to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

22:20 | 12.08.2022

Πολιτική

Μ. Κάτσης: Με ευθύνη του κ. Μητσοτάκη υπάρχει πλέον θέμα με την ομαλή λειτουργία του κράτους Δικαίου στη χώρα

«Η ΝΔ παίζει καθυστερήσεις και ουδόλως θέλει να διαλευκανθεί η υπόθεση. Το μόνο που κάνει είναι να ρίχνει διάφορα εξωφρενικά επιχειρήματα στο δημόσιο διάλογο μέσω και των ελεγχόμενων μέσων μαζικής ενημέρωσης, ώστε να δει ποιο περπατάει», επεσήμανε σε συνέντευξή του ο βουλευτής Θεσπρωτίας του ΣΥΡΙΖΑ - ΠΣ, Μ. Κάτσης


Στην ΕΡΤ και τη δημοσιογράφο Σταυρούλα Χριστοφιλέα, σχολίασε το θέμα των παρακολουθήσεων πολιτικών και δημοσιογράφων αλλά και τις ευθύνες του κ. Μητσοτάκη, ο Τομεάρχης Ψηφιακής Διακυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ και βουλευτής Θεσπρωτίας, Μάριος Κάτσης.

Ο Μ. Κάτσης τόνισε ότι σήμερα κανένας βουλευτής, ευρωβουλευτής, δημοσιογράφος, επιχειρηματίας, η απλός πολίτης δεν μπορεί να γνωρίζει αν διασφαλίζεται το απόρρητο των επικοινωνιών του, που είναι συνταγματικά κατοχυρωμένο δικαίωμα. Αυτό συμβαίνει με ευθύνη αποκλειστικά του κ. Μητσοτάκη. Κι αυτό γιατί, ο Πρωθυπουργός πήρε την ΕΥΠ υπό τον απόλυτο έλεγχό του από την αρχή της θητείας του, με το νόμο για το λεγόμενο «επιτελικό κράτος», ενώ με τροπολογία που έφερε η κυβέρνησή του, αν κάποιος πολίτης αντιληφθεί ότι παρακολουθείται και ζητήσει να λάβει τα στοιχεία της παρακολούθησης αυτής, δεν μπορεί να τα πάρει.

Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ συνέχισε λέγοντας πως υπάρχει ζήτημα με τη λειτουργία της Δημοκρατίας στη χώρα. Κι αυτό δεν είναι άποψη μόνο της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης. Το θέμα αναδεικνύεται πλέον από τον ευρωπαϊκό τύπο όπου σε ρεπορτάζ κορυφαίων μέσων, αναφέρεται ότι στην Ελλάδα υπάρχει όντως σοβαρό πρόβλημα. Ακόμα και η Κομισιόν μέσω της αρμόδιας Επιτρόπου, μιλά για τη λειτουργία του κράτους Δικαίου στην Ελλάδα. Μετά από όλα αυτά, ο κ. Μητσοτάκης είχε μία και μόνο επιλογή για να περισώσει την αξιοπιστία του κράτους Δικαίου στη χώρα, αλλά και την όποια προσωπική του αξιοπιστία, να παραιτηθεί. Αλλά δεν το έκανε.

Αντ’ αυτού, όπως σχολίασε ο Τομεάρχης Ψηφιακής Διακυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ,  προσπάθησε να φορτώσει την ευθύνη σε δύο αποδιοπομπαίους τράγους. Σε πρόσωπα μάλιστα που ήταν οι εκτελεστικοί του βραχίονες μέχρι χθες, και σχετίζονται αποκλειστικά με τον ίδιο. Τόσο δηλαδή τον Γενικό του Γραμματέα που είναι και ανιψιός του άλλωστε, όσο και τον διοικητή της ΕΥΠ, τους διόρισε ο ίδιος κ. Μητσοτάκης. Στην περίπτωση ειδικά του διοικητή, άλλαξε και τον νόμο για να μπορέσει να τον τοποθετήσει στη θέση αυτή.

Στη ΝΔ προσπαθώντας να κάνουν διαχείριση της καταστροφής που προκάλεσαν με τις παρακολουθήσεις, κάνουν το ένα λάθος πίσω απ’ το άλλο, ανέφερε δεικτικά ο Μ. Κάτσης. Αφού λοιπόν ξέσπασε όλο αυτό το σκάνδαλο με τον κ. Ανδρουλάκη και τον κ. Κουκάκη, ο Πρωθυπουργός μας είπε ότι απλά δεν ήξερε τι γινόταν. Εμείς ποιόν να ρωτήσουμε αν παρακολουθούμασταν; Αναρωτήθηκε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ.

Ενώ συνέχισε λέγοντας ότι, ο κ. Μητσοτάκης μας είπε ότι είναι νόμιμη η παρακολούθηση ενός Ευρωβουλευτή, που είναι απολύτως παράνομη. Εκτός αν θεωρεί ότι ο κ. Ανδρουλάκης ή οποιοσδήποτε άλλος Ευρωβουλευτής, υποσκάπτει τα εθνικά συμφέροντα. Ο κ. Μητσοτάκης με τέτοιου τύπου αναφορές, αφήνει υπονοούμενα για εσωτερικό εχθρό εντός του ευρωκοινοβουλίου και του εθνικού κοινοβουλίου γυρίζοντας μας σε σκοτεινές εποχές. Ο κ. Αθανασίου αντιπρόεδρος της Βουλής, πήγε ένα βήμα παρακάτω, θεωρώντας πως ένας αλλόθρησκος αιρετός εκπρόσωπος του ελληνικού λαού στο κοινοβούλιο, μπορεί να είναι εχθρός της πατρίδας. Αυτές οι απόψεις είναι κατάπτυστες, ανέφερε χαρακτηριστικά.

Ο Τομεάρχης Ψηφιακής Διακυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ πρόσθεσε, πως αν όμως η παρακολούθηση Ανδρουλάκη ήταν νόμιμη όπως θεωρεί ο κ. Μητσοτάκης, με ποιόν τρόπο θα την απέτρεπε αν την γνώριζε, όπως ο ίδιος ισχυρίστηκε; Θα παρενέβαινε στη δικαιοσύνη και σε μια νόμιμη διαδικασία; Ενώ για να δείξει τον παραλογισμό που υπάρχει σε όσα ακούγονται δημόσια από την πλευρά της ΝΔ τόνισε ότι, αναφέρουν στελέχη της κυβέρνησης πως ήθελε να ενημερώσει τον αρχηγό πολιτικού κόμματος και ευρωβουλευτή για το θέμα των παρακολουθήσεων, ο κ. Γεραπετρίτης, ένας Υπουργός δηλαδή που δεν έχει στην αρμοδιότητα του την ΕΥΠ, αντί να ενημερώσει ο κ. Μητσοτάκης που ενώ ήταν ο πολιτικός προϊστάμενος του διοικητή της ΕΥΠ, δηλώνει άγνοια για το θέμα.

Ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ κάνει πολιτική αρχών στα ζητήματα που άπτονται της ποιότητας της Δημοκρατίας. Ζητά την άμεση σύγκλιση της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας.  Επιπλέον ζητά να συσταθεί εξεταστική Επιτροπή για το θέμα με διακομματικό προεδρείο όμως, ώστε να μην αποκλειστούν μάρτυρες.  Ενώ όπως δήλωσε ο Μ. Κάτσης, η επόμενη Βουλή που θα προκύψει με προοδευτική κυβέρνηση στο τιμόνι της χώρας, θα πάει το μαχαίρι έως το κόκαλο με τη σύσταση προανακριτικής Επιτροπής.

Η ΝΔ παίζει καθυστερήσεις και ουδόλως θέλει να διαλευκανθεί η υπόθεση. Το μόνο που κάνει είναι να ρίχνει διάφορα εξωφρενικά επιχειρήματα στο δημόσιο διάλογο μέσω και των ελεγχόμενων μέσων μαζικής ενημέρωσης, ώστε να δει ποιο περπατάει. Ένα από αυτά που ακούγεται από στελέχη της ΝΔ είναι το επιχείρημα «καθαρός ουρανός αστραπές δε φοβάται». Είναι συνταγματικό δικαίωμα όλων των πολιτών ανεξαιρέτως το δικαίωμα του απορρήτου των επικοινωνιών, και δεν είναι στην ευχέρεια καμίας κυβέρνησης να το καταπατά ανάλογα πως της βολεύει. 

Ο Μ. Κάτσης έκλεισε την τοποθέτηση του λέγοντας ότι ο κ. Μητσοτάκης όταν ανέλαβε την εξουσία το 2019, ευχαρίστησε δημόσια τον κ. Ρουμπάτη, τον τότε διοικητή της ΕΥΠ, επειδή τον ενημέρωνε θεσμικά ως όφειλε, για τους κινδύνους εθνικής ασφάλειας. Το αποτέλεσμα της σύγκρισης των πεπραγμένων της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ με αυτών της κυβέρνησης της ΝΔ είναι πασιφανές. Όλα όσα βιώνουμε είναι με ευθύνη του κ. Μητσοτάκη, γι’ αυτό πρέπει να παραιτηθεί άμεσα και να προκηρύξει εκλογές.

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)