to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

13:22 | 15.08.2022

Αλ.Π.

Πολιτική

«Διαμαρτυρήθηκαν χωρίς... καμιά επίπτωση»: Οι λέξεις προδίδουν τον Μηταράκη

O υπουργός των pushback δεν κρατήθηκε τελικά, και έγραψε στο προσφιλές του twitter για τη διαμαρτυρία ενάντια στις επαναπροωθήσεις κατά τη διάρκεια συναυλίας της Μαρίας Φαραντούρη στη Χίο, απ' όπου αναγκάστηκε να φύγει τρέχοντας πριν ανάψουν τα φώτα. Μόνο που η φράση περί «δικαιώματος διαρτυρίας χωρίς καμία επίπτωση» πρόδωσε τι πιστεύει για όσους αντιδρούν στην πολιτική του


O υπουργός των pushbacks, ανεπιθύμητος στη Χίο (την εκλογική του περιφέρεια) απ'όταν έστειλε τα ΜΑΤ για να καταστείλει τις αντιδράσεις των κατοίκων ενάντια στην κατασκευή υπερδομής-φυλακής για πρόσφυγες και μετανάστες, έκανε το Σάββατο 13/8 το λάθος να πάει σε συναυλία της Φαραντούρη στο νησί, όπου εισέπραξε αποδοκιμασίες, σηκώθηκαν αυθόρμητα αυτοσχέδια πλακάτ ενάντια στις επαναπροωθήσεις και αναγκάστηκε να φύγει τρέχοντας πριν ανάψουν καν τα φώτα στο τέλος της συναυλίας.

Μετά τα σχετικά δημοσιεύματα σε τοπικά και πανελλήνιας εμβέλειας ΜΜΕ καθώς και στα κοινωνικά δίκτυα, ο υπουργός επιχειρεί με απαξιωτικό tweet να υποβαθμίσει το γεγονός. Ετσι, αφού μας πληροφορεί ότι «πέρασε πολύ ωραία στη συναυλία προχθές», ισχυρίζεται ότι «έφυγα κανονικά στο τέλος». Ωστόσο, οι αυτόπτες μάρτυρες είναι πολύ συγκεκριμένοι όσον αφορά τον βιαστικό τρόπο με τον οποίο αποχώρησε με την συνοδεία του ενώ ακόμα το κοινό χειροκροτούσε τη Μαρία Φαραντούρη και τα φώτα - που σηματοδοτούν το τέλος της συναυλίας - δεν είχαν ανάψει.

Η προσπάθεια απαξίωσης από τον υπουργό συνεχίζεται με την επιβεβαίωση των γεγονότων (πώς να το διαψεύσει, αφού υπάρχουν φωτογραφίες), ωστόσο κατά τον Ν. Μηταράκη ήταν «μια παρέα» που έγραψε «ένα σύνθημα σε χαρτί» στην αρχή της συναυλίας - φυσικά δεν τολμά να αναφέρει ότι το «ένα σύνθημα» αφορά τις εγκληματικές επαναπροωθήσεις.

Και προσθέτει, προδιδόμενος, ο Ν. Μηταράκης: «Αυτό σημαίνει φιλελεύθερο δημοκρατικό κράτος, δικαίωμα διαρτυρίας χωρίς καμία επίπτωση» (!). Ο υπουργός δηλαδή, την ίδια ώρα που αναφέρεται στο «φιλελεύθερο δημοκρατικό κράτος», θέλει να εμφανιστεί ως μεγαλόθυμος αφού δεν υπήρξε «καμιά επίπτωση»...  Στο τέλος, φυσικά, ισχυρίζεται και ότι «κανείς δεν τους έδωσε σημασία», πράγμα που φυσικά δεν είναι σε θέση να γνωρίζει, ενώ το συμβάν έγινε πλήρως αντιληπτό από όλους στον χώρο του θεάτρου του Καστρομηνά.

Εννοείται, τέλος, πως ο Ν. Μηταράκης, με επόμενο tweet εξαπολύει τη συνηθισμένη, ακροδεξιάς υφής επίθεση στην αριστερά, και την «πολιτική ανοικτών συνόρων».  Αποφαίνεται πως «Οι Χιώτες, οι Έλληνες, απαιτούν την φύλαξη των συνόρων μας, όπως προβλέπει το διεθνές δίκαιο» και εκφράζοντας ευσεβείς πόθους δηλώνει πως «θα συνεχίσουμε με την ίδια αποφασιστικότητα, θα κρίνουν οι πολίτες στις εκλογές του 2023». Μάλλον ο υπουργός δεν μιλά συχνά με κατοίκους της Χίου, ώστε να του πουν τι πιστεύουν για όσα έχει πράξει στο νησί...

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)