to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

14:56 | 19.08.2022

Πολιτική

Γ. Μπαλάφας: Δεν μπορεί να ισχυρίζεται ο κ. Μητσοτάκης οτι δεν γνώριζε τίποτα για τις παρακολουθήσεις

«Στη συζήτηση αυτή υπάρχουν τρία βασικά ερωτήματα που πρέπει να απαντηθούν: πρώτον, ποιοι ήταν οι εθνικοί αυτοί λόγοι που οδήγησαν την κυβέρνηση να παρακολουθεί τον κ. Ανδρουλάκη. Δεύτερον, ποιοι άλλοι πολιτικοί, δημοσιογράφοι και πολίτες παρακολουθούνται και για ποιο λόγο. Τρίτον, αν η κυβέρνηση έχει προμηθευθεί από ιδιώτη το κακόβουλο λογισμικό παρακολούθησης, το Predator», τόνισε ο Γ. Μπαλάφας, βουλευτής Ν. Τομέα Αθηνών του ΣΥΡΙΖΑ- ΠΣ


Σε συνέντευξή του ο βουλευτής Ν. Τομέα Αθηνών του ΣΥΡΙΖΑ - ΠΣ, Γ. Μπαλάφας, τόνισε:

Μέρες μετά το ξέσπασμα και την αποκάλυψη του σκανδάλου των υποκλοπών, όσο κι αν προσπαθεί η κυβέρνηση να υποβαθμίσει το ζήτημα, είναι σαφές ότι αυτό δεν πρόκειται να καταλαγιάσει τόσο εύκολα όσο επιθυμεί η κυβέρνηση. Παρόλο που αρχικά προσπάθησε να μεθοδεύσει το κουκούλωμα της υπόθεσης, μετά την κατακραυγή των διεθνών ΜΜΕ αλλά και τις αντιδράσεις της αντιπολίτευσης, αναγκάστηκαν να αποδεχτούν την πρόταση του Αλ. Τσίπρα να συγκληθεί η ολομέλεια της Βουλής ώστε να συζητηθεί το μέγα αυτό ζήτημα.

Στη συζήτηση αυτή υπάρχουν τρία βασικά ερωτήματα που πρέπει να απαντηθούν: πρώτον, ποιοι ήταν οι εθνικοί αυτοί λόγοι που οδήγησαν την κυβέρνηση να παρακολουθεί τον κ. Ανδρουλάκη. Δεύτερον, ποιοι άλλοι πολιτικοί, δημοσιογράφοι και πολίτες παρακολουθούνται και για ποιο λόγο. Τρίτον, αν η κυβέρνηση έχει προμηθευθεί από ιδιώτη το κακόβουλο λογισμικό παρακολούθησης, το Predator.

Τα ερωτήματα αυτά απασχολούν κάθε καλοπροαίρετο πολίτη που ενδιαφέρεται για τη δικαιοσύνη και το κράτος δικαίου. Και δεν μπορεί ο Κ. Μητσοτάκης να ισχυρίζεται ότι δεν γνώριζε, εκτός εάν θεωρεί τον εαυτό του πρωθυπουργό-τουρίστα.

Πρέπει δε να λάβουμε υπόψη μας ότι, δυστυχώς, η χώρα διασύρεται σε όλα τα διεθνή μέσα με αποκλειστική ευθύνη του Κ. Μητσοτάκη. Ούτε η Washington Post ούτε κανένα άλλο από τα διεθνή μέσα, που μιλάνε για «ελληνο-gate», δεν είναι όργανα του ΣΥΡΙΖΑ.

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)