to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

18:53 | 16.08.2022

πηγή: Ναυτεμπορική

Οικονομία

SRF: Πανάκριβη η Ελλάδα για Έλληνες τουρίστες

Δημοσίευμα στην ιστοσελίδα της ελβετικής ραδιοφωνίας και τηλεόρασης SRF αναφέρει πως από μελέτη του Ινστιτούτου της Ευρωπαϊκής Συνομοσπονδίας Συνδικάτων ETUC επιβεβαιώνεται το γεγονός ότι το 28% των Ευρωπαίων εργαζομένων δεν μπορούν να αντέξουν οικονομικά μια εβδομάδα διακοπών


Παρά το ότι οι Έλληνες εργάζονται, τα χρήματα δεν επαρκούν για να κάνουν διακοπές στην Ελλάδα, γράφει δημοσίευμα στην ιστοσελίδα της ελβετικής ραδιοφωνίας και τηλεόρασης, SRF. Σύμφωνα με την συντάκτρια του άρθρου, αυτό επιβεβαιώνεται και από μελέτη του Ινστιτούτου της Ευρωπαϊκής Συνομοσπονδίας Συνδικάτων ETUC:  το 28% των Ευρωπαίων εργαζομένων δεν μπορούν να αντέξουν οικονομικά μια εβδομάδα διακοπών - η Ελλάδα βρίσκεται στη δεύτερη θέση με 43% των εργαζομένων της.

«Η Ελλάδα είναι μια μικρή χώρα με λίγο πάνω από δέκα εκατομμύρια κατοίκους  και οι Έλληνες τουρίστες αποτελούν μόνο ένα μικρό τμήμα των τουριστών»,επισημαίνει η SRF. «Έτσι, για τα ξενοδοχεία και τα εστιατόρια στις παραθεριστικές περιοχές, οι Έλληνες τουρίστες που απουσιάζουν δεν αποτελούν πρόβλημα. Παράλληλα, οι ξένοι τουρίστες συχνά επωφελούνται από τις καλές τιμές που διαπραγματεύονται οι διεθνείς ταξιδιωτικοί πράκτορες με τη βιομηχανία για να διατηρηθεί ο μαζικός τουρισμός.

Ζάκυνθος: «Βουλιάζει» το Ναυάγιο από τα σκουπίδια

Στα σκουπίδια που έχουν πλημμυρίσει την παραλία Ναυάγιο στη Ζάκυνθο αναφέρεται η εφημερίδα Berliner Morgenpost: «Πρόκειται για την πιο πολυφωτογραφημένη παραλία της Ελλάδας (…) τώρα όμως ασφυκτιά από τα σκουπίδια. Και οι αρχές διαφωνούν για το ποιος πρέπει να τα μαζέψει». Αυτό, σύμφωνα με το δημοσίευμα, ενδέχεται να οφείλεται στο ότι «οι τουρίστες έχουν συνηθίσει να μαζεύουν και να πετάνε τα σκουπίδια τους άλλοι, όταν αυτοί αποχωρούν, κρατώντας μόνο τις πετσέτες τους – κάτι που συμβαίνει και σε άλλες παραλίες».

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)