to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

Περιμένουμε τώρα τον κυβερνητικό εκπρόσωπο να καταγγείλει το Reuters ως μονταζιέρα και fake news, όπως έκανε και με τον ΣΥΡΙΖΑ


Ηπαραδοχή του διοικητή της ΕΥΠ, στη Βουλή, ότι η υπηρεσία πρακολουθούσε τον δημοσιογράφο Θ. Κουκάκη ενόσω αυτός διεξήγαγε έρευνα για τραπεζικά σκάνδαλα, έγινε χθες θέμα στο Reuters. Βέβαια, η κυβέρνηση έχει διαψεύσει κατηγορηματικά ότι ειπώθηκε κάτι τέτοιο. Και όχι μόνο το διέψευσε, αλλά διένειμε και non paper στις ιστοσελίδες της λίστας Πέτσα, το οποίο δημοσιεύτηκε από όλες αυτολεξεί, ως δικό τους ρεπορτάζ. Αλλά φαίνεται ότι το Reuters δεν διαβάζει λίστα Πέτσα, ούτε θεωρεί τα κυβερνητικά non papers ως τεκμήρια απόλυτης αξιοπιστίας και εγκυρότητας. Επιμένει να βασίζεται σε δικές του πηγές και σε δικό του ρεπορτάζ. Και το ρεπορτάζ επιβεβαιώνει αυτό που διαψεύδει η κυβέρνηση και όχι αυτό που υποστηρίζει.

Περιμένουμε τώρα τον κυβερνητικό εκπρόσωπο να καταγγείλει το Reuters ως μονταζιέρα και fake news, όπως έκανε και με τον ΣΥΡΙΖΑ. Αλλά μάλλον αυτό δεν θα γίνει. Αυτό που θα γίνει είναι να εξαφανιστεί το δημοσίευμα του Reuters από τη συντριπτική πλειοψηφία των ελληνικών ΜΜΕ. Άλλωστε καλοκαίρι είναι, δεν χρειάζεται να ασχολούμαστε με στενάχωρα πράγματα. Τόσες χλιδάτες παρτάρες στη Μύκονο υπάρχουν για να μαθαίνουμε τι γίνεται στον κόσμο.

Και έτσι, όσο η κυβέρνηση κρατάει τα ΜΜΕ υπό έλεγχο, τόσο γινόμαστε βούκινο διεθνώς. Από επιτυχία σε επιτυχία βαδίζει η χώρα που βρίσκεται στην 108η θέση ως προς την ελευθερία του Τύπου. Και μπορούμε να κατέβουμε ακόμα χαμηλότερα αν συνεχίσουμε έτσι. Δεν υπάρχει πάτος.

tags: άρθρα

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)