to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

15:10 | 06.08.2022

Διεθνή

«Προσομοίωση επίθεσης» στην Ταϊβάν έκανε η Κίνα

Κινεζικά αεροσκάφη και πλοία πραγματοποίησαν προσομοιωτικές ασκήσεις επίθεσης κατά του βασικού νησιού της Ταϊβάν σήμερα το πρωί, ισχυρίζεται σε ανακοίνωσή του το υπουργείο Άμυνας στην Ταϊπέι, κίνηση που θεωρείται απάντηση στην επίσκεψη της προέδρου της αμερικανικής Βουλής των Αντιπροσώπων Νάνσι Πελόζι στη νήσο.


(Στη φωτ. από το πρακτορείο ειδήσεων Xinhua της Κίνας, φαίνεται στρατιώτης του κινεζικού στρατού να παρατηρεί με τα κυάλια ενώ στο φόντο διακρίνετι η φρεγάτα  Lan Yang της Ταϊβάν)

Κινεζικά αεροσκάφη και πλοία πραγματοποίησαν προσομοιωτικές ασκήσεις επίθεσης κατά του βασικού νησιού της Ταϊβάν σήμερα το πρωί, όπως ανέφερε σε ανακοίνωση το υπουργείο Άμυνας στην Ταϊπέι, ως απάντηση στην επίσκεψη της προέδρου της αμερικανικής Βουλής των Αντιπροσώπων Νάνσι Πελόζι στη νήσο.

Το υπουργείο ανέφερε ότι πολλές ομάδες κινεζικών αεροσκαφών εντοπίστηκαν στο στενό της Ταϊβάν και κάποια παραβίασαν τη μέση γραμμή, η οποία χωρίζει την ηπειρωτική Κίνα από την Ταϊβάν. Ο στρατός της Ταϊβάν εξέδωσε προειδοποίηση και ανέπτυξε δυνάμεις περιπολίας εναέριας αναγνώρισης και πλοία για να παρακολουθούν την κατάσταση.

Μπλίνκεν: «Το Πεκίνο απομακρύνεται από την επιλογή μιας ειρηνικής επίλυσης και κινείται προς την κατεύθυνση της χρήσης βίας»

  Ο Αμερικανός υπουργός Εξωτερικών Άντονι Μπλίνκεν δήλωσε σήμερα ότι οι πρόσφατες ενέργειες της Κίνας στην Ταϊβάν απομακρύνονται από την πρακτική της ειρηνικής επίλυσης προβλημάτων και κινούνται προς την κατεύθυνση του εξαναγκασμού και της χρήσης βίας.

Σε συνέντευξη Τύπου στη Μανίλα με τον υπουργό Εξωτερικών των Φιλιππίνων, ο Μπλίνκεν επέπληξε επίσης την Κίνα για τις ενέργειες της, από την εκτόξευση πυραύλων έως και την αποχώρηση από τις συνομιλίες για το Κλίμα. Ο ίδιος δήλωσε πως οι ΗΠΑ θα εργαστούν προκειμένου να διασφαλίσουν ότι οι δίαυλοι παραμένουν ανοικτοί για να αποφευχθεί πιθανή παρανόηση.

Αξιωματούχος της Ταϊβάν, υπεύθυνος πυραυλικού προγράμματος, βρέθηκε νεκρός ύστερα από καρδιακή προσβολή  

Ο αναπληρωτής επικεφαλής της μονάδας έρευνας και ανάπτυξης στο υπουργείο Άμυνας της Ταϊβάν βρέθηκε νεκρός σήμερα το πρωί σε δωμάτιο ξενοδοχείου ύστερα από καρδιακή προσβολή που υπέστη, σύμφωνα με το επίσημο πρακτορείο ειδήσεων Central News Agency.

Ο Όου Γιανγκ Λι-χσινγκ, αναπληρωτής επικεφαλής του Εθνικού Ινστιτούτου Επιστήμης και Τεχνολογίας Chung-Shan που ανήκει στον στρατό, κατέληξε σε δωμάτιο ξενοδοχείου στη νότια Ταϊβάν, όπως μετέδωσε το CNA.

Οι αρχές ανακοίνωσαν ότι ο 57χρονος άνδρας κατέληξε ύστερα από καρδιακή προσβολή και ότι στο δωμάτιο του ξενοδοχείου δεν βρέθηκαν ενδείξεις ‘εισβολής’, σύμφωνα με το CNA. Ο αξιωματούχος βρισκόταν σε επαγγελματικό ταξίδι στη νότια κομητεία Πινγκτούνγκ, σύμφωνα με το πρακτορείο. Ο Όου Γιανγκ είχε τοποθετηθεί στη θέση του αναπληρωτή επικεφαλής του ινστιτούτου νωρίτερα φέτος προκειμένου να επιβλέψει μια σειρά από προγράμματα κατασκευής πυραύλων.

Η κυβέρνηση της Ταϊβάν προσπαθεί να αυξήσει την παραγωγή πυραύλων της απέναντι στην απειλή μιας εισβολής από το Πεκίνο, που θεωρεί ότι η νήσος είναι κινεζικό έδαφος.

Από την Πέμπτη η Κίνα πραγματοποιεί εντατικά στρατιωτικά γυμνάσια γύρω από την Ταϊβάν ως αντίποινα στην επίσκεψη στη νήσο νωρίτερα αυτή την εβδομάδα από την πρόεδρο της αμερικανικής Βουλής των Αντιπροσώπων Νάνσι Πελόζι.

Πληροφορίες από ΑΠΕ_ΜΠΕ

tags: Ταϊβάν

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)