to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

16:43 | 25.07.2022

Πολιτισμός

Αλ. Μεϊκόπουλος: Εμπάθεια του Δήμου Βόλου πίσω από την ακύρωση της Εστουδιαντίνας

Υποκρισίας συνέχεια, η σημερινή ανακοίνωση του δημοτικής αρχής Βόλου σχετικά με την απόφασή της να ακυρώσει την προγραμματισμένη, στις 24 Αυγούστου, συναυλία της Εστουδιαντίνας στο ανοιχτό θέατρο Ν. Ιωνίας, του Ρυθμού, όλων των μικρασιατικών – προσφυγικών σωματείων της πόλης και του Λυκείου Ελληνίδων για να τιμηθεί η επέτειος των 100 χρόνων από τον ξεριζωμό των Ελλήνων της Μικράς Ασίας


Όπως αναφέρει αναλυτικά ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ,  Αλ. Μεϊκόπουλος για για την απόφαση της δημοτικής αρχής Βόλου να ακυρώσει την προγραμματισμένη συναυλίας της Εστουδιαντίνας:

Ενώ αρχικά επικαλέστηκε προκαταβολικά για τον Αύγουστο «τεχνικούς λόγους» για τη μη πραγματοποίηση της συναυλίας, παρόλο που το θέατρο θα λειτουργούσε κανονικά την προηγούμενη αλλά και την επόμενη ημέρα, σήμερα θέτει ως όρο για να διαθέσει χώρο να μην αμειφθούν ο επικεφαλής της χορωδίας και οι επαγγελματίες μουσικοί.

Έχει ενδιαφέρον πώς μέσα σε λίγες ώρες το επιχείρημα περί τεχνικών λόγων μετατράπηκε σε αγωνία της δημοτικής αρχής για την τσέπη των πολιτών του Βόλου, οι οποίοι όμως δε βλέπουν καμία μείωση ή ελάφρυνση στα δημοτικά τέλη σε αντίθεση με άλλους δήμους της χώρας.

Αναρωτιόμαστε, επίσης, για ποιο λόγο η δημοτική αρχή δε θέτει τον ίδιο όρο στους αδρά αμειβόμενους αστέρες της πίστας που προσκαλεί στα εορταστικά υπερθεάματα, τα οποία πληρώνονται απευθείας από την τσέπη των Βολιωτών. Όπως επίσης, και για ποιο λόγο οι συγκεκριμένοι μουσικοί που έμειναν δύο χρόνια χωρίς δουλειά, λόγω των περιοριστικών μέτρων της πανδημίας, δεν πρέπει να πληρωθούν προκειμένου να «επιτραπεί η συναυλία».

Είναι δύσκολο να πειστούμε ότι και αυτή η απόφαση δεν αντανακλά το «γινάτι» και την εμπάθεια της δημοτικής αρχής που βάζει στο στόχαστρο οτιδήποτε μη αρεστό, διαφορετικό ή αντίθετο στην αισθητική της. Στο στόχαστρο αυτή τη φορά βρέθηκε η Εστουδιαντίνα Νέας Ιωνίας, που αν και βγήκε από τα σπλάχνα των προσφύγων από τη Μικρά Ασία, βρήκε τις πόρτες του Βόλου κλειστές, όταν αντίθετα ο Δήμος Λάρισας απάντησε στην εξέλιξη αυτή παραχωρώντας το κηποθέατρο Αλκαζάρ δωρεάν.

Για όσους δεν έχουν κοντή μνήμη, όμως, δεν είναι πρώτη φορά που λαμβάνονται τέτοιες αποφάσεις. Κάπως έτσι ο Ολυμπιακός Βόλου εκδιώχθηκε από την ιστορική του έδρα το ΕΑΚ, που σήμερα ρημάζει, και στη συνέχεια η Νίκη Βόλου από το Πανθεσσαλικό. Στην Αγριά, γίνεται «έξωση» σε πολιτιστικό σύλλογο της περιοχής με ιστορία δεκαετιών από δημοτικό χώρο.
Η ιστορία της πόλης δεν ξεκινά από το 2014 κι έπειτα. Ο Βόλος έχει βαθιές ρίζες στον πολιτισμό, διαδρομές ανθρώπων και φορέων που την έκαναν την σύγχρονη πόλη που είναι σήμερα και κυρίως είναι μια πόλη που δεν έχει μάθει να διοικείται με άνωθεν εντολές.

Ευχόμαστε, με το ίδιο σθένος που η δημοτική αρχή χτυπάει τη γροθιά στο τραπέζι για να εμποδίσει μια συναυλία, να πάρει θέση και να πράξει το ίδιο για τους σωστούς, αυτή τη φορά, λόγους,  για τα μεγάλα ζητήματα που «καίνε» την πόλη, όπως η αέρια ρύπανση, η επένδυση του LNG, το κλείσιμο του σιδηροδρομικού σταθμού και η συνεχής απογύμνωση της πόλης από κρίσιμες υπηρεσίες και υποδομές.

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)