήσεις απελπισίας. Όπως και η σύγχυση που προσπαθεί να επιφέρει ανακατεύοντας την διεθνή διπλωματία υφαίνοντας σχέδια ανωμαλίας  Δεν μπορεί να  γλυτώσει όχι μόνο από την διεθνή απομόνωση, αλλά και από την αποδοκιμασία της μεγάλης πλειοψηφίας της ελληνικής κοινωνίας.  Ο «άριστος των αρίστων» έρχεται αντιμέτωπος και με την αποδοκιμασία σημαντικού μέρους του κεντροδεξιού και συντηρητικού χώρου. Μπορεί όλοι σχεδόν οι βουλευτές της ΝΔ να παρουσιάζονται ως… μουγγοί μπροστά στο μέγα ζήτημα της Δημοκρατίας, όμως δεν είναι λίγοι οι κεντροδεξιοί που με προσήλωση σε στοιχειώδεις κανόνες δημοκρατικής λειτουργίας,  του γυρίζουν την πλάτη.  Ο Παυλόπουλος μίλησε. Αλλά και παράγοντες που μέχρι χθες τον στήριζαν όπως ο Βενιζέλος, αλλά και ο Αλιβιζάτος στάθηκαν απέναντί του. Τα πολιτικά στηρίγματά του τον εγκαταλείπουν. Το αντί-ΣΥΡΙΖΑ μέτωπο στο οποίο επένδυσε τόσο πολύ, καταρρέει.

Η πτώση του επιταχύνεται. Πλέον είναι μόνος του με τους «αρίστους» δίπλα του, τους φανατικούς δεξιούς και τους ακροδεξιούς του Άδωνη, του Πλεύρη και του Βορίδη.

Το τελευταίο του χαρτί είναι η ΔΕΘ. Εκεί που με προεκλογικές παροχές-ψίχουλα θα προσπαθήσει να εξαγοράσει την κοινωνία και να «σβήσει» από τις συνειδήσεις την πολιτική φτωχοποίσης των πολλών που επιχειρεί.  Θα αποτύχει και εκεί. Η κοινωνία δεν έχει κοντή μνήμη. Η γενικότερη πολιτική του που μεριμνά μόνο για τα συμφέρονται των πλουσίων θα συντριβεί. Μαζί και το παρακράτος που έχει στήσει για να παρακολουθεί, βουλευτές, ευρωβουλευτές και δημοσιογράφους. Η απομάκρυνσή του από την εξουσία είναι το κρίσιμο ζήτημα. Ένα ζήτημα πρώτα από όλα Δημοκρατίας. Ας είναι σίγουρος ο ίδιος και οι «άριστοι» ότι  η προοδευτική διακυβέρνηση που θα τους στείλει στα αζήτητα ωριμάζει ταχύτατα

tags: άρθρα

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)