to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

17:57 | 02.08.2022

Διεθνή

Βρετανία: Μικραίνει η διαφορά μεταξύ Τρας και Σούνακ

Το φαβορί για τη διαδοχή του Μπόρις Τζόνσον, η υπουργός Εξωτερικών Λιζ Τρας, φαίνεται να χάνει μέρος του προβαδίσματός της σύμφωνα με πρόσφατη έρευνα.


Το φαβορί για την αντικατάσταση στην πρωθυπουργία του παραιτηθέντος ηγέτη των Συντηρητικών Μπόρις Τζόνσον, η υπουργός Εξωτερικών Λιζ Τρας, έχασε μέρος του προβαδίσματός της έναντι του αντιπάλου της, του Ρίσι Σούνακ, σε σχέση με τις προηγούμενες εκτιμήσεις, σύμφωνα με δημοσκόπηση μεταξύ των μελών του κόμματος.

Η Τρας έχει τη στήριξη του 48% των μελών του Συντηρητικού κόμματος συγκριτικά με το 43% που υποστηρίζουν τον πρώην υπουργό Οικονομικών Σούνακ, σύμφωνα με δημοσκόπηση μεταξύ 807 προσώπων, που διενήργησε η εταιρία Techne, από τις 19 έως τις 27 Ιουλίου.

Το αποτέλεσμα αυτό υποδηλώνει μια αμφίρροπη και δυσκολότερη μάχη συγκριτικά με προηγούμενη δημοσκόπηση μεταξύ των Τόρις, που έγινε από την YouGov στις 20-21 Ιουλίου, στην οποία η Τρας είχε προβάδισμα 24 μονάδων έναντι του Σούνακ.

Σούνακ και Τρας πραγματοποιούν περιοδείες σε όλη τη Βρετανία, προσπαθώντας να εξασφαλίσουν τις ψήφους των περίπου 200.000 μελών του Συντηρητικού κόμματος, που θα επιλέξουν τον επόμενο πρωθυπουργό με τον νικητή να ανακοινώνεται στις 5 Σεπτεμβρίου.

Οι φόροι έχουν έως τώρα κυριαρχήσει στη μάχη. Ο Σούνακ έχει κατηγορήσει την Τρας ότι είναι «ανειλικρινής» απέναντι στους ψηφοφόρους με υποσχέσεις για μεγάλες μειώσεις φόρων μόλις αναλάβει καθήκοντα. Ο Σούνακ δήλωσε ότι θα διασφαλίσει πρώτα ότι ο πληθωρισμός είναι υπό έλεγχο, πριν προχωρήσει σε μείωση φόρων, κάτι που σύμφωνα με την Τρας θα οδηγήσει τη χώρα σε ύφεση.

Πάνω από το 60% των μελών του Συντηρητικού κόμματος στη δημοσκόπηση της Techne δήλωσαν ότι η Τρας είχε καλύτερες ιδέες για τους φόρους από τον Σούνακ, ενώ στηρίζουν επίσης τα σχέδιά της να αντιμετωπίσει τον πληθωρισμό και τη μετανάστευση. Ωστόσο, οι ερωτηθέντες δήλωσαν ότι έχουν μεγαλύτερη εμπιστοσύνη πως ο Σουνάκ θα φέρει εις πέρας το Brexit και έχει καλύτερες πολιτικές προτάσεις σε ό,τι αφορά την εκπαίδευση.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)