to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

13:13 | 20.08.2022

Πολιτική

Δημ. Παπαδημούλης: Ο ευρωπαϊκός κλοιός για τις παρακρατικές μεθοδεύσεις του καθεστώτος Μητσοτάκη σφίγγει

«Αυτό που επιχειρείται είναι συγκάλυψη, κουκούλωμα και να ξεχαστεί το θέμα, όπως έγινε με άλλα σκάνδαλα, Νοβάρτις, Ζίμενς κλπ. Και θέλουν να χρησιμοποιήσουν και την Εξεταστική Επιτροπή, επειδή θα έχουν την πλειοψηφία, ως μια διαδικασία για κομματικό κλωτσοσκούφι, συμψηφισμούς, τοξικότητα και βρισίδι» τόνισε σε συνέντευξη του στον «Ελλάδα FM 94.3» ο Αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και επικεφαλής της Ευρωομάδας του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ για το μεγάλο σκάνδαλο παράνομων παρακολουθήσεων πολιτικών, δημοσιογράφων και πολιτών από την ΕΥΠ του Κυριάκου Μητσοτάκη, που αποκαλύφθηκε μετά από έρευνα εμπειρογνωμόνων του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου σε θέματα κυβερνοασφάλειας, οι οποίοι εντόπισαν προσπάθεια παγίδευσης του κινητού του ευρωβουλευτή και αρχηγού του ΚΙΝΑΛ-ΠΑΣΟΚ, Νίκου Ανδρουλάκη, με το κακόβουλο λογισμικό Predator.


Αναφερόμενος στις πτυχές του θέματος που τα διεθνή media χαρακτηρίζουν «ελληνικό Watergate», ο Δημήτρης Παπαδημούλης είπε μεταξύ άλλων τα εξής:

​Η απάντηση της Προέδρου του ΕΚ Ρομπέρτα Μέτσολα στην επιστολή που της είχα αποστείλει

…Αναφέρει επί λέξει ότι “ανησυχεί ιδιαίτερα για την παράνομη παρακολούθηση δημοσιογράφων, πολιτικών και άλλων πολιτών” και ότι “παραβιάσεις των αρχών και αξιών που αποτελούν τη βάση του δημοκρατικού μας συστήματος δεν μπορούν να γίνουν ανεκτές, είτε συμβαίνουν στην Ελλάδα είτε σε άλλο κράτος μέλος”.

Η ΝΔ, για να κουκούλωσει την υπόθεση, προσπαθεί να οργανώσει έναν κομματικό μπουγαδοκαβγά για να ρίξει την μπάλα στην εξέδρα.

Η ουσία του θέματος είναι ότι ένα μήνα μετά την αναφορά του Νίκου Ανδρουλάκη ότι επιχειρήθηκε η παγίδευση του κινητού του τηλεφώνου, τα ερωτήματα που προκύπτουν παραμένουν αναπάντητα από τον Κυρ. Μητσοτάκη και από την κυβέρνηση:

Τι εθνικώς ύποπτο ή επικίνδυνο έκανε ο Ανδρουλάκης και επιχείρησαν να του παγιδεύσουν το κινητό;

Γιατί, αφού δεν τσίμπησε να πατήσει το link που θα εγκαθιστούσε το predator στο κινητό του εν αγνοία του, δυο μέρες μετά άρχισαν να τον παρακολουθούν από την ΕΥΠ;

Ποιοι χρησιμοποιούν στην Ελλάδα το Predator; Η Καθημερινή έγραψε ότι παρακολουθούνται εκτός από τον Ανδρουλάκη, τουλάχιστον άλλοι 7-8 πολιτικοί στην Ελλάδα.

Παριστάνει ο πρωθυπουργός τον ανήξερο, όταν επί τρία χρόνια η προπαγάνδα μας έχει πιπιλίσει το μυαλό ότι όλα γίνονται “με εντολή Μητσοτάκη”

Έχουμε έναν πρωθυπουργό ο οποίος ως επικεφαλής της ΕΥΠ ο ίδιος, ισχυρίζεται ότι δεν ήξερε τι κάνουν, ο Κοντολέων, τον οποίο διόρισε Διοικητή στην ΕΥΠ αλλάζοντας μέχρι και το νόμο, και ο ανιψιός του, ΓΓ του πρωθυπουργικού του γραφείου, Γρ. Δημητριάδης. Είναι ή ψεύτης ή εξαιρετικά ανίκανος. Και στις δυο περιπτώσεις επικίνδυνος.

Αυτά δεν τα πιστεύει κανείς. Ούτε στην Ελλάδα ούτε στο εξωτερικό, όπου προκαλούν μάλιστα ειρωνικά σχόλια και θυμηδία.

Πιστεύω ότι αυτό που επιχειρείται είναι συγκάλυψη, κουκούλωμα και να ξεχαστεί το θέμα, όπως έγινε με άλλα σκάνδαλα, Νοβάρτις, Ζίμενς κλπ. Και θέλουν να χρησιμοποιήσουν και την Εξεταστική Επιτροπή, επειδή θα έχουν την πλειοψηφία, ως μια διαδικασία για κομματικό κλωτσοσκούφι, συμψηφισμούς, τοξικότητα και βρισίδι.

Αντίθετα, εγώ ως Αντιπρόεδρος του Ευρωκοινοβουλίου και όχι απλά ως ευρωβουλευτής, ενδιαφέρομαι να συνεργαστεί το ΕΚ με τις ελληνικές αρχές (Δικαιοσύνη, Βουλή, Αρχή για τη Διασφάλιση του Απορρήτου) και με την Κομισιόν, που ήδη καταδίκασε σφοδρά αυτό το φαινόμενο των παρακολουθήσεων, για να ξαναβάλουμε τα πράγματα εκεί που πρέπει.
Η ΕΥΠ είναι για να διαφυλάσσει την εθνική ασφάλεια όχι για να παρακολουθεί τους πολιτικούς αντιπάλους του πρωθυπουργού.

Η πρώτη​ ευθύνη ανήκει στον πρωθυπουργό

Είναι ντροπή για τη χώρα και για τη δημοσιογραφία κόλαφος, το ότι τα ελληνικά συστημικά και φιλοκυβερνητικά μέσα ενημέρωσης, προσπαθούν να υποβαθμίσουν και να “θάψουν” ένα θέμα, που είναι στην κορυφή της διεθνούς ειδησεογραφίας με αρνητικά σχόλια για τον Μητσοτάκη. Προχθές το BBC είχε 5 λεπτά θέμα! Την ίδια στιγμή στα ελληνικά κανάλια, υπήρχε κάποια αντίστοιχη αναφορά;

Τον δημοσιογράφο Θανάση Κουκάκη ξεκίνησε να τον παρακολουθεί το predator μόλις κατήγγειλε την παρακολούθησή του από την ΕΥΠ και πιάστηκαν με τη γίδα στην πλάτη οι πράκτορες, που τον παρακολουθούσαν προφανώς με κυβερνητική εντολή.

Τον Νίκο Ανδρουλάκη αντίθετα, άρχισε να τον παρακολουθεί η ΕΥΠ, δυο μέρες μετά την άρνησή του να πέσει στην παγίδα και να πατήσει το link του Predator.
Αυτό δείχνει ότι υπάρχει ένας ομφάλιος λώρος που συνδέει αυτούς που χρησιμοποιούν το Predator και την EYΠ στις παρακολουθήσεις.

Για ποιο λόγο; Ποιος έδωσε την εντολή; Ποιο είναι το υλικό του αρχείου;

Ο Μητσοτάκης δεν έχει ψελλίσει ένα λόγο τόσον καιρό, προσπαθούν να τα κρατήσουν στο σκοτάδι.

Κανείς με κοινή λογική, δεν πιστεύει ότι παρακολουθούσαν μόνο τον Κουκάκη και τον Μαλιχούδη. Ούτε μόνο τον Ανδρουλάκη.

Θ​έλουμε να λάμψει η αλήθεια και αυτοί που έκαναν παρανομίες και βρωμιές να υποστούν τις πολιτικές και πoινικές συνέπειες

…και να φτιάξουμε μια ΕΥΠ που να ασχολείται με την προάσπιση των εθνικών μας συμφερόντων και όχι με το να ρουφιανεύει τους αντιπάλους του Μητσοτάκη – γιατί υπάρχουν και βουλευτές και υπουργοί της ΝΔ που αναρωτιούνται αν ήταν και αυτοί στο στόχαστρο.

H EYΠ είναι για να ψάχνει τις βρώμικες δουλειές που προσπαθούν να κάνουν σε βάρος της Ελλάδας κάποιοι, όχι για να ψάχνει και να προσπαθεί να παγιδεύσει πολιτικούς αντιπάλους ή να ελέγξει δημοσιογράφους που ερευνούν σκάνδαλα, όπως ο κ. Κουκάκης ο οποίος δεν έχει καμία σχέση με εξωτερική πολιτική αλλά ερευνούσε οικονομικά και τραπεζικά σκάνδαλα.

Μέχρι να ξεσπάσει η παρακολούθηση του Ανδρουλάκη και να συνδεθούν αυτά: ΕΥΠ –Predator – Aνδρουλάκης – Κουκάκης, ο Θανάσης Κουκάκης δεν υπήρχε  ούτε για την κυβέρνηση ούτε για την ελληνική δικαιοσύνη ούτε για τη δημοσιότητα. “Θαμμένη” ήταν η ιστορία του.

Στο Ευρωκοινοβούλιο όμως, τον έχουμε καλέσει στις 30 Αυγούστου. Επίσης, εκείνες τις μέρες θα γίνει και η Διάσκεψη των Προέδρων του ΕΚ, όπου υπάρχει μια πρόταση μου και της Αριστεράς, την οποία τη στηρίζουν και οι Σοσιαλιστές και οι Πράσινοι και εκτιμώ ότι θα τη στηρίξει και η ομάδα του Μακρόν, οπότε θα έχουμε πλειοψηφία για να συζητηθεί η υπόθεση στην Ολομέλεια στις 12 Σεπτεμβρίου. Αυτό γράφει στην επιστολή της η Ρομπέρτα Μετσόλα και γι’ αυτό ενόχλησε τη ΝΔ. Γιατί δείχνει ότι ακόμη και στους κόλπους της πολιτικής ομάδας στην οποία ανήκει η ΝΔ, του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος, δεν υπάρχει προθυμία κάλυψης και συγκάλυψης αυτής της βρώμικης, παράνομης και παρακρατικής μεθόδευσης.

Νομίζω ότι είμαστε ακόμη στην αρχή διαλεύκανσης αυτού του σκανδάλου.

​Ο ευρωπαϊκός κλοιός για τις παρακρατικές μεθοδεύσεις του καθεστώτος Μητσοτάκη σφίγγει

Υπάρχει διεθνής προβολή του θέματος από τα μεγάλα μέσα ενημέρωσης και διασυρμός της χώρας, γιατί κανείς δεν μπορεί να δικαιολογήσει το ότι ένας Ευρωβουλευτής και υποψήφιος αρχηγός κόμματος να παρακολουθείται από την Εθνική Υπηρεσία Πληροφοριών και κανείς μέχρι τώρα να μην έχει αναλάβει την πολιτική ευθύνη, γιατί υπάρχουν και ποινικές ευθύνες – το Predator είναι παράνομο λογισμικό.

Το πολιτικό συμπέρασμα: Το αντι-ΣΥΡΙΖΑ μέτωπο έχει διαλυθεί, δυνατότητα σύμπραξης ΝΔ-ΚΙΝΑΛ με Μητσοτάκη πρωθυπουργό έχει τελειώσει. Είναι αδύνατον ο Νίκος Ανδρουλάκης να στηρίξει για πρωθυπουργό αυτόν που τον παρακολουθούσε.

Η εκτίμησή μου είναι ότι ο Μητσοτάκης είναι πολιτικά “τελειωμένος”, δεν πρόκειται να ξαναβγεί πρωθυπουργός. Το ζητούμενο είναι εάν αυτή την αποτυχημένη κυβέρνηση τη διαδεχθεί μια προοδευτική κυβέρνηση με κορμό τον ΣΥΡΙΖΑ. Αυτό επιδιώκουμε: Πρωτιά και προοδευτική συνεργασία.

Το άλλο σενάριο για κυβέρνηση, είναι ΝΔ-ΚΙΝΑΛ με άλλον πρωθυπουργό, που ολοφάνερα το προωθεί η παρέμβαση του κ. Βενιζέλου, ακόμη κι αυτός όμως, που δεν τον λες και εχθρό της κυβέρνησης, ασκεί σφοδρή κριτική στο καθεστώς και τις πρακτικές Μητσοτάκη. Αυτό κάτι λέει».

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)