to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

23:09 | 21.08.2022

Κοινωνία

Θ. Δρίτσας για διακοπές ρεύματος σε νησιά Αργοσαρωνικού και ευρύτερη Τροιζηνία

"Καμία ενημέρωση από το επιτελικό κράτος του κ. Μητσοτάκη για τα αίτια των διακοπών ρεύματος σε Αίγινα, Πόρο, Μέθανα και περιοχές της ευρύτερης Τροιζηνίας, καμία ανάληψη ευθύνης, ούτε εγγυήσεις ότι το συμβάν δεν θα επαναληφθεί» καταγγέλλει ο βουλευτής Α' Πειραιά του ΣΥΤΡΙΖΑ-ΠΣ Θ. Δρίτσας


Με δελτίο Τύπου ο βουλευτής της Α' Πειραιά του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία Θοδωρής Δρίτσας καταγγέλλει τις πολύωρες διακοπές ρεύματος που υπέστησαν, στην κορύφωση των διακοπών και εν μέσω καύσωνα, η Αίγινα, ο Πόρος, τα Μέθανα και περιοχές της ευρύτερης Τροιζηνίας.

Υπογραμμίζει ότι το επιτελικό κράτος των... «αρίστων» του κ. Μητσοτάκη δεν έχει αναλάβει την παραμικρή ευθύνη, δεν έχει μεριμνήσει για την ενημέρωση για τα αίτια, ούτε παρέχει οποιαδήποτε εγγύηση ότι το συμβάν δεν θα επαναληφθεί, και καλεί την κυβέρνηση να δώσει άμεσες, σαφείς και αξιόπιστες απαντήσεις σχετικά με τη συντήρηση και τη λειτουργία του δικτύου διανομής ρεύματος στα νησιά του Αργοσαρωνικού και την ευρύτερη περιοχή.

Αναλυτικά το Δελτίο Τύπου του Θ. Δρίτσα: 

«Σήμερα Κυριακή, μέσα στην κορύφωση των διακοπών και με υψηλές θερμοκρασίες, πολλές περιοχές της Αίγινας, του Πόρου, των Μεθάνων και της ευρύτερης Τροιζηνίας, έμειναν για αρκετές ώρες χωρίς ρεύμα, ενώ πληροφορίες αναφέρουν ότι στις περιοχές του Πόρου και των Μεθάνων η βλάβη είναι σοβαρότερη. Η αποκατάσταση έγινε βαθμιαία και από πουθενά δεν παρέχονται εγγυήσεις ότι το συμβάν δεν θα επαναληφθεί. Το ίδιο ελλιπέστατη είναι και η ενημέρωση για τα αίτια, καθώς και η ανάληψη της ευθύνης.

Όταν το 2018 η Ύδρα έμεινε χωρίς ρεύμα εξαιτίας βλάβης υποθαλάσσιου καλωδίου, τότε, βουλευτές της τότε κυβερνητικής πλειοψηφίας εμείς, η Γεωργία Γεννιά, ο Κώστας Δουζίνας, η Ελένη Σταματάκη κι εγώ, ζητήσαμε άμεσα και επιτακτικά την παρέμβαση των αρμόδιων Υπουργών, αλλά και του κύριου φορέα ευθύνης ΔΕΔΔΗΕ και στηρίξαμε τις διαμαρτυρίες του Δημάρχου, των επαγγελματιών, των κατοίκων και των παραθεριστών της Ύδρας.

Σήμερα, με την Κυβέρνηση του επιτελικού κράτους του κ. Μητσοτάκη, με τους «αρίστους» ημέτερους στις διοικήσεις των υπεύθυνων Οργανισμών και με πέντε Βουλευτές της Ν.Δ. στην Α΄ εκλογική περιφέρεια Πειραιά και Νησιών, εκ των οποίων μάλιστα ο ένας Υφυπουργός, θα μιλήσει κανείς; Θα δοθούν εξηγήσεις; Θα υπάρξουν εγγυήσεις ότι η ηλεκτροδότηση θα συνεχιστεί απρόσκοπτα και το συμβάν δεν θα επαναληφθεί; Τι γίνεται με τη συντήρηση και λειτουργία του δικτύου διανομής ρεύματος στα νησιά του Αργοσαρωνικού και στην ευρύτερη περιοχή;

Οι απαντήσεις πρέπει να είναι άμεσες, σαφείς και αξιόπιστες. Κανείς δεν μπορεί να αδιαφορεί τόσο πολύ, για τις επιτακτικές ανάγκες των πολιτών».

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)