to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

20:09 | 09.08.2022

Κοινωνία

Πύρινα μέτωπα σε Ωραιόκαστρο και Δομοκό

Φωτιά ξέσπασε σε χορτολιβαδική έκταση στο Ωραιόκαστρο Θεσσαλονίκης. Μεγάλη κινητοποίηση της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας - Ισχυρές πυροσβεστικές δυνάμεις συγκεντρώνονται στην περιοχή του Πετρωτού της Φθιώτιδας καθώς η φωτιά έχει αναπτύξει πολλά μέτωπα βοηθούμενη από τους ισχυρούς ανέμους.


Σύμφωνα με την Πυροσβεστική Υπηρεσία δεν απειλούνται κατοικίες, μέχρι στιγμής.

Να σημειωθεί ότι κοντά στο σημείο όπου ξέσπασε η φωτιά υπάρχουν επιχειρήσεις και μία κατοικία. Στο σημείο επιχειρούν 35 πυροσβέστες, με 15 οχήματα, καθώς και εναέριες δυνάμεις.

Τουλάχιστον τρία ελικόπτερα πραγματοποιούν συνεχείς ρίψεις νερού στις εστίες της φωτιάς, αντλώντας νερό από την τεχνητή λίμνη του Ωραιοκάστρου.

Λαμία: Σε δύο μέτωπα η φωτιά στο Πετρωτό Δομοκού

Συνεχίζεται εδώ και 15 ώρες η μάχη των πυροσβεστικών δυνάμεων με τις φλόγες στο χωριό Πετρωτό του Δομοκού. Οι έντονοι άνεμοι που πνέουν στην περιοχή, έχουν δυσκολέψει τις προσπάθειες των πυροσβεστών μιας η φωτιά που ξέσπασε τα ξημερώματα αναζωπυρώθηκε τις μεσημεριανές ώρες, σχημάτισε δύο μέτωπα και έχει πορεία πλέον προς τη θεσσαλική πλευρά.

Μέχρι πριν από το μεσημέρι τα μέτωπα της φωτιάς απειλούσαν το χωριό Πετρωτό αλλά τα σταμάτησαν οι επίγειες και εναέριες δυνάμεις. Μετά το μεσημέρι ο αέρας έχει αλλάξει την πορεία της φωτιάς οδηγώντας την προς τη θεσσαλική πλευρά χωρίς να απειλείται ωστόσο κανένα χωριό. Στην επιχείρηση κατάσβεσης συμμετέχουν 38 πυροσβέστες με 10 οχήματα, 2 ομάδες της ΕΜΟΔΕ, με τη βοήθεια εναέριων μέσων (PZL, Air Tractor και Canader), ενώ ενισχύονται οι επίγειες δυνάμεις και από τη Λάρισα.

Οι έντονοι άνεμοι που πνέουν έχουν κάνει τις προσπάθειες των πυροσβεστικών δυνάμεων ιδιαίτερα δύσκολες, ενώ αυτή τη στιγμή κινείται δυτικά και βόρεια δηλαδή προς τα όρια της Φθιώτιδας με τη Λάρισα.

Σύμφωνα με ανακοίνωσή της Πυροσβεστικής αυτήν την ώρα επιχειρούν 52 πυροσβέστες με 2 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, 16 οχήματα, 11 αεροσκάφη και 3 ελικόπτερα εκ των οποίων το ένα 1 για εναέριο συντονισμό. Συνδρομή παρέχουν εθελοντές πυροσβέστες καθώς και υδροφόρες και μηχανήματα έργου της Τοπικής Αυτοδιοίκησης.

Επίσης, στην περιοχή μεταβαίνουν 54 πυροσβέστες με 2 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων και 21 οχήματα από διαφοπρες περιοχές τη χωρας και ειδικότερα:

- 10 πυροσβέστες με 5 οχήματα από την Κεντρική Μακεδονία

- 16 πυροσβέστες με μια (1) ομάδα πεζοπόρου τμήματος και 5 οχήματα από τη Δυτική Μακεδονία,

- 10 πυροσβέστες με 5 οχήματα από Ήπειρο και

- 18 πυροσβέστες με μια (1) ομάδα πεζοπόρου τμήματος και 6 οχήματα από Θεσσαλία.

Πηγές: GR Times, Έθνος, ΑΠΕ-ΜΠΕ

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)