to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

Η κυβέρνηση έπρεπε να έχει ήδη παραιτηθεί

Μήπως τα τρία τελευταία χρόνια στη χώρα μας, οι κυβερνώντες μεθοδικά στήνουν το καθεστώς Μητσοτάκη και καταργούν το Δημοκρατικό πολίτευμα, το σύνταγμα, και τους κανονισμούς με τους οποίους πρέπει να λειτουργεί μια σοβαρή δημοκρατική ευρωπαϊκή χώρα;


Μία από τις πρώτες ενέργειες που έκανε ο Κυριάκος Μητσοτάκης μόλις ανέλαβε πρωθυπουργός, ήταν να πάρει την ΕΥΠ υπό τον έλεγχο του και να διορίσει διοικητή έναν άνθρωπο της απόλυτης εμπιστοσύνης του.

Σήμερα, μετά από τρία χρόνια διακυβέρνησης Μητσοτάκη, έχει αποκαλυφθεί ένα τεράστιο σκάνδαλο υποκλοπών. Στην Ελλάδα του 2022 μπορούν να παρακολουθούνται δημοσιογράφοι που ερευνούν οικονομικά σκάνδαλα, πολιτικοί αντίπαλοι της κυβέρνησης Μητσοτάκη, ίσως ακόμα και απλοί ανυποψίαστοι πολίτες.

Δυστυχώς έχει χαθεί κάθε ίχνος συνταγματικής νομιμότητας, η Δημοκρατία καταπατείται, οι θεσμοί βρίσκονται στο περιθώριο, ενώ το καθεστώς Μητσοτάκη κάνει στη κυριολεξία ότι γουστάρει, ανεύθυνα και αλαζονικά, χωρίς να υπολογίζει τις τραγικές συνέπειες και την υποβάθμιση της χώρας.

Οι παραιτήσεις του στενού συνεργάτη του πρωθυπουργού Γρηγόρη Δημητριάδη και του διορισμένου από το Μαξίμου διοικητή της ΕΥΠ Παναγιώτη Κοντολέων, επιβεβαιώνουν τις σοβαρές ευθύνες που έχει ο ίδιος ο πρωθυπουργός για το σκάνδαλο των υποκλοπών.

Μέχρι στιγμής έχουμε δύο περιπτώσεις ανθρώπων που η ΕΥΠ παρακολούθησε. Στη μία περίπτωση ήταν ο δημοσιογράφος Αθανάσιος Κουκάκης που ερευνούσε ένα οικονομικό σκάνδαλο, και στην άλλη περίπτωση ήταν ένας πολιτικός αρχηγός κόμματος ο Νίκος Ανδρουλάκης.

Άραγε πόσες άλλες τέτοιες περιπτώσεις να υπάρχουν με ενοχλητικούς δημοσιογράφους, πολιτικούς αντιπάλους, προσωπικότητες που εναντιώνονται στη σημερινή κυβέρνηση, και παρακολουθούνται από την ΕΥΠ;

Μήπως τα τρία τελευταία χρόνια στη χώρα μας, οι κυβερνώντες μεθοδικά στήνουν το καθεστώς Μητσοτάκη και καταργούν το Δημοκρατικό πολίτευμα, το σύνταγμα, και τους κανονισμούς με τους οποίους πρέπει να λειτουργεί μια σοβαρή δημοκρατική Ευρωπαϊκή χώρα;

Οπουδήποτε αλλού μετά από ένα τέτοιο σκάνδαλο, η κυβέρνηση θα είχε παραιτηθεί. Εδώ στην βαλκανική Μπανανία της ακροδεξιάς και της Οικογενειοκρατίας, ο πρωθυπουργός αφού πρώτα περάσει χαλαρές καλοκαιρινές στιγμές το Σαββατοκύριακο του, θα μας έρθει την Δευτέρα με ένα ακόμα ανιαρό διάγγελμα, θα δώσει παράσταση, θα μας κοροϊδέψει μέσα στα μούτρα, και με την βοήθεια των ΜΜΕ της λίστας Πέτσα θα φροντίσει να ξεχαστεί και αυτή η σκοτεινή υπόθεση.

Οι εκλογές είναι μονόδρομος, η πολιτική αλλαγή είναι αναγκαία. Πρέπει στη χώρα μας να επανέλθει η κανονικότητα, ο σεβασμός προς το σύνταγμα, οι κανονισμοί και η λειτουργία του δημοκρατικού μας πολιτεύματος.  

* Ο Ισίδωρος Λως είναι μέλος της ΝΕ ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Χίου

tags: άρθρα

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)