to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

21:12 | 08.08.2022

Πολιτική

Επίθεση Οικονόμου σε Ανδρουλάκη: «Αρνείται να λάβει ενημέρωση»

Εγκαλεί τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ - ΚΙΝΑΛ για άρνηση της πραγματικότητας σχετικά με το Predator και το σκάνδαλο παρακολουθήσεων


Θρασεία επίθεση προς τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ Νίκο Ανδρουλάκη εξαπολύει ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου.

Αφορμή η τοποθέτηση του κ. Ανδρουλάκη για τη δήλωση Μητσοτάκη αναφορικά με την παρακολούθηση του κινητού του τηλεφώνου.

Ο Γ. Οικονόμου δηλώνει ανερυθρίαστα ότι από την στιγμή που ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης ενημερώθηκε για τη «νόμιμη επισύνδεση στο τηλέφωνό του», ο κ. Ανδρουλάκης αρνείται να ενημερωθεί αρμοδίως! Και επιμένει ότι η κυβέρνηση «επεδίωξε να ενημερώσει τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ, κάτι που αυτός επίμονα αρνείται».

«Εκτός από την Εξεταστική και την Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας, που επίσης θα ασχοληθούν με το ζήτημα, ο κ. Ανδρουλάκης μπορεί πάντοτε να απευθυνθεί και να λάβει απαντήσεις, με τον δέοντα θεσμικό τρόπο, από τις αρμόδιες αρχές. Επίμονα αρνείται και αυτή την επιλογή» προσθέτει, στη σχετική ανακοίνωσή του, ο Γιάννης Οικονόμου.

Στη συνέχεια, εμμένει στην άποψη πως η «επισύνδεση» στο τηλέφωνο του Νίκου Ανδρουλάκη «πολιτικά είναι κάτι το οποίο δεν θα έπρεπε να έχει συμβεί, η νομιμότητα της όμως δεν αμφισβητείται».

«Αν ο κ. Ανδρουλάκης και όλοι όσοι προσποιούνται ότι αμφιβάλουν για τη νομιμότητα θέλουν να βεβαιωθούν για αυτό, δεν έχουν παρά να ανατρέξουν στο νόμο 2225/1994. Εκεί θα βρουν όλα τα σχετικά με τις νόμιμες επισυνδέσεις για λόγους εθνικής ασφάλειας που δεν εξαιρούν κανέναν υποκείμενο από το πεδίο εφαρμογής. Θα βρουν επίσης τις υπογραφές όλων όσων τον εισηγήθηκαν», συμπληρώνει.

Παρ' όλα αυτά, ούτε ο κ. Οικονόμου, ούτε ο πρωθυπουργός στη σημερινή του δήλωση δεν απάντησαν στο ερώτημα, που ξαναέθεσε ο κ. Ανδρουλάκης με τη δική του δήλωση, δηλαδή ποιοι ήταν οι λόγοι για τους οποίους έγινε η παρακολούθησή του. 

Όσον αφορά το Predator και «άλλα κακόβουλα λογισμικά μέσω των οποίων έχει γίνει παρακολούθηση ή απόπειρα παρακολούθησης δεκάδων πολιτικών και δημόσιων προσώπων στην Ευρώπη», ο κυβερνητικός εκπρόσωπος ξαναείπε τα ήδη γνωστά, δηλαδή πως «έχουμε ξεκαθαρίσει ότι η Ελληνική Κυβέρνηση δεν τα έχει προμηθευτεί και καμιά αρχή ασφαλείας στην Ελλάδα δεν τα χρησιμοποιεί. Πρόκειται για ακόμη μία αξιοπρόσεκτη επιμονή του κ. Ανδρουλάκη η άρνηση και αυτής της πραγματικότητας».

Και πάλι, ο Γ. Οικονόμου ζητάει και «τα ρέστα» από τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ μιλώντας για «αξιοπρόσεκτη επιμονή του κ. Ανδρουλάκη» αναφορικά με τα ερωτήματα που θέτει κατηγορώντας τον μάλιστα για «άρνηση και αυτής της πραγματικότητας».

Υπενθυμίζεται ότι ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ ζήτησε από τον Κυριάκο Μητσοτάκη να ανακοινωθεί άμεσα ο λόγος παρακολούθησής του από την ΕΥΠ τονίζοντας ότι «ο χρόνος μετρά πια αντίστροφα» για τον πρωθυπουργό.

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)