to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

16:26 | 31.07.2022

Πολιτική

Γ. Πούλου: Ό,τι γλιτώσει από τα πύρινα μέτωπα που σαρώνουν τη χώρα, θα εξαφανιστεί από τους «περιβαλλοντοκτόνους» νόμους Μητσοτάκη – Χατζηδάκη – Σκρέκα!

Η κυβέρνηση Μητσοτάκη ολοκληρώνει την κατεδάφιση της περιβαλλοντικής προστασίας, εξυπηρετώντας συμφέροντα του «αδηφάγου» λόμπι της ενέργειας και άλλων «ημετέρων


Η βουλευτής Βοιωτίας του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Γ. Πούλου, σε ομιλία της στην Ολομέλεια της Βουλής, την Παρασκευή 29 Ιουλίου, για το νομοσχέδιο-«σκούπα»  του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας με τίτλο «Διατάξεις για την απλοποίηση της περιβαλλοντικής αδειοδότησης κ.λπ.», τόνισε ότι η κυβέρνηση Μητσοτάκη ολοκληρώνει την κατεδάφιση της περιβαλλοντικής προστασίας, δίνοντας τα διαπιστευτήριά της στο αδηφάγο λόμπι της ενέργειας και άλλων «ημέτερων» επιχειρηματικών συμφερόντων!

Συγκεκριμένα, επεσήμανε ότι η κυβέρνηση με το νέο νομοσχέδιο νομιμοποιεί τις δραστηριότητες όσων έχουν παρανομήσει εντός προστατευόμενων περιοχών, μετατρέπει  την ίδια την περιβαλλοντική αδειοδότηση σε διάτρητη διαδικασία, απαλλάσσει από την «ενοχλητική» προϋπόθεση περιβαλλοντικής αδειοδότησης τα μικρά έργα και τις τροποποιήσεις μεγάλων έργων σημαντικού περιβαλλοντικού αποτυπώματος, νομοθετεί «φωτογραφικά» την ακύρωση είσπραξης προστίμων από βεβαιωμένες  περιβαλλοντικές παραβάσεις, ενώ αποδεικνύει και πάλι την παντελή έλλειψη σχεδιασμού για το δομημένο περιβάλλον, αλλά και την εργαλειοποίησή του για την εξυπηρέτηση συμφερόντων. Επίσης, μετά από δύο χρόνια «κούφιων» υποσχέσεων, φέρνει τώρα ρυθμίσεις κυριολεκτικά στο «πόδι» για τα υπεράκτια αιολικά πάρκα, αφού την πιέζουν οι προθεσμίες του Ταμείου Ανάκαμψης…

Επιπλέον, η βουλευτής Βοιωτίας του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ τόνισε ότι, η κυβέρνηση προσπαθεί να εξουδετερώσει τις αποφάσεις του ΣτΕ, που ακυρώνουν τη μεταβίβαση στο Υπερταμείο του πλειοψηφικού πακέτου που κατείχε το Δημόσιο σε ΕΥΔΑΠ και ΕΥΑΘ, στο πλαίσιο της ιδιωτικοποίησης και αυτού του δημόσιου αγαθού, του νερού, μετά την ενέργεια και τη ΔΕΗ.

Τέλος, υπογράμμισε ότι αφού ο κ. Σταϊκούρας έδωσε τη χαριστική βολή στη ΛΑΡΚΟ, με την κοινοποίηση της απόλυσης σε όλους τους εργαζομένους, εξασφαλίζει τώρα και ασυλία από κάθε αστική ευθύνη για τον ειδικό διαχειριστή και τα διοικητικά στελέχη της εταιρείας… Η επόμενη κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ θα καταργήσει όλους τους «περιβαλλοντοκτόνους» νόμους της Νέας Δημοκρατίας, και θα εντάξει την προστασία του περιβάλλοντος, ως απόλυτη προτεραιότητα, στο πρόγραμμά της για την ολιστική παραγωγική ανασυγκρότηση της χώρας!

Δείτε ολόκληρη την ομιλία της Γ. Πούλου:

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)