to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

16:32 | 18.08.2022

Πολιτική

Χ. Καφαντάρη: «Κ. Μητσοτάκης, πρωθυπουργός των fake news, των "επισυνδέσεων" και της φτώχειας»

«Η κυβέρνηση Μητσοτάκη είναι πλήρως αποτυχημένη, χρειάζεται πολιτική αλλαγή μέσω της εκλογικής διαδικασίας ώστε να έρθει μια δημοκρατική προοδευτική δύναμη να σώσει ό,τι σώζεται» δήλωσε η βουλεύτρια του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ στο BlueSky και την εκπομπή «Αντιπαραθέσεις»


H Χαρά Καφαντάρη, βουλεύτρια Δυτ. Αθήνας ΣΥΡΙΖΑ–ΠΣ, αν. τομεάρχης Πολιτικής Προστασίας Κ.Ο ΣΥΡΙΖΑ και Αντιπρόεδρος της Ειδικής Μόνιμης Επιτροπής Προστασίας Περιβάλλοντος της Βουλής, στις 17.08.2022, στον τηλεοπτικό σταθμό BlueSky και στην εκπομπή «ΑΝΤΙΠΑΡΑΘΕΣΕΙΣ» σχολίασε την επικαιρότητα και μεταξύ άλλων ανέφερε:

«Για το θέμα με τους πρόσφυγες στον Έβρο, ο ΣΥΡΙΖΑ–ΠΣ, ως υπεύθυνη πολιτική δύναμη και όχι καιροσκοπική, κατέθεσε ερώτηση για το καθεστώς κυριαρχίας της νησίδας όπου διαδραματίσθηκε το δράμα με τους 39 πρόσφυγες δεδομένου ότι η νησίδα αυτή φέρεται εγγεγραμμένη στο Εθνικό Κτηματολόγιο, ως ιδιοκτησία του ελληνικού δημοσίου ενώ υπάρχει έγγραφο της Γεωγραφικής Υπηρεσίας, στο οποίο βεβαιώνεται ότι οι σχετικές συντεταγμένες ανήκουν σε τουρκικό έδαφος. Πρέπει να δοθεί απάντηση από την κυβέρνηση. Βλέπουμε αντιφάσεις και fake news από την πλευρά της κυβέρνησης για το εν λόγω ζήτημα.  Η κυβέρνηση του κ. Μητσοτάκη είναι έκθετη και έχει την ευθύνη.

Τα σύνορα μας είναι και σύνορα της Ευρώπης. Τα προβλήματά μας με την Τουρκία είναι και προβλήματα της Ευρώπης. Η όποια ελληνική κυβέρνηση πρέπει να θέτει τέτοια ζητήματα σε επίπεδο Ευρώπης  ώστε να τοποθετούνται οι ευρωπαϊκές δυνάμεις. Τι διεθνείς πρωτοβουλίες πήρε η ελληνική κυβέρνηση;...  Ποιες είναι οι προτάσεις και οι προετοιμασίες της για το Ευρωπαϊκό Σύμφωνο Μετανάστευσης;

Η Ελλάδα πρέπει να δραστηριοποιείται στους διεθνείς οργανισμούς και στην Ευρωπαϊκή Ένωση ώστε να λυθεί ως ένα βαθμό το μεταναστευτικό-προσφυγικό. Εκτός από τους πολέμους που δημιουργούν πρόσφυγες, μην ξεχνάμε και την κλιματική κρίση, ένα παγκόσμιο ζήτημα, που έχει δημιουργήσει κλιματικούς μετανάστες.

Σχετικά με την ακρίβεια, η κυβέρνηση του κ. Μητσοτάκη, μέσα στην ενεργειακή κρίση, ιδιωτικοποίησε τη ΔΕΗ, ενώ την ίδια στιγμή ο Μακρόν, στη Γαλλία, εθνικοποίησε την αντίστοιχη εταιρεία ηλεκτρικής ενέργειας, προτάσσοντας το καλό του λαού του.

Ο κ. Μητσοτάκης προστατεύει το καρτέλ φυσικού αερίου. Αναγκάστηκε, μετά από καιρό, να παραδεχτεί στη Βουλή ότι υπάρχουν υπερκέρδη, υπερέσοδα, όπως τα χαρακτήρισε, από τα οποία δεν έχει φορολογηθεί τίποτα μέχρι στιγμής.

Ο κ. Μητσοτάκης μας έδεσε χειροπόδαρα στο φυσικό αέριο εν ονόματι μιας απολιγνιτοποίησης. Και το φυσικό αέριο είναι ορυκτό καύσιμο και έχει και αυτό περιβαλλοντικό αποτύπωμα.

Δεν υπάρχουν ελεγκτικοί μηχανισμοί στην αγορά. Όπως ανέφερε και ο γενικός γραμματέας της Ένωσης Καταναλωτών Ελλάδας, ο καθένας κάνει ό,τι θέλει στην ενέργεια. Κανένας έλεγχος στα καρτέλ του φυσικού αερίου.

Στην Ευρωζώνη έχουμε 32% ενεργειακό πληθωρισμό ενώ στην Ελλάδα έχει ξεπεράσει το 61%. Η κατάσταση που αντιμετωπίζει η χώρα μας είναι δραματική  για τους πολίτες και τις επιχειρήσεις και δεν οφείλεται μόνο στον πόλεμο στην Ουκρανία. Ο πόλεμος επιδείνωσε την κατάσταση… Εδώ και ένα χρόνο έχει ξεκινήσει αυτό το ράλι ακρίβειας στην ενέργεια και οι συνεχείς ανατιμήσεις  στα είδη πρώτης ανάγκης.

Σχετικά με την υπόθεση των τηλεφωνικών παρακολουθήσεων ο κ. Μητσοτάκης είναι εκτεθειμένος. Δεν υπάρχουν δικαιολογίες...  Διεθνής ειδησεογραφικά πρακτορεία μιλάνε δυσμενώς για την κατάσταση στη χώρα μας, συγκρίνοντας τη με εποχές επταετίας.

Ο κ. Μητσοτάκης είπε ότι η παρακολούθηση είναι νόμιμη, αλλά, αν το γνώριζε, θα την απέτρεπε. Θα επενέβαινε δηλαδή σε κάτι νόμιμο;... Πολλές οι αντιφάσεις στις οποίες ο κ. Μητσοτάκης πρέπει να απαντήσει…

Ο αρχηγός της ΕΥΠ ορίστηκε από τον κ. Μητσοτάκη. Ήταν προσωπική επιλογή του. Άρα η ευθύνη είναι απευθείας στον κ. Μητσοτάκη.

Εμείς ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ είπαμε ναι στην εξεταστική επιτροπική και μια αυριανή δημοκρατική προοδευτική κυβέρνηση θα κάνει και προανακριτική. Δεν είναι κεραυνός εν αιθρία όλα αυτά. Είναι ένα πλήγμα για τη δημοκρατία και οι ευθύνες είναι συγκεκριμένες. Η κυβέρνηση του κ. Μητσοτάκη να δώσει απαντήσεις στο ποιοι πολιτικοί παρακολουθούνται και ποια πολιτικά κόμματα παρακολουθούνται

Είχαμε τις τηλεφωνικές παρακολουθήσεις του δημοσιογράφου κ. Κουκάκη, ο οποίος μόλις ζήτησε κάποια στοιχεία, η κυβέρνηση έσπευσε να περάσει τροπολογία για να μην μπορεί να ενημερώνεται ο ενδιαφερόμενος/θιγόμενος.

Η κυβέρνηση Μητσοτάκη είναι πλήρως αποτυχημένη, χρειάζεται πολιτική αλλαγή μέσω της εκλογικής διαδικασίας ώστε να έρθει μια δημοκρατική προοδευτική δύναμη να σώσει ό,τι σώζεται».

Παρακολουθήστε την παρέμβαση της Χαράς Καφαντάρη

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)