to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

Παρακράτος

Ό,τι και αν λένε οι διαρροές από το Μαξίμου, είναι πλέον ανοιχτή η παραδοχή ότι η ΕΥΠ παρακολουθούσε εξωθεσμικά δημοσιογράφους και πολιτικούς


Οι χθεσινές εξελίξεις που οδήγησαν στην παραίτηση Δημητριάδη δείχνουν το μέγεθος της θεσμικής κατρακύλας στην οποία βρίσκεται η κυβέρνηση Μητσοτάκη. Ό,τι και αν λένε οι διαρροές από το Μαξίμου, είναι πλέον ανοιχτή η παραδοχή ότι η ΕΥΠ παρακολουθούσε εξωθεσμικά δημοσιογράφους και πολιτικούς.

Και όσο και αν αρνείται τη σχέση της με το παράνομο λογισμικό Predator, οι ενδείξεις τη δική της εμπλοκή επιβεβαιώνουν. Η προσπάθεια να χρεωθεί όλο αυτό στον Δημητριάδη και τον διοικητή της υπηρεσίας και να κλείσει εκεί το θέμα είναι, το λιγότερο, αξιοθρήνητη.

Πρόκειται για παρακράτος. Παρακράτος δείχνει η παρακολούθηση του Κουκάκη, ενός δημοσιογράφου που διερευνούσε τεράστια σκάνδαλα ξεπλύματος. Και πρόκειται για το ίδιο παρακράτος που ενέπλεξε δύο άλλους δημοσιογράφους σε κατηγορίες για εγκληματική οργάνωση, επειδή τα δημοσιεύματά τους αποκάλυπταν άλλα σκάνδαλα και άλλα ξεπλύματα.

Παρακράτος είναι και η παρακολούθηση ενός πολιτικού αντιπάλου - με προφανή στόχο να επηρεαστούν οι εξελίξεις στο ΚΙΝ.ΑΛΛ., εν όψει μάλιστα των εκλογών με απλή αναλογική.

Παρακράτος είναι η παρέμβαση στη Δικαιοσύνη για να κουκουλωθεί το σκάνδαλο Νοβάρτις, όπως και η δίωξη στους εισαγγελείς Διαφθοράς που επιχείρησαν να το διερευνήσουν.

Παρακράτος είναι η προσπάθεια να αποκαλυφθεί η ταυτότητα των προστατευόμενων μαρτύρων. Όπως παρακράτος είναι και ο έλεγχος των Ανεξάρτητων Αρχών, η ΕΥΠ Μητσοτάκη, τα θαλασσοδάνεια και η ασυλία στους τραπεζίτες.

Ολα αυτά κάποια στιγμή πληρώνονται. Και υπόλογος είναι ο επικεφαλής της συμμορίας που αυτοαποκαλείται «επιτελικό κράτος».

tags: άρθρα

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)