to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

18:20 | 17.08.2022

Πολιτική

Θ. Δρίτσας: Να σταματήσει επιτέλους η παραπληροφόρηση και η δημιουργία εντυπώσεων

«Δεν μπορώ να καταλάβω τι είναι αυτό που κάνει τον κ. Αντώνη Νταλακογιώργο να ανασύρει από τη ναφθαλίνη μία υπόθεση που αφορούσε συμβάντα πριν από επτά και πλέον χρόνια, από τη διερεύνηση των οποίων μάλιστα, δεν προέκυψε ή έστω δεν κατέστη δυνατό να προκύψει κάποιο αποτέλεσμα, παρά τη συστηματική προσπάθεια την οποία και ο ίδιος γνωρίζει», τονίζει σε δήλωσή του ο Θ. Δρίτσας


«Χρόνια τώρα, ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ένωσης Ναυτών Εμπορικού Ναυτικού, επιδίδεται σε διαρκείς επιθέσεις στοχοποιώντας με προσωπικά, στο όνομα της υπεράσπισης των δικαιωμάτων των εργαζόμενων ναυτικών και της αντεργατικής επιθετικότητας του ελληνικού και παγκόσμιου καπιταλισμού. Μία μεγάλη περίοδο με χαρακτήριζε ως «εφοπλιστόδουλο» και ταυτόχρονα, γέμιζε τον Πειραιά αφίσες με τη φωτογραφία μου και την ένδειξη «wanted» (καταζητείται), σημείωσε σε δήλωσή του ο Θ. Δρίτσας, βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ - ΠΣ. 

Και συνέχισε: «Δεν ξέρω ακριβώς την αιτία αυτής της επιλογής. Ίσως εκείνος ξέρει. Πάντως, τέτοιου είδους συνεχή και διαρκή στοχευμένη επίθεση προσωπικού χαρακτήρα, δεν έχει επιδείξει ο Αντώνης Νταλακογιώργος εναντίον οποιουδήποτε υπουργού, οποιασδήποτε κυβέρνησης, πριν ή μετά από μένα. Οι Έλληνες και οι Ελληνίδες ναυτικοί και οι εργαζόμενοι στο λιμάνι, γνωρίζουν πολύ καλά τα πεπραγμένα της δικής μου θητείας, απέναντι στα δικαιώματά τους και στις διεκδικήσεις τους.

Τώρα, για το τεράστιο ζήτημα των παρακολουθήσεων, σπεύδω κι εγώ να επιβεβαιώσω, ότι όντως στις αρχές του 2015 υπήρξε καταγγελία για παρακολουθήσεις των τηλεφώνων του προέδρου αλλά και των γραφείων της ΠΕΝΕΝ. Όπως και ο ίδιος περιγράφει στις τότε και τώρα ανακοινώσεις του, πράγματι ανέλαβα με αίσθηση της σοβαρότητας ενός τέτοιου θέματος, την προσπάθεια να διερευνηθεί η υπόθεση όσο πέρναγε από το χέρι μου. Όντως ανέθεσα τη διερεύνησή της στην Υπηρεσία Εσωτερικών Υποθέσεων, προφανώς για αναζήτηση ενδεχομένων ευθυνών και συμμετοχής Υπηρεσιών του Υπουργείου Ναυτιλίας. Παραπέρα δεν μπορούσα να πάω και με δεδομένο ότι η Υπηρεσία Εσωτερικών Υποθέσεων εποπτευόταν και διοικείτο απευθείας από τον Υπουργό, εξάντλησα όλα τα περιθώρια τυπικών και άτυπων παρεμβάσεων, ώστε να φτάσει η διερεύνηση μέχρι τέλος.

Επισημαίνω ότι, η καταγγελία του Αντώνη Νταλακογιώργου δεν περιείχε κανένα αντικειμενικό στοιχείο, έστω ενδεικτικό. Ήταν καταγγελία-ισχυρισμός, τον οποίο εγώ σεβάστηκα και καθόλου δεν τον υποτίμησα. Αλλά μέχρι εκεί. Άλλα στοιχεία έστω ως ένδειξη δεν υπήρχαν. Η έρευνα τελικά δεν απέδωσε κάποιο στοιχείο. Τόσο για το τελικό αποτέλεσμα όσο και για την καθημερινή διαδικασία, συχνότατα, συστηματικά και με ειλικρίνεια ενημέρωνα τον καταγγέλλοντα. Μετά από αυτά και εκείνος σταμάτησε τις ενέργειές του προς κάθε κατεύθυνση». 

Προσθέτω επίσης, πως τον διαβεβαίωνα μέχρι τέλους και διαρκώς, ότι ακόμα κι αν υπάρχουν Υπηρεσίες που δρουν με απαράδεκτη παρακρατική αυτονομία ως κατάλοιπο του παρελθόντος, αυτό σε καμία περίπτωση δεν αποτελεί επιλογή της δικής μας κυβέρνησης, καθόλου δεν μας αφήνει αδιάφορους ένα τέτοιο ενδεχόμενο, το διερευνούμε και δεν γίνεται αποδεκτό να υπάρχουν τέτοιες πρακτικές από οποιονδήποτε.

Δεν μπορώ να καταλάβω τι είναι αυτό που κάνει τον κ. Αντώνη Νταλακογιώργο να ανασύρει από τη ναφθαλίνη μία υπόθεση που αφορούσε συμβάντα πριν από επτά και πλέον χρόνια, από τη διερεύνηση των οποίων μάλιστα,  δεν προέκυψε ή έστω δεν κατέστη δυνατό να προκύψει κάποιο αποτέλεσμα, παρά τη συστηματική προσπάθεια την οποία και ο ίδιος γνωρίζει. Ούτε εγώ ούτε ο ΣΥΡΙΖΑ ενεχόμαστε σε τέτοιες υποθέσεις και το έχουμε αποδείξει με τη στάση μας πάρα πολλές φορές. Αυτά, για να μπαίνουν τα πράγματα στη θέση τους και να σταματήσει επιτέλους η παραπληροφόρηση και η δημιουργία εντυπώσεων!

Τώρα αν θέλει ο Αντώνης Νταλακογιώργος να δώσει συνέχεια σε αυτήν την υπόθεση, στο πλαίσιο της άποψης που διακηρύσσει ότι «όλοι ίδιοι είναι», ας επιλέξει ότι νομίζει. Ας απευθυνθεί στη Δικαιοσύνη. Ενδεχομένως δε, θα μπορούσε να συνεργαστεί και με τον κ. Ντογιάκο, ώστε να «αποκαλύψει» στο πανελλήνιο την ενοχή όχι μόνο του Δρίτσα, αλλά και του Τσίπρα και του ΣΥΡΙΖΑ!».​

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)