to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

10:37 | 12.08.2022

Κοινωνία

Με άστατο καιρό ξεκινά το τριήμερο - Τοπικές βροχές και καταιγίδες στα ηπειρωτικά

Με άστατο καιρό ξεκινά η έξοδος για το τριήμερο του Δεκαπενταύγουστου. Σύμφωνα με το meteo , σήμερα Παρασκευή προβλέπονται τοπικές βροχές σε Μακεδονία, Ανατολική Θεσσαλία, Ήπειρο, που τις μεσημεριανές και απογευματινές ώρες θα ενταθούν


Με άστατο καιρό ξεκινά η έξοδος για το τριήμερο του Δεκαπενταύγουστου. Σύμφωνα με το meteo του Εθνικού Αστεροσκοπείου, σήμερα Παρασκευή προβλέπονται τοπικές βροχές σε Μακεδονία, Ανατολική Θεσσαλία, Ήπειρο, που τις μεσημεριανές και απογευματινές ώρες θα ενταθούν και θα σημειωθούν και τοπικές καταιγίδες σε μεγάλο τμήμα της ηπειρωτικής χώρας, αλλά και στα νησιά του Κεντρικού Ιονίου.

Τα φαινόμενα ενδέχεται να είναι κατά τόπους έντονα και θα συνοδεύονται από χαλαζοπτώσεις κυρίως στα ηπειρωτικά τμήματα.

Ta γραφήματα του meteo.gr για τις σημερινές βροχοπτώσεις, από τις 3 το μεσημέρι ως τα μεσάνυχτα:

meteo12.8.22

meteo12.8.22


Το meteo.gr σημειώνει ότι παρά το γεγονός ότι τα φαινόμενα θα εκδηλώνονται κυρίως στα ηπειρωτικά τμήματα της χώρα, ιδιαίτερη προσοχή θα πρέπει να δοθεί στις θαλάσσιες δραστηριότητες στις περιοχές κυρίως του Βορείου Αιγαίου (Χαλκιδική, νησιά Βορειοανατολικού Αιγαίου και Σποράδες) και του Κεντρικού Ιονίου, αφού οι βροχές και οι τοπικές καταιγίδες θα συνοδεύονται πρόσκαιρα από ισχυρούς ανέμους (μπουρίνια).

Τα φαινόμενα από τις βραδινές ώρες θα σταματήσουν πρόσκαιρα στο μεγαλύτερο τμήμα της ηπειρωτικής χώρας, ωστόσο θα συνεχιστούν τοπικά σε περιοχές της Μακεδονίας, της Θεσσαλίας, της Κεντρικής Στερεάς και πιθανόν του Βορείου Αιγαίου.

Τέλος, όπως αναφέρει το meteo.gr, παρά τη βελτίωση που θα παρουσιάσουν οι πυρομετεωρολογικοί δείκτες, ιδιαίτερη προσοχή θα πρέπει να ληφθεί στις ηπειρωτικές περιοχές όπου θα εκδηλωθούν τα φαινόμενα, αφού θα υπάρξει έντονη ηλεκτρική δραστηριότητα, με αποτέλεσμα τον κίνδυνο δασικών πυρκαγιών από πτώσεις κεραυνών.

tags: καιρός

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)