to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

9:12 | 29.07.2022

Κοινωνία

Αμετανόητος εργοδότης που απέλυσε έγκυο (και καταδικάστηκε για αυτό) σέρνει την αλληλεγγύη στα δικαστήρια

Παρά την βαριά πρωτόδικη ήττα του εργοδότη αλλά και την «πόρτα» της δικαιοσύνης στην εκδικητική μανία του κατά όσων συμπαραστάθηκαν στην έγκυο, ο ίδιος συνεχίζει ακάθεκτος, με το επόμενο «επεισόδιο» του «δράματος» να παίζεται σήμερα (Παρασκευή) στις 9 π.μ. στην Ευελπίδων.


Την Παρασκευή 29/7 στις 9.00 στα δικαστήρια της Ευελπίδων για άλλη μια φορά δικάζεται η Αριστέα Μ. και ο Λάμπρος Μ. Έχουν περάσει σχεδόν 5 χρόνια και ο εργοδότης της Vresnet, ο οποίος καταδικάστηκε και από το Εφετείο, δεν έχει καταβάλει απολύτως τίποτα από τα οφειλόμενα στην Αριστέα Μ. Αντιθέτως, συνεχίζει την εκδικητική του μανία σέρνοντας κόσμο στα δικαστήρια.

Σε μια συγκυρία που ο νόμος Χατζηδάκη έρχεται να καταργήσει κεκτημένα δεκαετιών, να καταστείλει τους αγώνες και να τρομοκρατήσει τους εργαζομένους, οι ίδιοι δηλώνουν πως αντιστέκονται στις πρακτικές εκφοβισμού και στέκονται δίπλα στους συναδέλφους τους που απολύονται ή ακόμα και διώκονται.

Αγώνα για ζωή και αξιοπρέπεια μέχρι να παρθούν πίσω οι διώξεις και να δικαιωθεί ο αγώνας  της απολυμένης, υπόσχεται και το ψήφισμα συμπαράστασης και αλληλεγγύης στην απολυμένη έγκυο Α. Μιχαλακάκου και στον διωκόμενο εργαζόμενο Λ. Μαστοράκη.

Σύμφωνα πάντα με την ενημέρωση:

«Τον Νοέμβριο του 2017 ο εργοδότης της Vresnet (εταιρεία τηλεφωνικού καταλόγου, που εδρεύει στην Καλλιθέα), Ηρακλής Μπάμζας, με χυδαίο κυνισμό απέλυσε εργαζόμενη στον έβδομο μήνα της εγκυμοσύνης της, ενώ γυρνούσε από αναρρωτική άδεια, καθώς και τρεις συναδέλφους της που την υπερασπίστηκαν. Στη συνέχεια, σε ένα όργιο αυταρχισμού προχώρησε σε μηνύσεις εναντίον της απολυμένης εγκύου συνάδελφου, ενός μέλους του ΔΣ του Συνδικάτου Εργατοϋπαλλήλων Τηλεπικοινωνιών και Πληροφορικής (ΣΕΤΗΠ) και άλλων τριών μελών του ΣΕΤΗΠ.

Το πρωτοδικείο Αθηνών πανηγυρικά δικαίωσε την εργαζόμενη, έκρινε άκυρη την απόλυση και καταδίκασε τον εργοδότη να καταβάλει μεγάλο ύψος αποζημίωσης.

Τα χρόνια πέρασαν και ο κ. Μπάμζας συνέχισε τις μηνύσεις σε οποιονδήποτε τολμούσε να εκφράσει αλληλεγγύη και υποστήριξη στην Αριστέα. Κατέθεσε μηνύσεις εναντίον πλήθους μελών του εργατικού σχήματος Radical IΤ, μελών του ΔΣ του ΣΕΤΗΠ, άλλων σωματείων και κοινωνικοπολιτικών συλλογικοτήτων, ενώ μήνυσε ακόμα και το ΔΣ της Α΄ ΕΛΜΕ Θεσσαλονίκης. Όλοι οι παραπάνω είτε δικαιώθηκαν, είτε οι μηνύσεις εναντίον τους μπήκαν στο αρχείο».

Οι εργαζόμενοι απαιτούν:

    Να σταματήσει τώρα η δίωξη του συναδέλφου και να αποσυρθεί η μήνυση.
    Να καταβληθεί άμεσα η νόμιμη αποζημίωση στην απολυμένη και να αποσυρθούν οι μηνύσεις εις βάρος της.

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)