to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

18:42 | 01.08.2022

Κοινωνία

Αναβλήθηκε η δίκη των 4 διαδηλωτών - θυμάτων της αστυνομικής βίας

Αναβλήθηκε για τις 12/8 η δίκη των 4 συλληφθέντων στην πορεία αλληλεγγύης στον Γ. Μιχαηλίδη ώστε να κληθούν να καταθέσουν οι εμπλεκόμενοι αστυνομικοί. Οι 4 συνελήφθησαν την προηγούμενη Πέμπτη, ενώ την Παρασκευή τους ασκήθηκε ποινική δίωξη σε βαθμό πλημμελήματος, κατά περίπτωση, για βία κατά υπαλλήλου, απόπειρα πρόκλησης σωματικής βλάβης, διατάραξη οικιακής ειρήνης και απείθεια


[EUROKINISSI/ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ]

Αναβλήθηκε για τις 12 Αυγούστου η δίκη των τεσσάρων συλληφθέντων κατά την πορεία αλληλεγγύης στον Γιάννη Μιχαηλίδη που έγινε την περασμένη Πέμπτη. Την Παρασκευή από την Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών ασκήθηκε στους διαδηλωτές ποινική δίωξη σε βαθμό πλημμελήματος, κατά περίπτωση, για βία κατά υπαλλήλου, απόπειρα πρόκλησης σωματικής βλάβης, διατάραξη οικιακής ειρήνης και απείθεια.

Παράσταση διαμαρτυρίας έξω από τα δικαστήρια από αλληλέγγυους.

Μπορεί να είναι εικόνα 3 άτομα, άτομα που στέκονται και εξωτερικοί χώροι

Ένας από τους αναίτια συλληφθέντες είναι και ο Σωτήρης Λαπιέρης, δημοτικός σύμβουλος Χαλανδρίου, επικεφαλής της παράταξης «Χαλάνδρι Ενάντια» και εκλεγμένος στο Δ.Σ. του Συλλόγου Εργαζομένων στον Συνήγορο του Πολίτη, ο οποίος συνελήφθη και ξυλοκοπήθηκε επειδή διαμαρτυρήθηκε για την ακραία βία των αστυνομικών σε βάρος διαδηλωτών.

Μεταξύ των συλληφθέντων και ο Κώστας Ν., ένας από τους διαδηλωτές, οι εικόνες της βίαιης σύλληψης του οποίου προκάλεσαν αποτροπιασμό και οργή: ήταν ο πολίτης που αφού προσήχθη από μια διμοιρία των ΜΑΤ και ενώ τον κρατούσαν δύο αστυνομικοί δεμένο πισθάγκωνα, ένας τρίτος τον γρονθοκόπησε στο πρόσωπο.

Με ανακοίνωση του ο Κώστας Ν. περιγράφει πως το βράδυ μετά τη διάλυση της πορείας οι αστυνομικοί κατέθεσαν πως ο ίδιος αντιστάθηκε κατά τη σύλληψη, «πράγμα το οποίο διαψεύδεται περίτρανα σε όλα τα βίντεο και τις φωτογραφίες. Μετά την πολύωρη διαδικασία καταθέσεων, οδηγηθήκαμε μαζί με τους υπόλοιπους 3 συλληφθέντες στα κρατητήρια της ΓΑΔΑ φορώντας τα ρούχα γεμάτα δακρυγόνα και προσπαθώντας να ξεκουραστούμε με όση δύναμη μας είχε μείνει».

«Η κυβέρνηση Μητσοτάκη μαζί με τους πολιτικούς της προϊσταμένους οδηγούν μια ολόκληρη κοινωνία μέρα με τη μέρα στην εξαθλίωση, στην ανέχεια και στον ολοκληρωτικό αφανισμό της. Κάθε είδους αντίσταση θα πρέπει να περιορίζεται, να φιμώνεται και εν τέλει να καταστέλλεται με κάθε μέσο. Και φυσικά οι μπάτσοι είναι εκεί να αποδείξουν περίτρανα πως επιτελούν άρτια το συγκεκριμένο έργο, ακόμα και αν πολλές φορές “ξεφεύγουν” από τα νόμιμα σύμφωνα με τη δικιά τους εκδοχή όρια», υπογραμμίζει.

Τομέας Δικαιωμάτων ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ: Να αθωωθούν οι 4 διαδηλωτές-Να τιμωρηθούν οι συκοφάντες και βασανιστές τους

Η σχετική ανακοίνωση του Τομέα Δικαιωμάτων του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ:

Όταν, λίγο πριν την απάνθρωπη απορριπτική απόφαση του Συμβουλίου Εφετών Λαμίας για το αίτημα του απεργού πείνας Γιάννη Μιχαηλίδη, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος  κύριος Οικονόμου δήλωνε πως δεν ανησυχεί καθόλου για την απόφαση, γιατί έχει απόλυτη εμπιστοσύνη στους δικαστές όποιο πρόσωπο κι αν αφορά η απόφαση τους, την αλήθεια του έλεγε.

Και γιατί να ανησυχεί άλλωστε; Δικαστήρια συμπεριφέρονται εξοργιστικά με μεροληπτικό τρόπο υπέρ καταδικασμένων για βαριά κακουργήματα. Σε άλλες περιπτώσεις η Δικαιοσύνη διακατέχεται από δυσπεψία στο να αντιμετωπίσει με ανθρωπιστική επιείκεια υποθέσεις που δεν διαθέτουν την εύνοια του βαθέως κράτους και της κυβέρνησης. Όταν βέβαια η δικαιοσύνη αποκαλύπτει την μεθόδευση της κυβέρνησης Μητσοτάκη, όπως στο θέμα της NOVARTIS , ο κύριος Οικονόμου κατ’ εξαίρεση χάνει την εμπιστοσύνη του! Γενικός κανόνας: οι πλούσιοι και διάσημοι, οι αρεστοί στο σύστημα να πέφτουν πάντα «στα μαλακά» και οι  υπόλοιποι στα Τάρταρα.

Αύριο Δευτέρα 1η  Αυγούστου τέσσερις εντελώς αθώοι πολίτες ‒έχοντας μάλιστα υποστεί άγρια και απρόκλητη αστυνομική βία στα πλαίσια μιας απολύτως ειρηνικής πορείας‒ δικάζονται με εξόφθαλμα κατασκευασμένες κατηγορίες από τους κατά συρροήν  (για να μην πούμε και κατ’ επάγγελμα, όπως φαίνεται να επιδιώκουν οι πολιτικοί τους προϊστάμενοι) ψεύτες, στην προκειμένη μάλιστα περίπτωση και βασανιστές των συλληφθέντων, ένστολους τραμπούκους του «όνομα και πράγμα» υπουργού Προστασίας του Πολίτη κυρίου Θεοδωρικάκου.

Η παράδοση θέλει τέτοιου είδους κατηγορίες να καταρρέουν με πάταγο στα ακροατήρια, έστω και αν τα θύματα των αστυνομικών σκευωριών έχουν ταλαιπωρηθεί για μήνες ή και για χρόνια.

Για τους ψευδομάρτυρες αστυνομικούς σχεδόν πάντα ουδείς ψόγος. Εντάσσεται φαίνεται και η ψευδομαρτυρία στο πλαίσιο της αποστολής και του ρόλου τους.

Ελπίζουμε αυτή η νέα αναβαθμισμένη σχέση που το κράτος και παρακράτος Μητσοτάκη προσπαθεί να διαμορφώσει με την Ελληνική Δικαιοσύνη να μην ανατρέψει μία από τις λίγες θετικές παραδόσεις των ελληνικών δικαστηρίων.

Ως Τομέας Δικαιωμάτων του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ θα είμαστε εκεί για να το διεκδικήσουμε.

Προτείνοντας ένα μέτωπο αλληλεγγύης, δικαιοσύνης, δημοκρατίας.

Για να μην παραμένουν  άνθρωποι, ελευθερίες και δικαιώματα στα χέρια χαφιέδων και ένστολων τραμπούκων ενός αυταρχικού συστήματος εξουσίας και του παρακράτους του.​

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)