to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

12:40 | 08.08.2022

Πολιτική

Ν. Ηλιόπουλος: Ανάμεσα στο «εγκέφαλος του σκανδάλου» ή «ανέμελος παραθεριστής» επιλέγουν το δεύτερο

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος υποστήριξε σήμερα πως ο Κυρ. Μητσοτάκης δεν γνώριζε για παρακολουθήσεις πολιτικών προσώπων, αλλά και ότι ούτε ο Γρ. Δημητριάδης γνώριζε και παραιτήθηκε από "ευθιξία" - Τι απαντά ο Νάσος Ηλιόπουλος, εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ


«Ο κ. Μητσοτάκης δεν γνώριζε για παρακολουθήσεις πολιτικών προσώπων. Ο κ. Δημητριάδης ούτε αυτός γνώριζε και παραιτήθηκε από "ευθιξία". Αυτά υποστήριξε σήμερα το πρωί ο κυβερνητικός εκπρόσωπος», σημειώνει αρχικά ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ απαντώντας σε πρωινές δηλώσεις του Γ. Οικονόμου και επισημαίνει:

«Στην επιλογή ανάμεσα στο "εγκέφαλος του σκανδάλου" ή "ανέμελος παραθεριστής" επιλέγουν το δεύτερο. Αφενός δεν πείθουν κανένα αφετέρου και στις δυο περιπτώσεις παραμένει επικίνδυνος για την δημοκρατία και τους θεσμούς.

Περιμένουμε να απαντήσει σήμερα στα πραγματικά ερωτήματα και να μην συνεχίσει την αυτογελοιοποίηση ισχυριζόμενος πως δεν ήξερε ή πως «ξένες δυνάμεις» ζήτησαν τις παρακολουθήσεις Κουκάκη - Ανδρουλάκη, κάτι που διαψεύσθηκε.

Αλλά βασικά περιμένουμε μια ξεκάθαρη απάντηση στο ερώτημα: Πόσοι και ποιοι άλλοι πολιτικοί και δημοσιογράφοι παρακολουθήθηκαν είτε από την ΕΥΠ είτε από το Predator με εντολή Μητσοτάκη;»

Τι δήλωσε ο Οικονόμου

Υπενθυμίζεται πως μιλώντας σήμερα το πρωί στον Σκάι για την υπόθεση παρακολούθησης του κινητού του προέδρου του ΠΑΣΟΚ Νίκου Ανδρουλάκη ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου είπε πως ο πρωθυπουργός στην δήλωσή του (σ.σ.: που ακόμη ετοιμάζεται...)  «θα αναφερθεί πάρα πολύ αναλυτικά στη σοβαρή αυτή περίπτωση και θα περιγράψει τον τρόπο με τον οποίο η κυβέρνηση προσεγγίζει το ζήτημα και πώς σκοπεύει να το αντιμετωπίσει». Υποστήριξε δε πως «αν είχε τεθεί σε γνώση του πρωθυπουργού αυτό δεν θα συνέβαινε. Γι’ αυτό απομακρύνθηκε ο διοικητής της ΕΥΠ και έγινε ανάληψη πολιτικής ευθύνης.» Ενώ, «διευκρινίζοντας», είπε πως «έχουμε μια νόμιμη επισύνδεση κατόπιν παραγγελίας εισαγγελέως μέσα από το θεσμικό πλαίσιο που λειτουργεί η Εθνική Υπηρεσία Πληροφοριών για το τηλέφωνο ενός πολιτικού και συγκεκριμένα του κύριου Ανδρουλάκη, την περίοδο που ήταν Ευρωβουλευτής και υποψήφιος για την ηγεσία του ΠΑΣΟΚ. Αυτό γίνεται με τον τρόπο που διέπεται η λειτουργία της ΕΥΠ διαχρονικά, με την έγκριση εισαγγελέως. Η υπόθεση αυτή δεν έχει καμία απολύτως σχέση με όλη τη συζήτηση του προηγούμενου διαστήματος και με την πρώτη μηνυτήρια αναφορά του κ. Ανδρουλάκη για τα predator και τα κακόβουλα λογισμικά.»

Διαβεβαίωσε δε για μια ακόμη φορά ότι «η ελληνική κυβέρνηση ούτε έχει προμηθευτεί ούτε καμία κρατική αρχή χρησιμοποιεί αυτά τα κακόβουλα λογισμικά. Οφείλουμε να ψάξουμε να βρούμε ποιοι με κακόβουλα λογισμικά παρακολουθούν Έλληνες πολίτες». Παραδέχτηκε πάντως πως «το σύστημα έχει αδυναμίες και μπάζει και χρειάζεται περισσότερα φίλτρα, αλλά να μην τα μηδενίζουμε όλα. Είμαστε απόλυτα δεκτικοί σε προτάσεις».

Ο κ. Οικονόμου υποστήριξε ακόμα ότι «ούτε ο κ. Δημητριάδης γνώριζε, αλλά από ευθιξία πολιτική παραιτήθηκε».

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)