to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

15:16 | 16.08.2022

Αθλητισμός

Χρυσή η Ντρισμπιώτη στα 35χλμ. βάδην, το πρώτο ελληνικό μετάλλιο στο Μόναχο

Πρώτη (και μακράν ταχύτερη των άλλων) τερμάτισε στον αγώνα των 35 χλμ. βάδην η Αντιγόνη Ντρισμπιώτη, χαρίζοντας στον ελληνικό στίβο το χρυσό μετάλλιο στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα. Είναι το πρώτο της χώρας μας στη διοργάνωση του Μονάχου.


Πρωταθλήτρια Ευρώπης αναδείχθηκε η Αντιγόνη Ντρισμπιώτη στα 35χλμ. βάδην!

Στη διοργάνωση του Μονάχου η 38χρονη δρομέας έκανε άλλον έναν σπουδαίο αγώνα, ένα μήνα μετά την τέταρτη θέση στο Παγκόσμιο του Όρεγκον, και πέρασε πρώτη τη γραμμή του τερματισμού, κατακτώντας το χρυσό μετάλλιο.

Η Ντρισμπιώτη κάλυψε τη μεγάλη απόσταση σε 2:47.00. Αφού ήταν σταθερά στις πρώτες τρεις θέσεις, η Ελληνίδα αθλήτρια άλλαξε τον ρυθμό της μετά το 29ο χλμ, απέκτησε μισό λεπτό διαφορά από τη δεύτερη θέση και άρχισε να ξεφεύγει σταθερά.

Δεύτερη ήρθε η Ισπανίδα Ρακέλ Γκονσάλες (2:49.10) και τρίτη η Βικτόρια Μαντάραζ (2:49.58) από την Ουγγαρία. Αυτές ήταν οι δύο αθλήτριες με τις οποίες έδωσε μάχη η Αντιγόνη Ντρισμπιώτη μέχρι να φύγει μπροστά και να κερδίσει καθαρά τον αγώνα.
Σε ό,τι έχει να κάνει με τις άλλες ελληνικές συμμετοχές, η Κουρκουτσάκη τερμάτισε στην 16η θέση, ενώ η Κυριακή Φιλτισάκου εγκατέλειψε.

Το χαμόγελο που έγινε δάκρυα χαράς στην απονομή και το ξέφρενο πάρτι στις κερκίδες

 Το χαμόγελο που έγινε δάκρυα χαράς στην απονομή και το ξέφρενο πάρτι στις κερκίδες

Η Αντιγόνη Ντρισμπιώτη κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο στα 35 χιλιόμετρα βάδην στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα του Μονάχου, με την Ελληνίδα πρωταθλήτρια να ανεβαίνει με το χαμόγελο στα χείλη στο πιο ψηλό σκαλί του βάθρου, με τις συναθλήτριές της να στήνουν το δικό τους "πάρτι" στις κερκίδες. Την ώρα της ανάκρουσης του Εθνικού μας Ύμνου, το χαμόγελο έγινε δάκρυα χαράς.

Ντρισμπιώτη: "Δεν πίστευα ποτέ ότι μπορώ να το κάνω, είναι εκπλήρωση καριέρας"

Η Ελληνίδα πρωταθλήτρια στις δηλώσεις της αμέσως μετά τη συγκλονιστική κούρσα, έπλεε σε πελάγη ευτυχίας για το επίτευγμά της, τονίζοντας ότι δεν περίμενε ποτέ ότι μπορεί να πετύχει κάτι τέτοιο.

Αναλυτικά όσα δήλωσε η Αντιγόνη Ντρισμπιώτη: Για το επίτευγμά της: "Λείπω 3.5 μήνες δεν το έκανα ποτέ ξανά. Ευχαριστώ τους φίλους μου που με βοήθησαν να προετοιμαστώ κατάλληλα και να απουσιάσω από τη δουλειά μου. Είμαι πολύ συγκινημένη, πολύ χαρούμενη, δεν έχω λόγια τι να πω. Σκεφτόμουν πόσοι άνθρωποι με στήριζαν όλο αυτό το διάστημα".

Για το τι άλλαξε τα τελευταία τρία χρόνια: "Έχω αλλάξει προπονητή εδώ και τρία χρόνια. Στο Τόκιο ήμουν με τον Ναπολέωντα Κεφαλόπουλο. Με βοήθησε, με στήριζε, ήξερε τι να μου πει και ήταν συνεχώς δίπλα μου. Μπορεί να δει τα πάντα. Τον προηγούμενο μήνα στο Όρεγκον, το ίδιο τώρα με τον ίδιο ζήλο. Με έμαθε να καταλαβαίνω τις συναθλήτριες μου, πότε να τις προσπεράσω, πότε να τις πιέσω. Δεν έχω λόγια πραγματικά. Υπάρχει καταπληκτική χημεία ανάμεσα μας

Ξέρω πολύ καλά τις συναθλήτριες μου. Τις μελέτησα., ήξερα ποιες είναι στα μέτρα μου Ήρθα με τακτική. Ξέρω τι έχω στα πόδια μου, άφησα τη Βερόνικα να πάρει τον ρυθμό και να κουραστεί για να την περάσω στο τέλος, ήξερα ότι μπορώ να την περάσω".

Για τις καιρικές συνθήκες: "Δεν είχαμε προετοιμαστεί για ζέστη, αλλά γυμναστήκαμε καλά. Τα πόδια μου είναι σχεδόν διπλά από ότι είπα πριν. Δεν υπολείπομαι από τις άλλες χώρες. Γι' αυτό και δεν μασάω και βγαίνω μπροστά".

Για το αν βρήκε ανάσες μετά το Όρεγκον: "Φύγαμε από το Όρεγκον στην Ελλάδα και μείναμε μια μέρα. Πήγαμε Ιταλία για να ξεκουραστούμε. Αυτό είχαμε ανάγκη και κάναμε απλώς συντήρηση. Ήμουν ξεκούραστη μέχρι τα 25 χιλιόμετρα. Μετά τα 25 ανέβασα ρυθμό για να λέω ότι έκανα και εγώ αγώνα (γέλια)".

Για τις Ελληνίδες συναθλήτριές της: "Δεν θα μπορούσα να κάνω χωρίς αυτά τα κορίτσια. Είναι ομαδική δουλειά, είμαστε όλες μαζί στο ίδιο σπίτι. Ψιλοβαρεθήκαμε μεταξύ μας γιατί κάναμε τα ίδια. Τα παιδιά είναι καταπληκτικής ποιότητας, δεν υπάρχει ίντριγκα. Για τον προπονητή λένε ότι είναι αυστηρός, αλλά όσοι τον ξέρουν θα δουν έναν άλλο άνθρωπο. Είναι εκπλήρωση καριέρας αυτό που έκανα. Δεν πίστευα ότι μπορώ να το κάνω".

Για τον προπονητή της: "Ο προπονητής μου που είναι δίπλα μου όταν ήρθε η ώρα να γυμναστούμε μαζί μου είπε ότι θα μπορούσες να ήσουν δις Ολυμπιονίκης. Κατάφερε να με κάνει πρωταθλητή Ευρώπης και δεν έχω παρά να τον ευχαριστήσω".

Πηγή: Sport24.gr

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)