to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

Ο «εισαγόμενος» πληθωρισμός του Μητσοτάκη

Η κυβέρνηση Μητσοτάκη κάνει τον τροχονόμο στην ασύδοτη αισχροκέρδεια της ΔΕΗ και των άλλων παρόχων, επιτρέποντας την ωμή λεηλασία


Οτι θα στηρίξει τους πολίτες «απέναντι στον εισαγόμενο πληθωρισμό» δεσμεύτηκε από την Κεφαλονιά ο Κ. Μητσοτάκης. Και όλη η υποτίμηση της νοημοσύνης των πολιτών, και η βαθύτατη περιφρόνηση για μια χειμαζόμενη κοινωνία, κρύβεται στη λέξη «εισαγόμενος».

Γιατί είναι πάνω από ένας χρόνος τώρα που η κυβέρνηση Μητσοτάκη κάνει τον τροχονόμο στην ασύδοτη αισχροκέρδεια της ΔΕΗ και των άλλων παρόχων, επιτρέποντας την ωμή λεηλασία εκατομμυρίων επιχειρήσεων και νοικοκυριών. Και είναι περίπου άλλο τόσο το χρονικό διάστημα που εισπράττει τεράστια ποσά από τον Ειδικό Φόρο Κατανάλωσης στα καύσιμα, γράφοντας στα παλιά της τα παπούτσια τις Οδηγίες της Κομισιόν και επιστρέφοντας κατά καιρούς διάφορα χαρτζιλίκια υπό μορφήν power pass.

Από μόνες τους η ιδιωτική αισχροκέρδεια στο ρεύμα και η κρατική (και όχι μόνο) στα καύσιμα αρκούν για να σύρουν την ακρίβεια σε δυσθεώρητα ύψη. Που γίνονται ακόμα μεγαλύτερα αφού οι έλεγχοι στην αγορά για τον περιορισμό της κερδοσκοπίας είναι ανύπαρκτοι. Και που φτάνουν στα όρια της κοινωνικής κρίσης, αν συνυπολογίσει κανείς τα επίπεδα εξαθλίωσης στα οποία βρίσκονται οι μισθοί στη χώρα μας.

Γι' αυτό η Ελλάδα χτυπάει πανευρωπαϊκές πρωτιές στην ακρίβεια. Γι' αυτό πληρώνουμε διπλάσιες αυξήσεις από τους υπόλοιπους στο ρεύμα και είμαστε σταθερά στις τρεις πρώτες χώρες στην τιμή της αμόλυβδης. Αλλά ο πληθωρισμός είναι «εισαγόμενος».

Για πόσο ζώα μπορεί να περνάει αυτός ο άνθρωπος τον κόσμο, είναι πραγματικά άξιο απορίας.

tags: άρθρα

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)