to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

15:46 | 16.08.2022

Κοινωνία

Προφυλακιστέος ο 34χρονος που έκανε «έφοδο» στο Εφετείο μεταφέροντας χρήματα και ναρκωτικά

Προφυλακίστηκε ο 34χρονος που εισέβαλε στον χώρο στάθμευσης του Εφετείου - Μετά την σύλληψη του ο κατηγορούμενος είχε κρατηθεί σε δημόσια ψυχιατρική κλινική, ενώ σήμερα η υπεράσπισή του κατέθεσε στον ανακριτή αίτημα προκειμένου να διενεργηθεί ψυχιατρική πραγματογνωμοσύνη.


Στο Ψυχιατρείο των φυλακών Κορυδαλλού θα κρατηθεί ο 34χρονος που το πρωί του Σαββάτου εισέβαλε με αυτοκίνητο στον χώρο στάθμευσης του Εφετείου, μετά την απολογία του στον ανακριτή για τα ναρκωτικά και το ιδιαίτερα μεγάλο χρηματικό ποσό που βρέθηκε εντός του οχήματος του αλλά και στο σπίτι του.

Ο κατηγορούμενος, που είχε συμμετάσχει σε δημοφιλές ριάλιτι στο παρελθόν, φέρεται να δήλωσε κατά την απολογία του μετανιωμένος για τις πράξεις του, ενώ ισχυρίστηκε πως είναι τοξικοεξαρτημένος. Ανακριτής και εισαγγελέας έκριναν προφυλακιστέο τον 34χρονο.

Όπως φέρεται να είπε στον δικαστικό λειτουργό ο 34χρονος, τα χρήματα που βρέθηκαν κατά την σύλληψη του είναι νόμιμα και αποτελούν αποταμιεύσεις και εισοδήματα από αγοραπωλησίες οικογενειακών ακινήτων. Φαίνεται επίσης να είπε πως μέρος από το ποσό που αναφέρεται στην δικογραφία, περίπου 1,5 εκατ. ευρώ σε μετρητά, προέρχεται από την εργασία του ως συνοδός.

Μετά την σύλληψη του ο κατηγορούμενος είχε κρατηθεί σε δημόσια ψυχιατρική κλινική, ενώ σήμερα η υπεράσπισή του κατέθεσε στον ανακριτή αίτημα προκειμένου να διενεργηθεί ψυχιατρική πραγματογνωμοσύνη.

Ο δικηγόρος του δράστη, Αλέξανδρος Παπαϊωαννίδης, μίλησε στην εκπομπή «Από τις Έξι» για την περίεργη αυτή υπόθεση και το πώς δικαιολογείται το 1,5 δισ. ευρώ που βρέθηκε στην κατοχή του.

«Είναι πρωτόγνωρη υπόθεση. Είναι πολύ σπάνιο κάποιος να πάει να παραδοθεί μόνος του με ναρκωτικά που είχε και να παραδώσει το χρηματικό ποσό. Η κατάσταση του ανθρώπου αποδεικνύεται και από τις καταθέσεις των αστυνομικών για την ψυχολογική κατάσταση που βρισκόταν καθώς και από τη χρόνια εξάρτηση από τις ναρκωτικές ουσίες που αντιμετωπίζει ακόμη και σήμερα» δήλωσε στην ΕΡΤ ο κ. Παπαϊωννίδης.

Αναφορικα με την προέλευση του τεράστιου ποσού που κατείχε ο πελάτης του ο δικηγόρος έκανε λόγο για «παράδοσή του στις Αρχές». Όσον αφορά το αν το 34χρονος το είχε αποκτήσει νόμιμα ο ίδιος ισχυρίστηκε ότι «ένα πολύ μεγάλο μέρος δικαιολογείται από τις αποταμιεύσεις που υπήρχαν σε επίπεδο οικογενειακό. Όλα τα στοιχεία θα παραδοθούν στον ανακριτή» δήλωσε ο κ. Παπαϊωαννίδης.

«Το μεγαλύτερο μέρος των χρημάτων, σε επίπεδο μετρητών, προέρχονται από νόμιμη πηγή εσόδων και κυρίως από αγοραπωλησίες οικογενειακών ακινήτων» υποστήριξε ο κ. Παπαϊωαννίδης.

Όπως δήλωσε, «για το υπόλοιπο ποσό υπάρχει μια επιφύλαξη και αυτό είναι το οποίο διακυβεύεται σήμερα ενώπιον του κ. Ανακριτή».

Σε δύσκολη ψυχική κατάσταση – Βρίσκεται στο Δαφνί

Σύμφωνα με τον. Παπαϊωαννίδη ο πελάτης του ο οποίος προσωρινά έχει μεταφερθεί στο Δαφνί, παραδόθηκε αυτοβούλως.

«Είναι ένας άνθρωπος σε πολύ δύσκολη κατάσταση γι’ αυτό και δεν είναι τυχαίο ότι μεταφέρθηκε στο Δαφνί», πρόσθεσε ο συνήγορος υπεράσπισης του κατηγορουμένου.

Ο 33χρο άνδρας που φώναζε ότι έχει εκρηκτικά και ναρκωτικά, προσέκρουσε με το αυτοκίνητό του στο πάρκινγκ από την οδό Κυρίλλου Λουκάρεως στο Εφετείο Αθηνών.

Κατά τη σύλληψη του δεν φαινόταν ότι βρισκόταν σε καλή ψυχική κατάσταση και ο πρώην παίκτης ριάλιτι φέρεται να υποστήριξε στους αστυνομικούς: «Ήρθα στους φίλους μου και παραδόθηκα γιατί έτσι έπρεπε να το κάνω».

Από την έρευνα που έγινε στον ίδιο και στο όχημα του, εντοπίστηκαν στα καθίσματα σε σακβουαγιάζ περίπου 1.200.000 ευρώ καθώς και ναρκωτικά και συγκεκριμένα περίπου μισό κιλό χασίς, 38 γραμμάρια κρυσταλλική μεθαμφεταμίνη, 131 δισκία ectasy.

Πηγή: «Από τις Έξι» | ΕΡΤ

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)