to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

12:00 | 27.08.2022

Πολιτική

Δ. Παπαδημούλης: Απέναντι σε πρακτικές συγκάλυψης και σε όσους επιδιώκουν κουκούλωμα, τους λέμε πως θα αποτύχουν

«Οφείλουμε και πρέπει να επιμείνουμε τόσο σε εθνικό, όσο και σε ευρωπαϊκό επίπεδο για να αποκαλυφθεί η αλήθεια και όλες οι πτυχές του σκανδάλου των υποκλοπών», σημείωσε ο Δ. Παπαδημούλης, επικεφαλής της Ευρωομάδας του ΣΥΡΙΖΑ - ΠΣ


Σε δήλωση καταδίκης των πρακτικών όσων προσπαθούν να μπλοκάρουν την εξέταση από τις ευρωπαϊκές αρχές του σκανδάλου των υποκλοπών, προχώρησε ο Αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και επικεφαλής της Ευρωομάδας του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, Δημήτρης Παπαδημούλης.

Αναφερόμενος σε δημοσίευμα του Politico, σύμφωνα με το οποίο η ευρωβουλεύτρια του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ, Εύα Καϊλή, σε συνεργασία με το Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα, προσπαθούν να μπλοκάρουν τη διαδικασία διερεύνησης του σκανδάλου βάζοντας εμπόδια στην εξέταση από τις ευρωπαϊκές αρχές, ο Έλληνας Αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου αναφέρει:

«Οφείλουμε και πρέπει να επιμείνουνε τόσο σε εθνικό, όσο και σε ευρωπαϊκό επίπεδο για να αποκαλυφθεί η αλήθεια και όλες οι πτυχές του σκανδάλου των υποκλοπών.

Οι προτάσεις μιας ευρείας πλειοψηφίας -από την Αριστερά, τους Σοσιαλιστές και τους Πράσινους έως και τους φιλελεύθερους του Μακρόν- είναι συγκεκριμένες: Το σκάνδαλο των υποκλοπών να συζητηθεί στην Ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου. Στην αρμόδια ειδική Επιτροπή PEGA που έχει συσταθεί για τις παρακολουθήσεις, να οργανωθεί ειδική ακρόαση για την Ελλάδα, όπως και να σταλεί για διερεύνηση αντιπροσωπεία της στην Ελλάδα.

Απέναντι σε πρακτικές συγκάλυψης και σε όσους επιδιώκουν κουκούλωμα, τους λέμε πως θα αποτύχουν».

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)