to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

19:01 | 09.08.2022

Πολιτική

Κερδίζει χρόνο η κυβέρνηση για τις παρακολουθήσεις - ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ: Ο φόβος τους για έλεγχο δε κρύβεται με τίποτα

Kαθυστερήσεις παίζει κυβέρνηση για το χρόνο που θα διεξαχθεί προ ημερισίας διάταξης συζήτηση σε επίπεδο πολιτικών αρχηγών για το μείζον θέμα του σκανδάλου των παρακολουθήσεων της ΕΥΠ. Ο κ. Τασούλας σε ρόλο facilitator των αιτημάτων του Κυριάκου Μητσοτάκη προσδιορίζει τη κουβέντα τουλάχιστον 15 ημέρες την ίδια στιγμή που η ΑΔΑΕ έχει ήδη εικόνα για το τι έχει συμβεί όπως ανακοίνωσε η ίδια.


Πρόσκληση προς τα μέλη της Διάσκεψης των Προέδρων, η οποία θα συνεδριάσει τη Δευτέρα 22 Αυγούστου 2022, προκειμένου να εξετάσει την ημερήσια διάταξη των εργασιών του σώματος, απέστειλε ο πρόεδρος της Βουλής, Κωνσταντίνος Τασούλας, σύμφωνα με κοινοβουλευτικές πηγές.

Στη συγκεκριμένη συνεδρίαση, που θα διεξαχθεί στις 13:00, αναμένεται να συζητηθούν τόσο το χθεσινό αίτημα του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Αλέξη Τσίπρα για τον ορισμό έκτακτης συζήτησης προ ημερήσιας διάταξης στην Ολομέλεια «για το θέμα της παρακολούθησης πολιτικών και δημοσιογράφων από την υπαγόμενη στον πρωθυπουργό ΕΥΠ» όσο και το σημερινό αίτημα των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, για άμεση σύγκληση της κοινοβουλευτικής επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας «λόγω αυτού καθεαυτού του σκανδάλου παρακολουθήσεων από την ΕΥΠ και μέσω του λογισμικού Predator, όσο και λόγω των προσπαθειών συγκάλυψής του από την κυβέρνηση».

Βεβαίως εύλογα είναι να απορεί κανείς για ποιο λόγο η κυβέρνηση αξιοποπιεί όλες τις δυνατότητες για τη σύγκλιση των οργάνων, διότι αν το κίνητρο της είναι να μη χαλάσει τις διακοπές των βουλευτών της, την ίδια στιγμή που έχουμε ευθεία εκτορπή της κυβέρνησης από τη συνταγματική τάξη, τότε απλώς προκαλεί τη νοημοσύνη του ελληνικού λαού.

Επιπλέον ο κύριος Τασούλας καμία επίσπευση δε κάνει για το θέμα αντίθετα μάλιστα τηρεί όσα ήδη είχε ανακοινώσει για τις θερινές διακοπές.

ΣΥΡΙΖΑ - Προοδευτική Συμμαχία: Η κυβέρνηση αρνείται την άμεση σύγκληση της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας- Ο φόβος τους για έλεγχο δεν κρύβεται με τίποτα

 «Ο κ. Μητσοτάκης προσπαθεί να κερδίσει χρόνο για να εξουδετερώσει  με προπαγανδιστικό μηχανισμό τη "βόμβα"»

Σε ανακοίνωση του ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ τονίζει:

Μετά την χθεσινή παραπομπή της συζήτησης στη Βουλή για το τέλος Αυγούστου, η κυβέρνηση Μητσοτάκη αρνείται και την άμεση συνεδρίαση της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας που ζήτησε ο ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία για το σκάνδαλο των παρακολουθήσεων.

Είναι εμφανές ότι παίζουν καθυστερήσεις. Αλλά στην προσπάθειά τους αυτή κάνουν την ενοχή τους να φωνάζει ακόμη πιο δυνατά και τον φόβο τους για έλεγχο να μην κρύβεται με τίποτα.

Ό, τι κι αν σκαρφιστούν, όσο σιωπητήριο και να προσπαθήσουν να επιβάλουν ο ασκός του Αιόλου έχει ανοίξει. Τίποτα δεν γλιτώνει τον κ. Μητσοτάκη από τις ευθύνες του για την εκτροπή που επιχείρησε.

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)