to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

21:14 | 10.08.2022

Πολιτική

Ο Τ. Τέλλογλου καλείται στον Άρειο Πάγο - Αιχμές για Β. Βλάχου και Εθνική Αρχή Διαφάνειας - Αντιπερισπασμός για Μητσοτάκη;

Με μια σειρά αναρτήσεων του ο δημοσιογράφος Τάσος Τέλλογλου, ο οποίος όπως έγινε γνωστό κλήθηκε για κατάθεση από τον εισαγγελέα του Αρείου Πάγου Ι. Ντογιάκο, παρουσιάζει μια εντελώς διαφορετική οπτική για την υπόθεση των παρακολουθήσεων. Μιλά για έναν ανεξέλεγκτο μηχανισμό, που σχετίζεται με ιδιωτική εταιρεία στο Ισραήλ, επιπλέον ισχυρίζεται ότι η Εθνική Αρχή Διαφάνειας κουκούλωσε τις ευθύνες ενώ αφήνει σαφείς αιχμές και για την εισαγγελέα Βασιλική Βλάχου. Επιπλέον ο κ. Τέλλογλου αναφέρει ότι παρακολουθούνται ακόμη στελέχη της ΝΔ. Τέλος ο δημοσιογράφος αναφέρει ότι: «Αν ο πρωθυπουργός είχε πάρει την πρωτοβουλία δύο μήνες πρίν» υποννοώντας ότι η υπόθεση είναι γνωστή εδώ και μήνες στο Μέγαρο Μαξίμου. Μένει να δούμε γιατί μια βδομάδα μετά τις αναρτήσεις ο κ. Ντογιάκος τον καλεί για κατάθεση σε μια προκαταρκτική εξέταση που έχει άλλη θεματολογία.


Αύριο Πέμπτη 11/8, ο δημοσιογράφος Τάσος Τέλλογλου θα προσέλθει στον εισαγγελέα του Αρείου Πάγου Ισίδωρο Ντογιάκο, για να καταθέσει για το θέμα των τηλεφωνικών υποκλοπών σε βάρος του πρόεδρου του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ Νίκου Ανδρουλάκη και των δημοσιογράφων Θανάση Κουκάκη και Σταύρου Μαλιχούδη.

Ο κ. Ντογιάκος, όπως έχει ανακοινωθεί, διεξάγει ο ίδιος προκαταρκτική έρευνα για τον τρόπο που διέρρευσαν, εκτός ΕΥΠ, στοιχεία που περιέχονται σε άκρως απόρρητα κρατικά έγγραφα και αφορούν τις τηλεφωνικές υποκλοπές.

Οι σημερινές βέβαια βόμβες του κ. Τέλλογλου που γεννάνε μια σειρά από πολύ σοβαρά ζητήματα καθιστούν ακόμα πιο ενδιαφέρουσα την κατάθεση του καθώς και το πως θα αξιοποιήσει τα ευρύματα ο κ. Ντογιάκος, αν θα καλέσει μάρτυρες από όλα τα πρόσωπα και τους θεθσμούς που αναφέρει ο κ. Τέλλογλου και φυσικά αν θα ασκήσει τυχόν διώξεις σε πολιτικά ή μη πολιτικά πρόσωπα.

Επιπλέον ζητήματα θέτει η αναφορά στο Twitter του δημοσιογράφου Τάσου Τέλλογλου ο οποίος έγραψε στις 6 Αυγούστου το εξής: «Ο ιδιώτης που δραστηριοποιείτο επί της προηγούμενης κυβέρνησης στο να "ακούει" τον αρχηγό της αντιπολίτευσης στις πιο προσωπικές του στιγμές όταν μιλάει με την σύζυγο ή την κόρη του κάνει τώρα το ίδιο με άλλους, μερικοί ανήκουν και στο ίδιο κόμμα με τους παραιτηθέντες». Από πολλούς η αποστροφή αυτή θεωρείται ως αιχμή για τον ΣΥΡΙΖΑ και ως πληροφορία που θα αξιοποιηθεί προκειμένου να στηριχθεί η θεωρία των «ξένων κέντρων» που στήριξε ο Κ. Μητσοτάκης στο διάγγελμα του.

Αναλυτικά η δημοσίευση του κ. Τέλλογλου

Οι παραιτήσεις  Δημητριάδη-Κοντολέοντα δέν υπεβλήθησαν επειδή κάποιοι δημοσιογραφοι επιχειρήσαμε να κάνουμε με τα μέσα που είχαμε τη δουλεια μας αλλά επειδή μπήκε με εισαγγελική διάταξη σε καθεστώς παρακολουθησης ο Νίκος Ανδρουλάκης ταυτόχρονα με την απροθυμία του να ανοιξει το "μολυσμένο"λίνκ του pretador.

Οι παραιτήσεις ήταν μονοδρομος για τον Κυριάκο Μητσοτάκη και προφανώς σε ό,τι αφορά τον Γρηγόρη Δημητριάδη δέν ηταν ευκολες. Δέν είναι ομως το τέλος της ιστορίας.

Κάποιος ανεξέλεγκτος μηχανισμός εκανε τις παρακολουθήσεις. Μία εισαγγελλέας που η κυβέρνηση επέβαλε παρά τις αντιρρήσεις της ηγεσίας του Αρείου Πάγου για το παρελθόν της ενέκρινε.

Μία ιδιωτική εταιρεία απο το Ισραήλ συνεχίζει και παράγει και διακινεί το λογισμικό απο τη χώρα μας, λογισμικό που εχει χρησιμοποιηθεί και σε άλλους πολίτες.

Η Εθνική Αρχή Διαφάνειας που εκανε την ερευνα στις καταγγελλίες του Θ. Κουκάκη απλά, οπως φαίνεται απο την υπόθεση Ανδρουλάκη, κουκουλωσε τις ευθυνες.

Ο ελεγχόμενος μέσω της υπερχρέωσής του τύπος και οι τηλεοπτικοί σταθμοί "επέστρεψαν"τις χάρες σε αυτή την κυβέρνηση οπως είχαν κάνει και στις προηγούμενες.

Ο ιδιώτης που δραστηριοποιείτο επί της προηγούμενης κυβερνησης στο να "ακούει" τον αρχηγό της αντιπολίτευσης στις πιο προσωπικές του στιγμές οταν μιλάει με την συζυγο η την κόρη του κάνει τώρα το ίδιο με άλλους, μερικοί ανηκουν και στο ίδιο κόμμα με τους παραιτηθέντες .

Αν ο πρωθυπουργός είχε πάρει την πρωτοβουλία δύο μήνες πρίν οι χθεσινές εξελίξεις θα ηταν πιο πειστικές. Τώρα φαίνεται να ακολουθεί τα γεγονότα.

Μία κουβέντα και για μας: Τι χρειάζεται ο τύπος και τα ΜΜΕ σε μία κοινωνία οταν δέν ελέγχουν την εξουσία; Οταν εχουν γίνει ενα με αυτην παύουν να υπάρχουν. Απο αυτην την αποψη είναι τραγικό να απειλούνται με διώξεις και καταστροφή οσοι προσπάθησαν να κάνουν την δουλειά τους, τετοιες κινήσεις ενισχύουν την πεποίθηση οτι το κράτος είναι λάφυρο και κάθε ελεγχος πρέπει να εμποδισθεί.

Δέν είναι δικαίωμα ουτε αυτής καμμιάς κυβέρνησης να παραβιάζει με βάση την δική της ατζέντα η πολύ περισσότερο με την ατζέντα κάποιων μελών της εκτελεστικής εξουσίας την προσωπική ζωή εστω και ενός πολίτη.

Στη Δημοκρατία οπως λέει ο Ευάγγελος Βενιζέλος "οι παρακολουθήσεις είναι πρόβλημα για εκείνον που παρακολουθεί οχι για αυτόν που παρακολουθείται"

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)