to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

19:33 | 03.08.2022

Αθλητισμός

Αγγλία: Επιστολή της πρωταθλήτριας Ευρώπης στους υποψηφίους πρωθυπουργούς για περισσότερες ευκαιρίες για τα κορίτσια

«Θέλουμε να δημιουργήσουμε πραγματική αλλαγή σε αυτή τη χώρα και σας ζητάμε, εάν θα γίνετε πρωθυπουργός στις 5 Σεπτεμβρίου, να μας βοηθήσετε να επιτύχουμε αυτήν την αλλαγή. Θέλουμε κάθε νεαρό κορίτσι στη χώρα να μπορεί να παίζει ποδόσφαιρο στο σχολείο», αναφέρει η ομάδα στην επιστολή της προς τους υποψηφίους για την πρωθυπουργία στο Ηνωμένο Βασίλειο, Ρις Τρας και Ρίσι Σουνάκ


Η πρόσφατα πρωταθλήτρια Ευρώπης γυναικών, Αγγλία, απηύθυνε σήμερα ανοιχτή επιστολή στην-στον επόμενο Βρετανό πρωθυπουργό, ζητώντας περισσότερες ευκαιρίες προκειμένου τα κορίτσια να παίζουν ποδόσφαιρο στα σχολεία, λέγοντας ότι το ποδόσφαιρο των γυναικών έχει ακόμη πολύ δρόμο μπροστά του.

Σε μια επιστολή που απευθυνόταν στους υποψηφίους για την πρωθυπουργία στο Ηνωμένο Βασίλειο, Ρις Τρας και Ρίσι Σουνάκ, η ομάδα έγραψε για τον στόχο της να εμπνεύσει το έθνος.

«Πολλοί θα πιστεύουν ότι αυτό έχει ήδη επιτευχθεί, αλλά το βλέπουμε ως μόνο την αρχή», έγραψε η ομάδα, η οποία κέρδισε το Euro 2022 γυναικών, μετά τη νίκη με 2-1 στην παράταση επί της Γερμανίας την Κυριακή (31/7).

«Αντιμετωπίζουμε το μέλλον. Θέλουμε να δημιουργήσουμε πραγματική αλλαγή σε αυτή τη χώρα και σας ζητάμε, εάν θα γίνετε πρωθυπουργός στις 5 Σεπτεμβρίου, να μας βοηθήσετε να επιτύχουμε αυτήν την αλλαγή. Θέλουμε κάθε νεαρό κορίτσι στη χώρα να μπορεί να παίζει ποδόσφαιρο στο σχολείο».

Όπως αναφέρεται στην επιστολή, επί του παρόντος μόνο το 63% των κοριτσιών μπορεί να παίξει ποδόσφαιρο κατά τη διάρκεια του μαθήματος φυσικής αγωγής. «Η πραγματικότητα είναι ότι εμπνέουμε νεαρά κορίτσια να παίξουν ποδόσφαιρο, μόνο που πολλά τελικά πηγαίνουν στο σχολείο και δεν μπορούν να παίξουν», σημειώνεται στην επιστολή.

«Αυτό είναι κάτι που όλοι βιώσαμε μεγαλώνοντας. Συχνά μας σταματούσαν να παίζουμε. Έτσι φτιάξαμε τις δικές μας ομάδες, ταξιδέψαμε σε όλη τη χώρα και παρά τις πιθανότητες, συνεχίσαμε να παίζουμε ποδόσφαιρο. Το γυναικείο ποδόσφαιρο έχει διανύσει πολύ δρόμο. Αλλά έχει ακόμα πολύ δρόμο μπροστά του.

Ζητάμε από εσάς και την κυβέρνησή σας να διασφαλίσετε ότι όλα τα κορίτσια έχουν πρόσβαση σε τουλάχιστον δύο ώρες την εβδομάδα. Έχουμε κάνει απίστευτα βήματα στο γυναικείο παιχνίδι, αλλά αυτή η γενιά των κοριτσιών του σχολείου αξίζει περισσότερα.

Τους αξίζει να παίζουν ποδόσφαιρο το μεσημέρι, τους αξίζει να παίζουν ποδόσφαιρο στα μαθήματα σωματικής άσκησης και τους αξίζει να πιστεύουν ότι μπορούν μια μέρα να παίξουν για την Αγγλία. Θέλουμε να πραγματοποιηθούν και τα όνειρά τους».

ΑΠΕ -ΜΠΕ 

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)