to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

21:04 | 29.07.2022

Πολιτική

Χ. Καφαντάρη: Θέμα δημοκρατίας η παρακολούθηση επικοινωνιών

«Η κυβέρνηση του κ. Μητσοτάκη, μετά την καταγγελία Κουκάκη, πέρασε τροπολογία να μην μπορεί ο θιγόμενος να ενημερωθεί σχετικά. Εμείς, ως ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ, καταθέσαμε σχετική τροπολογία να αρθεί η μη δυνατότητα ενημέρωσης του θιγόμενου. Τροπολογία που δεν έγινε δεκτή από την κυβέρνηση»


H Χαρά Καφαντάρη, βουλευτής Δυτ. Αθήνας ΣΥΡΙΖΑ – Π.Σ., Αναπληρώτρια Τομεάρχης Πολιτικής Προστασίας Κ.Ο ΣΥΡΙΖΑ και Αντιπρόεδρος της Ειδικής Μόνιμης Επιτροπής Προστασίας Περιβάλλοντος της Βουλής, μιλώντας σήμερα στον ΣΚΑΙ  και στην εκπομπή «ΑΤΑΙΡΙΑΣΤΟΙ», σχολίασε την επικαιρότητα και μεταξύ άλλων τόνισε:

«Σχετικά με την καταγγελία του κ. Ανδρουλάκη για την προσπάθεια παρακολούθησης του κινητού του, να τονίσω ότι πρέπει να διερευνηθεί η υπόθεση, καθώς είναι ένα πολύ σημαντικό θέμα  για τη Δημοκρατία. Και  δημοσιογράφος (Κουκάκης)  έχει πέσει θύμα του εν λόγω λογισμικού, εδώ και ένα χρόνο.  Δήλωση δε, βουλευτή της ΝΔ «Καλά δεν ξέρετε ότι τα κινητά όλων παρακολουθούνται» εκχυδαΐζει το σοβαρό αυτό θέμα Δημοκρατίας.

Η κυβέρνηση του κ. Μητσοτάκη, μετά την καταγγελία Κουκάκη   πέρασε  τροπολογία να μην μπορεί ο θιγόμενος να ενημερωθεί σχετικά. Χθες εμείς, ως ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ,  καταθέσαμε σχετική τροπολογία να αρθεί η μη δυνατότητα ενημέρωσης του θιγόμενου. Τροπολογία που δεν έγινε δεκτή από την κυβέρνηση.

Μετά την ανάληψη της διακυβέρνησης της χώρας από τον κ. Μητσοτάκη η ΕΥΠ υπάγεται στον ίδιο τον Πρωθυπουργό. Ουσιαστικά επικεφαλής της ΕΥΠ είναι ο κ. Μητσοτάκης.

Η ακρίβεια που ζούμε είναι ακρίβεια Μητσοτάκη. Εμείς, ο ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ, εδώ και ένα χρόνο προειδοποιούμε  για την ενεργειακή ακρίβεια, αλλά και γενικότερα για την κρίση ανόδου των τιμών  σε όλα τα είδη. Δεν μας άκουγε ο κ. Μητσοτάκης... Φυσικά, ο πόλεμος επιδείνωσε την κατάσταση.

Δεν είναι μόνο τα φυσικά πρόσωπα αλλά και οι μικρές επιχειρήσεις που μαστίζονται από την ακρίβεια. Το αναφέρει και πρόσφατη μελέτη της ΓΣΕΒΕΕ. Έχει αυξηθεί  η τιμή της ενέργειας κατά  86%. Πρέπει να στηριχθούν και τα φυσικά πρόσωπα και οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις, που ειδικά στη Δυτική Αθήνα είναι πλειοψηφία. Από τις  περίπου 750 χιλιάδες επιχειρήσεις πανελλαδικά πάνω από 35 με 40 χιλιάδες δεν έχουν πρόσβαση στις τράπεζες και κατά συνέπεια στους πόρους του Ταμείου Ανάκαμψης.

Χθες,  κατά την διάρκεια συζήτησης στη Βουλή σχετικά με το  νομοσχέδιο του ΥΠΕΝ, που ήμουν και εισηγήτρια, αποδείξαμε ότι οι καινούργιες τιμές με την καινούργια μέθοδο, με τη δήθεν κατάργηση της ρήτρα αναπροσαρμογής, η τιμή της κιλοβατώρας είναι μεγαλύτερη και θα υπάρξουν μεγαλύτερες τιμές και για τους καταναλωτές. Την ίδια στιγμή, με βάση τα στοιχεία της Ένωσης Τεχνικών της ΔΕΗ , μέσα στον  Ιούλιο, είχαμε γύρω 230.000 εντολές αποκοπής ηλεκτρικού ρεύματος.»

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)