to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

14:44 | 04.08.2022

Οικονομία

Σαουδική Αραβία: Ανέβασε σε επίπεδα - ρεκόρ τις τιμές για τους αγοραστές πετρελαίου στην Ασία

Η Σαουδική Αραβία αύξησε τις τιμές του πετρελαίου για τους αγοραστές στην Ασία σε επίπεδο ρεκόρ, με την παγκόσμια αγορά να παραμένει σφιχτή παρά τις ενδείξεις αποδυνάμωσης της ζήτησης.


Η Saudi Aramco αύξησε την κατηγορία του αργού πετρελαίου Arab Light για τις αποστολές του επόμενου μήνα στην Ασία στα 9,80 δολάρια το βαρέλι πάνω από το περιφερειακό σημείο αναφοράς. Αυτό είναι ένα άλμα 50 λεπτών από τον Αύγουστο. Οι έμποροι και τα διυλιστήρια ανέμεναν μεγαλύτερη αύξηση 1,50 δολαρίων, σύμφωνα με έρευνα του Bloomberg στα τέλη Ιουλίου.

Η κίνηση ήρθε μια ημέρα αφότου ο ΟΠΕΚ με επικεφαλής τη Σαουδική Αραβία και τη Ρωσία -- ανταποκρίθηκε σε πολύμηνες διπλωματικές προσπάθειες από τις ΗΠΑ για περισσότερο πετρέλαιο με μια από τις μικρότερες αυξήσεις παραγωγής στην ιστορία του.

Οι τιμές του πετρελαίου εξακολουθούν να υποχωρούν την Τετάρτη, με το Brent να πέφτει σχεδόν 4% κάτω από τα 100 δολάρια το βαρέλι, μετά τα στοιχεία που δείχνουν χαμηλή κατανάλωση βενζίνης στις ΗΠΑ και την ανάκαμψη της παραγωγής στη Λιβύη.

Το αργό πετρέλαιο Brent εκτινάχθηκε σε περίπου 130 δολάρια το βαρέλι μετά την επίθεση της Ρωσίας στην Ουκρανία. Αλλά έκτοτε έπεσε εν μέσω αυξανόμενης ανησυχίας για την πιθανότητα ύφεσης στις ΗΠΑ και την Ευρώπη.

Η Σαουδική Αραβία είναι ο μεγαλύτερος εξαγωγέας πετρελαίου στον κόσμο και πουλάει το μεγαλύτερο μέρος του αργού της στην Ασία. Οι μηνιαίες αποφάσεις τιμολόγησης της Aramco θεωρούνται ως ο πυρήνας της αγοράς πετρελαίου και συχνά ακολουθούνται από παρόμοιες κινήσεις από άλλους μεγάλους παραγωγούς του Περσικού Κόλπου.

naftemporiki.gr

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)