to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

17:42 | 06.08.2022

Πολιτική

Το Μαξίμου αυτοδιαψεύδεται και αδειάζει το... «Βήμα»

Το Μαξίμου αδειάζει το... «Βήμα» για φερόμενες δηλώσεις Μητσοτάκη στις οποίες ο πρωθυπουργός (υποτίθεται πως) δήλωσε ότι οφείλει μια συγγνώμη στον Νίκο Ανδρουλάκη


Ενώ η χώρα συγκλονίζεται από τις αποκαλύψεις του ελληνικού... Watergate, o πρωθυπουργός κάνει διακοπές στα Χανιά και προαναγγέλλει ότι θα κάνει δηλώσεις από... Δευτέρα, η εφημερίδα Το Βήμα εμφανίζει στο κυριακάτικο πρωτοσέλιδό της μια δήλωση του πρωθυπουργού, η οποία στη διαδικτυακή προαναγγελία της συμπυκνώνεται στις φράσεις: ««Δεν το γνώριζα, δεν θα το επέτρεπα ποτέ. Οφείλω στον κ. Ανδρουλάκη μια συγγνώμη για το λάθος που έγινε».

Μια μάλλον ατυχής δήλωση αφού πριν αλέκτορα φωνήσαι τρις... πηγές του Μαξίμου αδειάζουν την εφημερίδα, διαρρέοντας ότι ουδέποτε έγινε οποιαδήποτε on the record δήλωση του πρωθυπουργού, ο οποίος θα μας κρατήσει σε... αγωνία μέχρι τη Δευτέρα.

Η αλήθεια είναι επίσης πως ούτε η κοινή γνώμη θα ήταν πρόθυμη να πειστεί ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης αγνοούσε τι έκαναν οι στενοί και έμπιστοι συνεργάτες του, πρόσωπα της επιλογής του και της απολύτου εμπιστοσύνης του όπως ο Π. Κοντολέων και ο ανιψιός του και διευθυντής του γραφείου του Γρηγόρης Δημητριάδης, ούτε το σκάνδαλο των παρακολουθήσεων ή αλλιώς... ελληνικό Watergate μπορεί να διευθετηθεί ως μια παρεξήγηση μεταξύ του πρωθυπουργού και του αρχηγού του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ και να λυθεί με μια... συγγνώμη.

Αυτή βέβαια είναι μέχρι σήμερα η γραμμή «damage control» τόσο της κυβέρνησης, όσο και του φιλοκυβερνητικού Τύπου, που φροντίζει να εικονογραφεί σχεδόν αποκλειστικά το θέμα με τις φωτογραφίες των δύο ανδρών, Μητσοτάκη και Ανδρουλάκη. Αυτή ήταν άλλωστε και η λογική του τηλεφωνήματος Γεραπετρίτη, το οποίο έμεινε αναπάντητο από τον Νίκο Ανδρουλάκη. 

Οι πολίτες απαιτούν απαντήσεις και ανάληψη ευθυνών σε πολύ ευρύτερο επίπεδο απ' αυτό που μοιάζει να προαναγγέλλει ο πρωθυπουργός, ο οποίος εξάλλου προς το παρόν απολαμβάνει το σαββατοκύριακό του και μας αφήνει σε αγωνία μέχρι τη Δευτέρα.

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)