to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

13:44 | 03.08.2022

Κοινωνία

1 χρόνο μετά την καταστροφή: Στη Βαρυμπόμπη ακόμα περιμένουν (βίντεο)

Οι κάτοικοι διαμαρτύρονται ότι τους ξεχάσαν εντελώς, δεν έχει δώσει τις αποζημιώσεις που έπρεπε αλλά και τις άδειες κατεδάφισης, ώστε να επιτρέψουν στον κόσμο να φτιάξει τα σπίτια του


Αν και έχει περάσει σχεδόν ένας χρόνος από τη μεγάλη φωτιά του Αυγούστου που ξέσπασε στη Βαρυμπόμπη οι καταστροφικές συνέπειές της σε πολλά σημεία είναι ακόμα φανερές.

Καμμένα σπίτια και δέντρα. Οι κάτοικοι διαμαρτύρονται ότι τους ξεχάσαν εντελώς και έναν χρόνο μετά το κράτος δεν έχει δώσει τις αποζημιώσεις που έπρεπε αλλά και τις άδειες κατεδάφισης, ώστε να επιτρέψουν στον κόσμο να φτιάξει τα σπίτια του.

«Μας ξέχασαν»

Όπως ανέφερε ο Νίκος Δευτεραίος, κάτοικος της Βαρυμπόμπης, στην τηλεόραση του Open «δυστυχώς δεν έχει αλλάξει τίποτα ένα χρόνο μετά. Αυτή τη στιγμή από το κράτος έχουν δοθεί τέσσερις άδειες κατεδάφισης στα 77 σπίτια που έχουν καεί» ενώ πρόσθεσε πως «μέχρι και σε κάποιες οικογένειες που κάηκε εντελώς το σπίτι τους - όπως το δικό μου- τους έκοψαν την επιδότηση ενοικίου. Η μητέρα μου έμενε στη Βαρυμπόμπη, το σπίτι κάηκε και τώρα πληρώνω ενοίκιο στη Νέα Ιωνία».

Ο κ. Δευτεραίος κατηγόρησε τις υπηρεσίες του κράτους για μεγάλη καθυστέρηση λέγοντας «δεν έχουν μάθει από το Μάτι. Κάθε χρόνο καίγεται η Ελλάδα τι έχουν κάνει. Πότε κάλεσαν να μας κάνουν μια εκπαίδευση για να σβήνουμε μόνοι μας τα σπίτια μας. Δεν κάνουν τίποτα. Καίνε μόνο την Ελλάδα».

Πενιχρή η αποζημίωση από το κράτος

«Τα 80.000 που δίνει το κράτος σαν αποζημίωση είναι πενιχρή. Ενωθήκαμε οι κάτοικοι και βοηθάμε ο ένας τον άλλο, αν περιμένουμε το κράτος να μας σώσει έχουμε καεί» είπε ο κ. Δευτεραίος τονίζοντας τον κίνδυνο να εγκαταλειφθεί η περιοχή καθώς πολλοί κάτοικοι επιλέγουν να μην επιστρέψουν καθώς δεν έχουν την δυνατότητα να φτιάξουν τα σπίτια τους «έρχονται και βλέπουν καμμένα σπίτια και δεν έχουν δοθεί άδειες κατεδάφισης καθώς κολλάει ο ελεγκτής δόμησης».

** Συμβολική πορεία κάνει σήμερα ο πρόεδρος του Κοινοτικού Συμβουλίου Αφιδνών, Ανδρέας Θεοδωρακόπουλος, ξεκινώντας με πυροσβεστικό όχημα από το κοινοτικό κατάστημα, για να συνεχίσει με σιδηρόδρομο και στη συνέχεια με πεζοπορία μέχρι αργά το μεσημέρι στο γραφείο του υφυπουργού παρά τω Πρωθυπουργώ, Χρήστου Τριαντόπουλου.

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)