to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

Ο σφυγμός της κοινωνίας δείχνει προοδευτική κυβέρνηση

Σενάρια, σχέδια αρκετά εξυφαίνονται. Θα πέσουν όμως στο κενό.


30  δισ. Είναι πολλά τα λεφτά του Ταμείου Ανάκαμψης. Τόσα πολλά που ο Μητσοτάκης μεταθέτει τις εκλογές. Όχι γιατί το θέλει πραγματικά. Θα τον βόλευε Σεπτέμβρη-Οκτώβρη να τις κάνει αφού θα περιόριζε όπως νόμιζε την ζημιά. Μεταθέτει τις εκλογές γιατί έτσι απαιτούν τα στηρίγματά του. Ισχυρές επιχειρηματικές ελίτ, βαρόνοι των μέσων ενημέρωσης, όλοι αυτοί που τον στήριξαν και τον αγιογραφούν  με νύχια και με δόντια. Και τον στηρίζουν γιατί κερδίζουν και κερδίζουν πολλά σε βάρος της κοινωνίας. Όχι τώρα εκλογές διαμήνυσαν στον Μητσοτάκη. Γιατί αν χάσεις και έρθει ο Τσίπρας; Πως θα τσεπώσουμε, τότε,  τα 30 δισ; Τόσο απλά. Και ας γράφουν οι παπαγάλοι τους ότι θέλουν.

Αυτή είναι η ουσία. Ο Μητσοτάκης για αυτούς ακριβώς τους λόγους το τρενάρει. Και εδώ ακριβώς είναι το μεγάλο πρόβλημα της μεγάλης πλειοψηφίας της κοινωνίας και της χώρας. Όσο μένει θα ξεζουμίζει επαγγελματίες, μισθωτούς, μικρομεσαίους. Θα ενισχύει την ανακατανομή εισοδημάτων υπέρ των λίγων. Θα κατακρεουργεί κάθε έννοια Δημοκρατίας και κράτους δικαίου, θα καγχάζει πίσω από τον Λιγνάδη. Θα τα δώσει όλα για μερικές μεγάλες επιχειρηματικές οικογένειες και τους περιτρεχόμενους τους.

Μαζί και η δαιμονοποίηση του Τσίπρα, και ο λαϊκισμός του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ. Έχει συμμάχους σε αυτή την άθλια γραμμή; Λίγους αλλά έχει. Μέχρι και η πρόεδρος της Δημοκρατίας παπαγάλισε το «ποίημα» για τον λαϊκισμό, μην παραλείποντας  επίσης να ξεπλύνει επί της ουσίας τον Λιγνάδη. Τελευταία με βάση τις δηλώσεις  της λειτουργεί  ως παρακολούθημα του Μητσοτάκη. Σύμμαχοι όμως υπάρχουν και στο ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ, Βενιζέλος, Λοβέρδος και μια σειρά στελέχη που κλείνουν το μάτι στην ΝΔ. Που παρακαλούν  να προκύψουν τέτοιοι συσχετισμοί με την απλή αναλογική ώστε να σχηματιστεί κυβέρνηση από τις πρώτες εκλογές όπως διαλαλούν κωφεύοντας ουσιαστικά στην παρακολούθηση τηλεφώνων και του ίδιου του Ανδρουλάκη.  Προφανώς και επιθυμούν να προωθήσουν το σενάριο, τα σχέδια ισχυρών επιχειρηματικών κύκλων για κυβέρνηση που θα στηρίζεται από ΝΔ και ΠΑΣΟΚ. Και από την άλλη να αποφύγουν τις δεύτερες εκλογές όπου θα συντριβούν από το δίλημμα «Τσίπρας ή Μητσοτάκης».

Σενάρια, σχέδια αρκετά εξυφαίνονται. Θα πέσουν όμως στο κενό. Ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ θα αναδειχθεί πρώτο κόμμα και με διαφορά. Θα σχηματιστεί προοδευτική κυβέρνηση με τον Αλέξη Τσίπρα πρωθυπουργό. Ο σφυγμός της κοινωνίας χτυπάει προς αυτή την κατεύθυνση. Είναι βεβαίως και στο χέρι μας να μετουσιώσουμε την οργή σε ενίσχυση του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ. Οι οργανώσεις, τα στελέχη, τα νέα μέλη, όλοι σε μία πανστρατιά να προβάλουμε την εναλλακτική, ριζοσπαστική, προοδευτική πρόταση μας. Είναι ο μόνος δρόμος για να σπάσουμε το όργιο παραπληροφόρησης των βαρόνων των μέσων ενημέρωσης που θα τα δώσουν όλα για την διάσωση του Μητσοτάκη.

tags: άρθρα

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)