to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

Πάτρα: Κάλπικη παραίτηση του διοικητή του Αγ. Ανδρέα - Δεν την αποδέχτηκε ο Πλεύρης

Ο υπ. Υγείας Θάνος Πλεύρης δεν έκανε δεκτή την παραίτηση του διοικητή του νοσοκομείου Αγ. Ανδρέας, παρ' όλο που την είχε ζητήσει ο ίδιος μετά τον τραγικό θάνατο 49χρονου έξω από το νοσοκομείο τον Ιούλιο


Για τα «μάτια του κόσμου» είχε ζητηθεί από τον υπ. Υγείας Θ. Πλεύρη η παραίτηση του διοικητή του Αγ. Ανδρέα, Ηλία Θεοδωρόπουλου, μετά το τραγικό περιστατικό με τον θάνατο 49χρονου που δεν τον δέχτηκαν στο νοσοκομείο γιατί δεν εφημέρευε.

Ένα μήνα μετά την υποβολή της παραίτησης, ο υπ. Υγείας δεν εξέδωσε το απαιτούμενο ΦΕΚ απόλυσης του διοικητή, με συνέπεια αυτός να επιστρέψει στα καθήκοντά του. Υπενθυμίζεται ότι ο Θ. Πλεύρης μετά το δυστυχές συμβάν είχε ζητήσει την παραίτηση του διοικητή του νοσοκομείου της Πάτρας Αγ. Ανδρέας, ωστόσο έναν μήνα αργότερα είναι ο ίδιος που δεν την αποδέχτηκε.

Το πρόβλημα παραμένει στο νοσοκομείο, αφού ακόμα και σήμερα η διοίκηση δεν έχει ορίσει εφημερεύοντα ιατρό στο Τμήμα Επειγόντων Περιστατικών (ΤΕΠ) για τις 18 μέρες τον μήνα που το νοσοκομείο βρίσκεται σε «μικρή» εφημερία. Κατά συνέπεια, ελλοχεύει ο κίνδυνος επανάληψης αντίστοιχου τραγικού γεγονότος.

Εν τέλει, τις προσχηματικές κινήσεις του υπ. Υγείας φαίνεται ότι τις «πλήρωσε» μόνο η εκπαιδευόμενη νοσηλεύτρια, η οποία απολύθηκε. Το γεγονός αυτό δηλώνει πως η στάση της κυβέρνησης είχε ως μοναδικό στόχο την εκτόνωση της οργής της τοπικής κοινωνίας.

Για άλλη μια φορά, η κυβέρνηση δεν διστάζει να δείξει το σκληρό της πρόσωπο απέναντι στο δημόσιο σύστημα υγείας μέσα από την απαξίωσή του.

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)