to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

14:41 | 09.08.2022

Πολιτική

Δημ. Παπαδημούλης: «Το χθεσινό διάγγελμα είναι η αρχή του τέλους του Κυρ. Μητσοτάκη»

«Το διάγγελμα Μητσοτάκη προσβάλλει τη νοημοσύνη του ελληνικού λαού. Σε μια χώρα που όλα γίνονται με εντολή Μητσοτάκη, ο πρωθυπουργός προσπάθησε να μας πείσει ότι οι κολλητοί του, Δημητριάδης και Κοντολέων, παρακολουθούσαν πολιτικούς αντιπάλους και δημοσιογράφους και αυτός δεν ήξερε τίποτα» δήλωσε ο αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στο τηλεοπτικό σταθμό OPEN και την εκπομπή «Ώρα Ελλάδος»


Συνέντευξη για το μέγα σκάνδαλο των παρακολουθήσεων στον απόηχο του χθεσινού διαγγέλματος Μητσοτάκη, παραχώρησε στον τηλεοπτικό σταθμό Open και την εκπομπή ‘Ώρα Ελλάδος’ (Β. Τσεκούρα & Στ. Παπαμιχαήλ) ο Αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και επικεφαλής της Ευρωομάδας του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, Δημήτρης Παπαδημούλης. Πιο συγκεκριμένα, ανέφερε τα εξής:

«Το χθεσινό διάγγελμα του πρωθυπουργού προσβάλλει τη νοημοσύνη του ελληνικού λαού. Ο κ. Μητσοτάκης μας είπε χθες ότι δεν ήξερε. Σε μια χώρα που η προπαγάνδα της ΝΔ είναι πως όλα γίνονται με εντολή Μητσοτάκη, ο πρωθυπουργός προσπάθησε να μας πείσει ότι οι κολλητοί του, ο ανιψιός του και νούμερο 1 στο Μαξίμου, Γρηγόρης Δημητριάδης, και ο σεκιουριτάς κ. Κοντολέων -που άλλαξε τον νόμο γιατί δεν είχε τα προσόντα για να τον βάλει επικεφαλής της ΕΥΠ- παρακολουθούσαν πολιτικούς αντιπάλους του Μητσοτάκη και της ΝΔ και δημοσιογράφους και αυτός δεν ήξερε τίποτα. Εάν έχει πολιτική ευθύνη ο Γρηγόρης Δημητριάδης, ο Μητσοτάκης που έβαλε τον ανιψιό του ως ενδιάμεσο μεταξύ του ίδιου και της ΕΥΠ και του κ. Κοντολέοντα, δεν έχει πολιτική ευθύνη;»

Επίσης ο Δ. Παπαδημούλης υπογράμμισε: «Εκτιμώ ότι το χθεσινό διάγγελμα και αυτό το μέγα σκάνδαλο είναι η αρχή του τέλους για τον κ. Μητσοτάκη. Δεν πρόκειται να γίνει ξανά πρωθυπουργός, θα μείνει γαντζωμένος με λάσπη, με ψέματα, με την "μπάλα στην εξέδρα", όσο μπορεί παραπάνω. Αλλά θα τον διώξει ο λαός με την ψήφο του».

Με ευθύνη Μητσοτάκη, η  χώρα διασύρεται διεθνώς

«Με ευθύνη του πρωθυπουργού και των πιο κολλητών του συνεργατών – Γρηγόρη Δημητριάδη και Παναγιώτη Κοντολέοντος- η χώρα διασύρεται διεθνώς και γκρεμίζεται η εικόνα του Μητσοτάκη που είναι ο Έλληνας Μακρόν. Φαίνεται ολοφάνερα ακόμα και στους κεντροδεξιούς στην Ευρώπη και στον παγκόσμιο Τύπο ότι χρησιμοποιεί μεθόδους Όρμπαν α λα Βαλκανικά. Αυτό το πράγμα πρέπει να σταματήσει. Όπως φάνηκε χθες στο διάγγελμα, έχουμε έναν αλαζόνα, ψεύτη, επικίνδυνο, ανεπαρκή και γι’ αυτό ακατάλληλο πρωθυπουργό».

Η ΕΥΠ είναι για να υπερασπίζεται τα εθνικά συμφέροντα 

«Χθες ο πρωθυπουργός δεν μας είπε γιατί παρακολούθησαν τον Ν. Ανδρουλάκη. Η ΕΥΠ είναι για να υπερασπίζεται τα εθνικά συμφέροντα. Δικαιούται λοιπόν όχι μόνο ο Ανδρουλάκης που το ζητά και σωστά, αλλά όλος ο ελληνικός λαός να ξέρει: Τι εθνικώς ύποπτο ή αντεθνικό έκανε ο Ανδρουλάκης και αποφασίστηκε η παρακολούθησή του;

Ακόμη κι ο Βενιζέλος, που δεν τον λες και εχθρό της κυβέρνησης, έβαλε "άγριο χέρι" στον Μητσοτάκη μετά το διάγγελμα για τα περί νόμιμης παρακολούθησης. Διότι εγείρεται ένα ερώτημα: Πιστεύει κανείς στην Ελλάδα ότι από όλους τους πολιτικούς, από όλα τα κόμματα, παρακολουθούνταν μόνο ο Ανδρουλάκης; Πόσοι άλλοι πολιτικοί από τα κόμματα της αντιπολίτευσης ή δημοσιογράφοι ή ενδεχομένως και μέσα από τη ΝΔ έχουν πέσει θύματα παρακολούθησης; Πώς θα το μάθουμε αυτό;»

Ούτε λέξη για το κατασκοπευτικό λογισμικό Predator - Ποιος το έχει στην Ελλάδα και ποιος το χρησιμοποιεί;

«Ο Κυρ. Μητσοτάκης δεν μας είπε λέξη για το Predator, αυτό το κατασκοπευτικό λογισμικό που ανακαλύφθηκε όχι στην Ελλάδα, αλλά εμείς στο Ευρωκοινοβούλιο ανακαλύψαμε ότι είχε επιχειρήσει να "μολύνει" το κινητό του Ανδρουλάκη και να τον κατασκοπεύει σε κάθε στιγμή της ζωής του. Αυτό λοιπόν το Predator, ποιος το έχει στην Ελλάδα και ποιος το χρησιμοποιεί; Υπάρχει η Google και η Meta, η εταιρεία του κ. Ζούκεμπερκ, το Facebook δηλαδή, που λένε ότι το Predator έχει αγοραστεί και χρησιμοποιείται στην Ελλάδα. Ποιος το χρησιμοποιεί;»

«Επειδή αυτή την στιγμή δεν υπάρχει καμία εμπιστοσύνη ούτε στον Κυρ. Μητσοτάκη, ούτε στην ΕΥΠ έτσι όπως τα έκανε ο Κυρ. Μητσοτάκης, προτείνω σήμερα κιόλας ο κ. Τασούλας να ζητήσει από την κα Μέτσολα, Πρόεδρο του Ευρωκοινοβουλίου -γιατί εμείς στο Ευρωκοινοβούλιο έχουμε τον αδιάβλητο και σύγχρονο μηχανισμό ελέγχου και βρήκαμε την προσπάθεια παρακολούθησης του  κ. Ανδρουλάκη- να ελεγχθούν τα κινητά όλων των Ελλήνων βουλευτών και τη συνδρομή του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου έτσι ώστε να μάθουμε και πόσοι άλλοι πλην του Ανδρουλάκη και πλην του δημοσιογράφου Κουκάκη -γιατί κι αυτός παρακολουθήθηκε και από την ΕΥΠ και από το Predator- έχουν πέσει θύματα παρακολούθησης. Διότι αυτή την στιγμή, αυτό που μας είπε ο Μητσοτάκης είναι πως "εγώ παρακολουθώ πολιτικούς". Και ξέρουμε επίσης ότι και ο πατέρας του μερικά χρόνια πριν με Γρυλλάκη και Μαυρίκη παρακολουθούσε μέχρι και τον Ανδρέα Παπανδρέου».

Συζήτηση για τις υποκλοπές στο Ευρωκοινοβούλιο

Ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ και αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου επισήμανε όσον αφορά τις επικείμενες εξελίξεις σε επίπεδο Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου: «Σε ό,τι αφορά το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, θέλω να σας διαβεβαιώσω ότι -επειδή επικοινώνησα πριν κάποιες ώρες με την Πρόεδρο Μέτσολα- υπάρχει πρόταση για να συζητηθεί το θέμα των υποκλοπών στην Ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, την πρώτη που θα γίνει στις αρχές Σεπτέμβρη. Επίσης, στην αρμόδια υποεπιτροπή του Ευρωκοινοβουλίου, υπάρχει πρόταση να οργανώσει το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο διακομματική αντιπροσωπεία που θα έρθει στην Ελλάδα να ελέγξει τα πράγματα. Νομίζω ότι πρέπει να συνδράμει και η Ευρωπαία Εισαγγελέας σε αυτό το ζήτημα».

Δείτε ολόκληρη την συνέντευξη:

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)