to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

14:28 | 11.08.2022

Πολιτική

Π. Σκουρλέτης: Αναγκαία η συγκρότηση ενός δημοκρατικού μετώπου για την αποκατάσταση της λειτουργίας των θεσμών

«Τα ερωτήματα για την υπόθεση των παρακολουθήσεων είναι αμείλικτα και η κυβέρνηση κρύβεται, είναι η ώρα να συγκροτηθεί ένα δημοκρατικό μέτωπο για την αποκατάσταση της λειτουργίας των θεσμών»


Τα ερωτήματα για την υπόθεση των παρακολουθήσεων είναι αμείλικτα και η κυβέρνηση κρύβεται, είναι η ώρα να συγκροτηθεί ένα δημοκρατικό μέτωπο για την αποκατάσταση της λειτουργίας των θεσμών, επεσήμανε ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ - Προοδευτική Συμμαχία και βουλευτής Επικρατείας, Πάνος Σκουρλέτης, μιλώντας στην εκπομπή «ΠΡΩΙΝΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ» του ΣΚΑΪ με τους δημοσιογράφους Νίκο Υποφάντη και Μαρία Βούσουλα.   

Ακολουθούν σημεία της συνέντευξης:

«Καθώς μαθαίνουμε, όχι από τη πλευρά της κυβέρνησης, αλλά μέσα από τα γεγονότα, το ρεπορτάζ, την ερευνητική δημοσιογραφία, την πραγματικότητα, τις πτυχές αυτού του ζητήματος, βλέπουμε ότι η χώρα έχει μετατραπεί σε ένα ατέλειωτο σήριαλ παρακολουθήσεων. Σπάσαμε ρεκόρ παρακολουθήσεων. Αυτό θέλει απάντηση».

«Ακούγεται ότι δεν αφορά μόνο τον κ. Ανδρουλάκη ή τον συνάδελφό σας, τον κ. Κουκάκη, αλλά και πολλούς άλλους. Τι μας έλεγε η κυβέρνηση πριν από λίγες μέρες στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας; “Δεν είναι αυτό που νομίζετε”. Ο κ. Γεραπετρίτης, ο κ. Πιερρακάκης, ο κ. Οικονόμου, ως κυβερνητικός εκπρόσωπος, διέψευδαν τα γεγονότα. Ήρθαν, όμως, τα γεγονότα, που τελικά “έσπασε ο διάολος το ποδάρι του” και βγήκαν στην επιφάνεια και έχουμε το πρωτάκουστο να μιλάμε για “νόμιμες παρακολουθήσεις”. Ποιανού; Ενός ευρωβουλευτή, ενός αρχηγού πολιτικού κόμματος. Τα ερωτήματα είναι αμείλικτα. Η κυβέρνηση για την ώρα, κρύβεται. Θα έπρεπε ήδη να έχει συνεδριάσει η Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας, δεν πειράζει που είναι Δεκαπενταύγουστος, τι να κάνουμε».

«Πρόκειται περί μιας μεγάλης κοροϊδίας και δυστυχώς, πρωταγωνιστής σε αυτή την κοροϊδία είναι ο ίδιος ο πρωθυπουργός. Κανείς δεν μπορεί να πιστέψει ότι δεν γνώριζε. Αυτός, ο οποίος έθεσε υπό την ευθύνη του την ΕΥΠ αλλάζοντας τον προηγούμενο νόμο, αλλάζοντας ακόμη και τα απαιτούμενα προσόντα για να μπει ο συγκεκριμένος επικεφαλής, που ήταν επιλογή του ίδιου. Άρα ήταν απόλυτα ενημερωμένος. Άλλωστε, το επιτελικό κράτος είναι ένα συγκεντρωτικό κράτος που έχει “ονοματεπώνυμο”: Κυριάκος Μητσοτάκης. Αν δεν ήταν ενημερωμένος είναι επικίνδυνος, διότι δεν μπορεί να ασκήσει τα καθήκοντα που ο ίδιος προέβλεψε για τον εαυτό του».

«Τώρα ο πρωθυπουργός καλεί τον κ. Ανδρουλάκη να παρανομήσει, διότι του λέει “έλα να σε ενημερώσουμε”. Που; Στο αφτί, στο τηλέφωνο; Που να τον ενημερώσουν; Να έρθει ο κ. Ανδρουλάκης στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας και εκεί να ενημερωθεί, όπως προβλέπεται, από τη Βουλή. […] Ζητάει ο ίδιος, ο φάκελός του, πλήρης, να πάει στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας».

«Ο πρωθυπουργός έχει τη δυνατότητα, μέσω της ΠΝΠ που κατατέθηκε χθες, να αλλάξει αυτό το καθεστώς, να καταργήσει τη διάταξη που προβλέπει ότι ο παρακολουθούμενος δεν έχει το δικαίωμα να πάει ο ίδιος στην Ανεξάρτητη Αρχή και να μάθει γιατί τον παρακολουθούν. Δεν αλλάζει τον έλεγχο υπό τον πρωθυπουργό. Αυτή τη στιγμή αναδείχθηκε, πλάι σε όλα τα άλλα, ένα τεράστιο πρόβλημα και μια αναγκαιότητα αποκατάστασης της λειτουργίας των θεσμών. Νομίζω ότι είναι μια πρόκληση για όλες τις δημοκρατικές δυνάμεις, ώστε να συμβάλουν σε αυτό».

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)