to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

Ακροδεξιός θεσμικός κατήφορος

Το πιο ανησυχητικό είναι ότι, προκειμένου να καλύψει τα άπλυτά της, η Ν.Δ. Μητσοτάκη επιχειρεί να κάνει πολιτική με την εθνική ασφάλεια


Μέχρι χθες, από το κυβερνητικό στρατόπεδο κανένας δεν είχε βγει δημόσια προς υπεράσπιση της γραμμής Μητσοτάκη για τις παρακολουθήσεις, παρά μόνο οι προερχόμενοι από τον ΛΑΟΣ Πλεύρης και Γεωργιάδης. Χθες βγήκε και ο Χ. Αθανασίου, πρώην δικαστικός. Και διερωτήθηκε με απόλυτη φυσικότητα: δηλαδή αν ένας πράκτορας των Τούρκων είναι μειονοτικός βουλευτής, δεν πρέπει να τον παρακολουθεί η ΕΥΠ;

Είναι τρομακτικό το πόσο μακριά κινείται η αντίληψή τους από τις βασικές αρχές του κράτους δικαίου και της Δημοκρατίας. Οι βουλευτές είναι βουλευτές, η συνταγματική προστασία που τους παρέχεται δεν κάνει διάκριση ανάλογα με το θρήσκευμα.

Και το πιο ανησυχητικό είναι ότι, προκειμένου να καλύψει τα άπλυτά της, η Ν.Δ. Μητσοτάκη επιχειρεί να κάνει πολιτική με την εθνική ασφάλεια. Φυσικά και δεν θα μάθετε γιατί παρακολουθείτο ο Ανδρουλάκης, έλεγε προχθές ο Γεωργιάδης. Οι λόγοι εθνικής ασφάλειας δεν συζητιούνται δημοσίως.

Και αυτή είναι μια επικίνδυνη αντίληψη. Γιατί η εθνική ασφάλεια είναι πολύ σοβαρή υπόθεση, αλλά όταν δεν υπάρχει λογοδοσία και θεσμικά αντίβαρα τα πάντα υποτάσσονται στην εθνική ασφάλεια.

Παλιότερα σε αυτή τη χώρα, για λόγους εθνικής ασφάλειας -τους οποίους δεν έπρεπε να μας πουν- απολύθηκαν, εξορίστηκαν, φυλακίστηκαν και εκτελέστηκαν χιλιάδες άνθρωποι. Τώρα, πάλι για τέτοιους λόγους παρακολουθούνται δημοσιογράφοι που κάνουν ενοχλητικές έρευνες, πολιτικοί αντίπαλοι επιχειρείται να τεθούν σε ομηρεία και σκάνδαλα κουκουλώνονται. Και η κυβέρνηση προσπαθεί να ξεγλιστρήσει χωρίς να δώσει λογαριασμό. Ακροδεξιός θεσμικός κατήφορος.

tags: άρθρα

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)